SintLucas

Dutch Design Week 2021

Wil je weten wat je tijdens de Dutch Design Week allemaal kan doen bij SintLucas? Lees dan snel verder!

DDW 2021

Ieder jaar vindt in oktober de Dutch Design Week (DDW) plaats in Eindhoven. Dit is al jaren het grootste evenement op het gebied van design in Noord-Europa. Gelukkig is er dit jaar weer veel te beleven. Het evenement vindt plaats van 16 tot en met 24 oktober 2021. Het centrale thema is dit keer: The greater number.

Ook SintLucas is actief tijdens de DDW met verschillende activiteiten:

Expositie SintLucas ‘Meaning Creativity’
Werk van onze leerlingen en studenten is tijdens deze expositie te bewonderen in de raampartij aan de buitenzijde van ons gebouw in Eindhoven. De bezoeker hoeft dus niet naar binnen dit jaar om de mooie werkstukken te bewonderen. Locatie: SintLucas, Torenallee 75 in Eindhoven.

Exposition SADTI
Ook dit jaar zijn er digitale eindexamenproducten van de studenten van onze Chinese partnerschool Suzhou Art & Design Technology Institute (SADTI) te zien op de online DDW expositie van SintLucas. Bekijk tijdens de expositie diverse producten te zien van afgestudeerden van SADTI. Van internationale designstijl tot producten gemaakt met oude technieken. Er zijn mooie projecten met conceptuele mode, verpakkingen, ontwerpen voor de openbare ruimte en voertuigen voor de bestrijding van bosbranden te zien. Klik hier en bekijk de online expo (de expo is vanaf 14 oktober te bewonderen).

Expositie Rethinking plastic
Vijf studenten van Koning Willem 1 College (Den Bosch) en SintLucas (Boxtel en Eindhoven) tonen tot en met de DDW hun werk tijdens de expositie Rethinking Plastic. Als onderdeel van hun studie gingen 19 studenten van deze twee scholen aan de slag met het thema plastic. Een jury selecteerde de beste werken, drie ervan werden bekroond met een prijs en een vierde ontving een eervolle vermelding. In dit artikel vertellen onze studenten meer over deze expositie. Locatie: Yksi Expo, Torenallee 22-04 in Eindhoven

Lezing “Grote lijnen en klare taal“ (aanmelden is nodig)
Op maandag 18 oktober organiseert het Ton Smits Huis samen met SintLucas de lezing ‘Grote lijnen en klare taal’, over tekenen en ontwerpen. Vier sprekers vertellen over hun liefde voor tekenen, hoe je van illustreren je beroep maakt en hoe je dat zo succesvol doet dat je internationaal kunt opereren. Sprekers zijn Florian de Visser namens Ton Smits, Joost Swarte, Catelijne van Middelkoop en Ryan Frisk. Datum en locatie: 18 oktober van 18.30 tot 21.30 uur, SintLucas Torenallee 75 in Eindhoven. Er zijn een beperkt aantal plaatsen voor deze lezing en daarom werken we met aanmeldingen. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@tonsmitshuis.nl, met je naam en het woord ‘lezing’ in de onderwerpregel. Er is een ontvangst met koffie en thee en een pauze met borrel. Toegang tot de lezing kost € 5,- per toegangsbewijs.

Alumni-bijeenkomst (aanmelden is nodig)
Op dinsdag 19 oktober van 16.30- 21.00 uur organiseren we een alumni-bijeenkomst. Een bijeenkomst voor oud-studenten van het Grafisch Lyceum, de Eindhoven school en SintLucas. Het programma bestaat uit een aantal workshops, lezingen, een podcast en livemuziek. Zorg dat je erbij bent om samen met oud-studenten een tof programma te volgen. Alumni kunnen aanmelden via deze link. Locatie: SintLucas Torenallee 75 in Eindhoven.

Mini symposium & practorale rede “De laatste makers” (aanmelden is nodig)
Woensdag 20 oktober spreekt practor Catelijne van Middelkoop haar practorale rede “De laatste makers” uit. Voorafgaand aan deze practorale rede zijn er twee experimenten. Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Locatie: SintLucas Torenallee 75 in Eindhoven.

Lezing & netwerkbijeenkomst Yellow Cubes, Design & Digitalisering (aanmelden is nodig)
Donderdag 21 oktober van 17.00-20.00 uur  is iedereen van harte welkom om je te laten inspireren rondom de onderwerpen e-commerce, interactieve ads en animatie. Tijdens dit event delen een aantal Yellow Cubes partners zoals Animation Agency, DSLab en Expivi hun kennis rondom deze onderwerpen. Meer informatie en aanmelden kan via deze link. Locatie: SintLucas Torenallee 75 in Eindhoven.

Creative Jam (i.s.m. Adobe) (alleen voor genodigden)
Op vrijdag 22 oktober organiseren we een Creative Jam voor studenten. Een Creative Jam is een unieke creatieve ervaring waarbij deelnemers worden geïnspireerd door een uitdagende opdracht. De teams hebben drie uur om te werken – en nul regels om te volgen – waarna ze hun werk presenteren aan een jury die de winnaars kiest. Voor het winnende team zijn er mooie prijzen, beschikbaar gesteld door Adobe en Wacom.

Ben je enthousiast over het bovenstaande programma, meld je dan zeker aan voor de activiteiten! Wij wensen iedereen alvast heel veel plezier en een mooie DDW! Meer algemene informatie over de DDW kan je hier vinden.