Future Cities: voor en door studenten

MBO-studenten zijn verantwoordelijk voor de organisatie van het Future Cities Festival. Studenten Laure en Joshua leggen uit wat hun rol is.

Future Cities

Joshua Kremers en Laure van Oudenhoven, eerstejaars studenten Media- en evenementenmanagement zijn betrokken bij het Future Cities festival. Dat vindt vrijdag 21 juni plaats in het Klokgebouw op Strijp-S en is een event door en voor studenten op initiatief van STRP en MU. Bezoekers maken op een interactieve manier kennis met kunst, cultuur en technologie.

Beide studenten werken in hun eigen tijd mee aan dit project. “Ik doe het omdat ik het heel erg leuk vind en om ervaring op te doen”, vertelt Laure. Samen met een groepje studenten verzorgt ze de productie van Future Cities. “Wij zijn vooral de laatste weken druk bezig. Op dit moment werk ik er bijna 24/7 aan. Joshua vult aan: “Er zijn richtlijnen vanuit de festivalorganisatie maar verder doe je het helemaal zelf. Ieder team is bezig met een bepaald onderdeel van het event.”

Future Cities groepsfoto

Foto: De SintLucas-studenten die betrokken zijn bij de organisatie van het Future Cities festival. Op de achterste rij in het midden staat Joshua en op de voorste rij in het midden Laure. 

Draaiboek
Laure is al heel veel wijzer geworden van hoe een event in elkaar steekt. “Doordat je zoveel verantwoordelijkheid hebt, leer je meer dan op een stage. Ik heb in de tweede periode bijvoorbeeld wel een draaiboek gemaakt voor een event. Maar doordat ik nu dit doe, zou ik het de volgende keer anders maken.
Ik kan de ervaring die ik nu hier opdoe weer gebruiken voor school.”

Meer inzicht
Joshua kijkt nu anders naar een event. “Je krijgt meer inzicht in hoeveel tijd en geld erin om gaat om het op te zetten. Als bezoeker is het vanzelfsprekend dat het er staat, maar door zelf bij de organisatie betrokken te zijn zie je hoeveel er voor georganiseerd moet worden. Ik waardeer het nu meer.”

Aanvullen
Omdat de groepen uit studenten van verschillende mbo-scholen bestaan (De Rooi Pannen, Summa, Koning Willem I College), leren ze ook nog van elkaar. “Voor productie kan ik voor de vette lichtshow de ervaring van studenten van Podium- en evenemententechniek gebruiken. Ik hoef me niet te verdiepen in licht. Dat doen zijn. Daarom vullen we elkaar goed aan.” Hoewel ze geen onbeperkt budget hebben, vinden beide studenten wel dat het programma voor het Future Cities festival goed in elkaar zit.

Meer informatie
Ben je nieuwsgierig geworden naar Future Cities? Kijk voor meer info op deze pagina.