"Ik krijg tips van professionele fotograaf"

Student Igor Kant is eerstejaars Vormgeven, media en technologie die zich wil specialiseren in fotografie. Hij vertelt over zijn studie en leerdoelen.

Igor Kant
Expo Shine Vormgeven, media en technologie 2019
Expo Shine Vormgeven, media en technologie 2019

Het werk van de eerstejaars student zoals het tijdens de expo Shine te zien was. Foto’s: Igor Kant

Eerstejaars student Igor Kant had twee weken geleden zijn ‘Shine’ moment. Alle eerstejaars studenten van Vormgeven, media en technologie presenteerden hun werk tijdens de expo ‘Shine’. Voor feedback van medestudenten maar ook van bezoekers van ‘buiten’.  “Het was erg leuk dat er mensen, die je niet kent, tijdens de expo naar mijn werk kwamen kijken. Ik kreeg positieve reacties. Van zowel bezoekers als docenten”, vertelt Igor. Zelf liep hij ook over de expo om het werk van medestudenten te bekijken en feedback te geven. “Je hebt dan ook de kans om je eigen werk met dat van anderen te vergelijken. Ik had vooral reportage-foto’s gemaakt terwijl andere studenten vooral studio-foto’s lieten zien.”

Betere compositie
De expositie Shine was de afronding van de derde lesperiode. Na zijn motivatiegesprek voor de specialisatie Fotografie, waar Igor volgend jaar mee verder wil, kreeg hij als leerdoel mee om in zijn werk beter te letten op compositie. “Dat is de manier waarop je dingen in beeld brengt. De docenten vonden mijn foto’s niet spannend genoeg.” Tijdens deze periode is hij daarmee aan de slag gegaan. “Ik let er nu extra op, bijvoorbeeld door objecten of mensen niet in het midden op beeld te zetten en meer speciale momenten uit te kiezen om een foto te maken.” Igor hoopt dat hij volgend jaar door mag stromen naar de specialisatie fotografie. “Dan kan ik eindelijk gaan doen wat ik echt leuk vind.”

Tips van fotograaf
De student, die uit Reusel komt, heeft een voorkeur voor festival- en concertfotografie. “Bij mij in het dorp woont een fotograaf waar ik regelmatig langs ga om mijn werk met hem te bespreken. Hij geeft me tips en daar leer ik veel van. Ik bespreek met hem vooral de foto’s die ik niet voor school maak.” Igor draagt al een soort ‘bedrijfskleding’ met de naam en logo van Igor Fotografie. Toch is hij nog niet gestart met zijn eigen bedrijfje. “Ik maak al foto’s in opdracht, maar heb me nog niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat was volgens die fotograaf nu nog te vroeg.”

Wil je meer weten over de opleiding Vormgeven, media en technologie? Kijk dan op deze pagina.