DDW 2018

Activiteiten, expositie, opdrachten en internationale uitwisseling. Lees hier wat we doen tijdens DDW 2018.

DDW 2018

De leerlingen en studenten van SintLucas leren iedere dag weer meer. Ze bedenken, ze ontwerpen en ze maken. Hun creativiteit houden ze niet graag voor zichzelf. Want die kan pas bestaan als ze die delen. Dat doen we bij de expositie ‘Share’ tijdens de Dutch Design Week, van 20 tot 27 oktober in Eindhoven. Loop tijdens deze week binnen op onze locatie aan de Torenallee 75 op Strijp-S. Laat je verrassen door het werk van onze leerlingen en studenten en het verhaal dat er achter zit. De expositie is van zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 oktober dagelijks te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.

Mediapartner

Studenten van de opleiding Audiovisuele Technologie zijn tijdens de DDW op pad om diverse mediaproducties te verzorgen. SintLucas is mediapartner van de DDW-organisatie en het Eindhovens Dagblad (ED). Er worden dagelijkse recaps (samenvattingen) gemaakt van activiteiten tijdens de Designweek. Tijdens een dagelijkse talkshow, DDW live, in het Klokgebouw op Strijp-S verzorgen onze studenten de opnames die online terug te kijken zijn. Dit is een initiatief van de Dutch Design Foundation.

Opdrachten studenten

Onze studenten werken de komende week aan diverse opdrachten. Om inspiratie op te doen, bezoeken ze de verschillende exposities en locaties van de DDW. Daarnaast volgen ze bij SintLucas inspiratiesessies van oud-studenten en mensen uit het vak die meer vertellen over de verschillende aspecten van de creatieve industrie. En op vrijdag organiseren we samen met Adobe en Wacom een Creative Jam voor studenten van SintLucas en andere mbo-scholen. In teams van 4 personen werken ze aan een creatieve opdracht die beoordeeld wordt door een jury. Ze krijgen bij de uitvoering coaching van professionals.

Internationale uitwisseling

Gedurende de DDW hebben we negen studenten, vijftien docenten en de vice-president van het Suzhou Art & Design Technology Institute (SADTI) uit China. Studenten van onze opleiding media- en evenementenmanagement begeleiden de Chinese gasten en verzorgen de organisatie van het uitwisselingsprogramma. Via workshops en gastlessen, georganiseerd door studenten en docenten van beide scholen, leren we met en van elkaar. We sharen zeven dagen lang met deze Chinese gasten en de bezoekers van de DDW onze creativiteit, inspiratie en culturen.

Kunstexpo vmbo

Op donderdag 25 oktober is er in ons gebouw aan de Torenallee een expositie met werk van onze leerlingen te zien. Van 18.30 tot 20.30 uur presenteren onze vmbo’ers hun mooiste kunstwerken.

Herfstgasten

Vanuit de samenwerking No School organiseren we op donderdag 25 oktober de talkshow Herfstgasten in het Designhuis in Eindhoven. Van 19.00 tot 20.30 uur interviewt Marsha Simon twee gasten over de toekomst van het (creatieve) onderwijs: Marie-Thérèse Kamp (docent-onderzoeker Universiteit van Amsterdam) en Bart Vranckx (onderzoeker faculteit psychologie en pedagogische wetenschappen KU Leuven). Wil je de talkshow bijwonen? Stuur dan een bericht naar a.straalman@sintlucas.nl

 

 

DDW 2018