Adobe Max – The Creativity Conference

Docent bezoekt Adobe Max conferentie in Amerika

Adobe Max – the Creativity Conference 
Ronald den Bekker, docent Digital Publishing en Adobe Education leader, brengt deze week een bezoek aan de Adobe Max – the Creativity Conference in Amerika. Dit is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door Adobe Systems, een Amerikaanse softwareproducent voor mediavormgeefproducties. Studenten van SintLucas werken hier veel mee. Naast deelname aan het Adobe Max congres is Ronald ook aanwezig bij bijeenkomsten van het Education Team. Daar ontmoet hij docenten van verschillende Art Universities. Ronald: “Een van mijn doelen is om volgend jaar bij SintLucas een event te organiseren samen met het Adobe Education Team.”

Tijdens het evenement krijgen de bezoekers de laatste nieuwe updates rondom Adobe software, zijn er verschillende presentaties, lezingen en workshops en krijgen de bezoekers sneak previews van toekomstige ontwikkelingen. Het congres is van maandag 15 oktober tot en met woensdag 17 oktober en is vooral gericht op professionals uit de computerontwerp- en ontwikkelingsindustrie.  Er zijn 15.000 professionals uit de creatieve industrie aanwezig om vier dagen lang samen workshops, presentaties, demonstraties en lezingen bij te wonen. Naast de vele sessies is er ook het “Community Pavilion”. Dit is een expositieruimte waar de bezoekers kennis kunnen maken met het werk van creatieve professionals en bekende Adobe mensen kunnen ontmoeten.

 

Dag 2
“De dag begon met een opening van Adobe Max in een enorme zaal met 14.000 mensen, waaronder ook veel studenten en docenten. Na de spectaculaire animaties op de enorme schermen was het woord aan Shantanu Narayen, CEO van Adobe. Hij sprak over het belang van het onderwijs en vertelde over een onderwijsproject wat Adobe samen met de overheid van India heeft opgezet. Daarna kwam Scott Belsky, oprichter van Behance (onlineplatform om creatief werk te tonen en te ontdekken), aan het woord. Tijdens zijn presentatie benadrukte hij het belang van creativiteit. Na deze presentatie kwamen de laatste nieuwe updates van de Adobe programma’s aan bod. Een paar nieuwigheden op een rijtje:

– Bij Adobe XD, een gratis design programma waarmee prototypes van websites en apps gemaakt kunnen worden, is er voortaan de mogelijkheid om met stemherkenning te werken. Hierdoor kan er een prototype gemaakt worden waarbij met stemcommando’s genavigeerd kan worden. Daarnaast praat het programma ook terug. Ronald: “Supergaaf!”.
– In InDesign past de hele lay-out in een document zich automatisch aan als het formaat van een document.

Na de presentatie waren er verschillende sessies. Ronald: “Ik heb drie sessies bezocht, twee over After Effects en eentje van Kyle Webster, de “Brush-man” van Adobe. Hij kan echt eindeloos en op een geweldige manier over Photoshop Brushes vertellen”. Aan het einde van de dag was er een receptie georganiseerd door Adobe Education.”

Bekijk hier een video van de conferentie.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Dag 3
“Deze dag begon met een presentatie van Nicola Scott. Nicola is de artist die de strips van Wonder Woman tekent. Nicole groeide op in Australië en wilde in eerste instantie actrice worden. Omdat dit uiteindelijk niet lukte vroeg ze zichzelf af wat ze nu echt zou willen doen. Nicola kwam erachter dat ze graag strips wilde tekenen en dan het liefst de strips van Wonder Woman. Ze nam het vliegtuig naar Amerika om daar haar werk te laten zien bij een grote Comic show, maar niemand was geïnteresseerd. Ze besloot terug te gaan naar Australië om daar een heel jaar aan haar portfolio te werken. En met succes! Wanneer ze terugkeerde naar San Diego kreeg ze drie banen aangeboden en is ze een aantal jaar later gestart als artist bij DC Comics waar ze Wonder Woman mocht gaan tekenen.

Na Nicola Scott kwam Albert Watson aan het woord. Albert is een van de twintig meest invloedrijke fotografen van de wereld met wereldberoemde foto’s in zijn portfolio. Net als Nicola is Albert in eerste instantie ook in een ander vakgebied begonnen, maar toen hij fotografie ontdekte wist hij zeker dat hij in dit vak verder wilde gaan. Albert begon met een eigen studio in Los Angeles. Zijn grote doorbraak kwam in 1973 toen hij door Harpers Bazaar werd gebeld of hij een fotoshoot wilde doen voor het kerstnummer. Voor dit kerstnummer maakt hij de wereldberoemde foto van Hitchcock met een dode gans in zijn hand. Dit was de start van een enorme carrière in de fotografiewereld. Twee succesvolle verhalen van echte doorzetters.

Tussen de presentaties door werden ook de winnaars van de Adobe Design Achievement Awards (studentenwedstrijd) in het zonnetje gezet. In de grote zaal werd hun winnende werk getoond aan het grote publiek.

De volgende gasten waren Lilly Singh, een YouTuber met meer dan 14 miljoen volgers, en Questlove, muzikant bij de Tonight Show, schrijver en acteur. Zij werden geïnterviewd door Jason Levine van Adobe over hun drukke carrières.

Het hoogtepunt van de dag was een interview met Oscarwinnaar Ron Howard. Ron Howard is regisseur, producer en acteur. Hij heeft onder andere gespeeld in Apollo 13, The Da Vinci Code en A Beautiful Mind, waarvoor hij een Oscar won. Ook regisseerde hij de laatste Star Wars film (Solo). Ronald: “Ron vertelde prachtige anekdotes uit zijn lange en rijke carrière, een geweldig sympathieke hoofdgast die nog wel een uur langer door had kunnen praten”.

Bekijk hier het interview met Ron Howard.

Na deze geweldige presentatie was er een lunch met het Adobe Education Team en een aantal Adobe Education Leaders.

In de middag was er een sessie van Russel Brown, creatief genie en Photoshop-goeroe. Hij werkte samen met de Londense kunstenaar Rob Lowe. Brown had zich verkleed als Salvador Dali en speelde dat Russel Brown niet bij zijn show kon zijn en dat Dali de show over zou nemen. Ronald: “Al met al werd het een compleet gestoorde sessie waarbij de hele zaal continue in een deuk lag”.

De dag werd afgesloten met Adobe Sneaks, gepresenteerd door Paul Trani (Adobe) en actrice Tiffany Haddish in de grote zaal . Tijdens Adobe Sneaks kwamen jonge ontwikkelaars aan het woord. Zij vertelde over hun projecten en nieuwe ontwikkelingen. Ronald: “Het was een geweldige dag, ik ben benieuwd naar morgen!”

Tekst gaat verder onder de foto

Dag 4
“De laatste dag van Adobe Max was een dag vol sessies. De eerste sessie werd gegeven door Sergei Prokhnevskiy “How to animate logo’s and icons in After Effects”. Ronald: “Dit was een nuttige demo”.

Daarnaast waren er ook “lab-sessies”. Tijdens een lab-sessie werkt iedereen op een laptop aan een project. Ronald: “Ik volgde de lab-sessie Photoshop + After Effects  = Awesomeness. Tijdens deze sessie liet Chris Converse zien dat je in After Effects bepaalde bewerkingen die je eigenlijk in Photoshop zou doen veel beter uit kunt voeren met de tools die in After Effects zitten. Super handige nieuwe technieken. Hier ga ik in mijn lessen zeker wat mee doen!”.

De volgende sessie was “Broadcast style graphics for every day video”, wederom gegeven door Sergei Prokhnevskiy. Sergei heeft een aantal jaren gewerkt als motion graphics designer bij Fox Sports. Tijdens de sessie liet hij zien hoe hij zijn grafische werk vormgeeft. Ronald: “Heel leerzaam”.

De laatste sessie van de dag en daarmee ook het einde van Adobe Max ging over project Aero. Project Aero gaat over Augmented Reality. Chantel Benson (Adobe) bracht de ontwikkelingen van het project in kaart en liet zien wat Adobe hier allemaal mee wil gaan doen. Voor dit project werkt Adobe samen met Adidas.

Ronald: “Ik heb Adobe MAX afgesloten in een eetcafé, samen met een aantal andere Education Leaders. Het was een fantastisch avontuur. Adobe MAX is echt een geweldig evenement en ik zou iedereen die veel met Adobe producten werkt aanraden om tenminste één keer in je leven dit spektakel te bezoeken!”.