Studente wint tweede prijs dessinwedstrijd

"Ik vind het maken van dessins erg leuk"

Dessins Meilin Oomes

Derdejaars studente Textiel Meilin Oomes won de tweede prijs in de dessinwedstrijd van de Joke Veeze Foundation. Volgens de jury is het werk van de studente “een sterke collectie met een mooie variatie in structuren en met de hand gemaakt. Een zeer volwassen print voor iemand die nog op een opleiding zit!” Meilin hierover: “De geldprijs van duizend euro is leuk maar ik vind het vooral heel tof om te horen dat de jury, waar best wel bekende mensen in zaten, jouw werk goed vindt.”

De SintLucas-studente zag de poster voor de wedstrijd op school hangen en was meteen enthousiast om deel te nemen:“ Ik vind het maken van dessins erg leuk.” In het juryrapport stond het volgende over haar ontwerpen: “eenvoudige, krachtige penseelstreken voor een stoer en krachtig beeld; abstract, minimalistisch, warm en sterk.” De studente is trots: “Ik vind het heel fijn dat je hiermee erkenning krijgt voor je werk. Van het geld dat ik gewonnen heb, ga ik een goede naaimachine mee te kopen die veel verschillende materialen kan stikken.”

Ontwerpen
Meilin stuurde een drietal ontwerpen in die ze hieronder kort omschrijft

Trui

“Dit ontwerp is een detail van een illustratie die ik heb gemaakt. Het ontwerp vind ik toepasselijk voor SS collection. Zonlicht en schaduw zijn elementen die je terugziet.”

Behang

“Dit dessin is geïnspireerd op de vloeiende bewegingen van golven. Dit ontwerp is gebruikt voor het relatiekussen. Er kunnen twee tot vier mensen op het kussen liggen en praten over emotie. Het dessin symboliseert hoe communicatie eigenlijk tussen mensen moet zijn. Vloeiend en soepel”

Dekbed

“Dit dessin is ontstaan door eerst verfafdrukken te maken op papier en stof. Deze heb ik gekopieerd en vervormd en daarna met de hand een compositie van gemaakt. Ik heb ze gescand en bewerkt in fotoshop tot een rapport. Ik vind het een futuristische print geworden. Het doet me denken aan de komische ruimte die zich boven ons bevindt.”

Ondersteuning modevormgeving
De Joke Veeze Foundation draagt de naam van de voormalig directeur van de Akademie Vogue in Amsterdam. De Stichting ondersteunt modeactiviteiten in de ruimste zin van het woord en verleent financiële ondersteuning aan de ontwikkeling van modevormgeving en -styling in Nederland. De jury, die dit jaar de inzendingen voor de Joke Veeze Award beordeelde, bestond uit Edward van Vliet, Kim Schipperheijn (Vlisco), Frans Ankoné en Martijn Nekoui.