Experiment: een dag zonder telefoon

Telefoon

Een dag zonder telefoon…
Hoe voelt het om een hele dag je telefoon niet te gebruiken!? Onze eerstejaars studenten van de opleiding Vormgeving, Product, Ruimte en Media gingen het experiment aan!

Als afsluiting van de periode Media & Informatie moesten de studenten aan het begin van de dag hun telefoon inleveren. Tijdens de laatste les kregen zij hun telefoon weer terug (natuurlijk wel na eerst het thuisfront op de hoogte gebracht te hebben). Het doel was om eens te ervaren hoe het is om een schooldag zonder telefoon door te brengen. Wat doet het met je concentratie en met je contacten?

Ervaringen
Maar hoe vonden studenten dit experiment?
Sam: “Ik heb mijn telefoon niet echt gemist. Je praat op deze manier meer met mensen, maar het is wel jammer dat je belangrijke dingen nu niet snel op kan zoeken.”
Emma: “Zonder telefoon ben ik minder snel afgeleid en ik merkte dat iedereen meer aanwezig was. Je hebt op deze manier meer contact met anderen.”
Meike: “Het was raar en confronterend! Ik had wel het gevoel dat ik iets mistte.”
Anisia: “Ik vond het wel grappig, het laat me denken aan vroeger. Ik ben me nu meer bewust van mijn telefoongebruik.”
Lynn: “Ik vond het wel erg dat we onze telefoon moesten inleveren. Je kon niemand bereiken en dat vond ik minder. Het was wel leuk om de reacties van iedereen te zien toen we de telefoons moesten inleveren.”

En de docenten?
“Hilarisch en heerlijk. Een verademing tijdens de les.”
“Weinig paniek bij de studenten.”
“Onwennig, maar de studenten deden het wel beter tijdens de les.”