Klantopdracht Vormgeven en ambacht

Biet en bierpul beste relatiegeschenk

Winnaars relatiegeschenken Heijco en Rabobank

Vijfenveertig tweedejaars studenten van de richting Vormgeven en ambacht maakten een relatiegeschenk voor de Rabobank Hart van de Meierij en Heijco Machinebouw. Op 3 april, tijdens het Start-up festival bij SintLucas in Boxtel, presenteerden ze het eindresultaat. De bierpul gemaakt door Anniek van Geene viel in de smaak bij Heijco. De Rabobank koos de ‘biet’ van Suus Vergeldt als relatiegeschenk.

 

Anniek van Geene met haar bierpul voor Heijco Machinebouw

Anniek van Geene met haar bierpul voor Heijco Machinebouw. Foto: Anne Martens

 

Herkenbaar
Volgens Paul Cornelissens, mede-eigenaar van het bedrijf uit Schijndel heeft Anniek goed opgepikt dat “Heijco veel voor het personeel over heeft. Het product dat ze heeft gemaakt, is voor ons herkenbaar. Bovendien kunnen we het zowel aan onze eigen medewerkers als aan klanten cadeau geven.” De bierpul die de studente ontwierp, heeft een rode bodem waarin de naam van het bedrijf verwerkt is. Daarnaast is het handvat van RVS, een materiaal dat Heijco veel gebruikt.  Anniek vond het erg leuk dat ze had gewonnen. “Dit is een positief steuntje in de rug om verder te gaan.”

Suus Vergeldt met de biet voor de Rabobank

Suus Vergeldt met haar plantjeshouder in de vorm van een biet. Foto: Anne Martens


Goed verwoord

Bas Doorn vertelde namens de Rabobank waarom ze hadden kozen voor de plantjeshouder van Suus: “Ze verwijst met de biet naar het agrarische verleden van de Rabobank. Met haar ontwerp sluit ze goed aan op de huidige interieurtrend. En daarnaast wist ze haar verhaal heel goed te verwoorden. Een goede salesdame!” Suus had echt niet verwacht dat ze zou winnen. “Ik had me er niet op ingesteld, maar door de motivatie snap ik wel waarom ze voor mijn ontwerp hebben gekozen.” Hoe ze haar ‘biet’ nu in productie moet gaan nemen, dat weet ze alleen nog niet zo goed.

Ondernemersprijs Relatiegeschenken 2019

Isabel Leur en Finn Smeets ontvingen de Ondernemersprijs

 

Ondernemersprijs
Naast de prijs voor het beste relatiegeschenk, werd er door de twee bedrijven ook een ondernemersprijs uitgereikt. Die ging naar twee studenten die tijdens de pitch lieten blijken over ondernemerschap te beschikken: Finn Smeets en Isabel Leur. Finn maakte een visitekaartjeshouder van keramiek. De vorm verwijst naar de vrucht van de populier die in de regio Meierij veel te vinden is. “Deze prijs is een mooie stimulans om verder te gaan met ondernemerschap. Ik heb namelijk al mijn eigen atelier voor leer.” Isabel bedacht een glazen wijn- of bierhouder voor Heijco. “Dit is een goeie stap voor de toekomst. Hiermee zet ik mijn naam op de kaart”, aldus de studente. Alle vier de winnaars mogen een workshop ‘Maak een vliegende start met jouw toekomstplannen’ volgen die door de Rabobank wordt georganiseerd. De bank wil door de samenwerking met SintLucas ondernemerschap onder jongeren stimuleren en ze er alvast mee kennis laten maken tijdens hun studie.