Meesterproef Creatief vakman Leer

Huwelijkstas

Studente Sterre Verhagen maakte voor haar afstudeercollectie een tassenlijn rondom het thema ‘huwelijk’.

Ze maakte voor haar afstudeercollectie een tassenlijn rondom het thema ‘huwelijk’. Een van de schetsen, die ze niet uitwerkte, kwam onder ogen van haar docent Nina Jansen. Die stimuleerde Sterre Verhagen om deze schets verder uit te werken. Volgens de vierdejaars student Creatief vakman Leer resulteerde dit in een uniek huwelijkstasje.

“Het bruidsboeket vormt de sluiting van dit tasje. Dat heb ik nog niet eerder gezien”, vertelt Sterre (rechts op de foto). Tijdens haar afstudeerstage kreeg ze de kans om dit tasje te maken. “Ontwerpen is niet mijn sterkste kant. Ik vind vooral het maken, het werken met je handen en het materiaal het leukste. Ik krijg het liefste een ontwerp voor een tas aangeleverd en dat voer ik dan uit.” Om haar tasje te promoten onder toekomstige bruidjes, wil ze contact gaan leggen met trouwmagazines. “Alleen durf ik dat niet zo goed. Ik vind het lastig om te bepalen wat ik voor de tas moet vragen. Dat wil ik nog overleggen met mijn docent.”

Sterre Verhagen
Collectie Sterre Verhagen

Op de foto hierboven de andere tassen uit haar collectie ‘huwelijk’

Spannend
Voor de tassen die ze maakte voor haar afstuderen heeft ze onderzoek gedaan naar wat mensen er van vonden en of haar ontwerpen praktisch in elkaar zaten. Voor de boekettas deed ze dat niet, omdat die geen onderdeel was van de collectie. “Het is het spannend om deze op de markt te brengen, omdat ik niet goed weet of er vraag naar de tas is. En natuurlijk ben ik ook benieuwd wat mensen er van vinden.”

Creatief
Ze begon vier jaar geleden bij SintLucas met de richting Vormgeven en ambacht. Echt een idee over wat ze wilde worden, had de studente nog niet. “Mijn oma en moeder zijn creatief dus dat heb ik van hen. Ik kreeg het advies om eens bij deze school te gaan kijken. Van de verschillende richtingen sprak Leer mij het meeste aan. Ik heb een stikmachine gekocht dus nu kan ik thuis ook aan de slag.”

Eigen atelier
Op woensdag 3 juli heeft Sterre haar diploma in ontvangst mogen nemen. En daarna gaat ze voor zichzelf beginnen. Een oud-studente, die dezelfde opleiding volgde, bracht haar op het idee. “Ik ga het gewoon proberen. Ik ben jong genoeg, dus als het niet lukt dan kan ik altijd nog verder gaan studeren. Ik moet nog een bedrijfsnaam, logo en huisstijl bedenken maar daar krijg ik hulp bij.” De ruimte voor haar eigen bedrijf heeft ze al geregeld: “Ik ga samen met mijn vader verhuizen en in het nieuwe huis krijg ik een eigen atelier.”

Meer informatie
Wil je meer werk van Sterre (Sterre Design) bekijken, ga dan naar haar pagina op Instagram of Facebook.