SintLucas Dutch Design Week

Bezoek Chinese partnerschool SADTI

Tijdens de Dutch Design week kregen wij bezoek van 10 studenten en 8 docenten van onze Chinese partnerschool Suzhou Art & Design Technology Institute (SADTI). Het bezoek stond in het teken van verschillende activiteiten. Zo bezocht de Chinese delegatie beide locaties van SintLucas, onze SHARE expositie, verschillende exposities op de Dutch Design Week (waaronder het Veemgebouw en het Klokgebouw) en kregen zij een les trendwatching.

Iedere Chinese student kreeg tijdens het bezoek begeleiding van een SintLucas buddy. Tijdens de verschillende gezamenlijke activiteiten deelden de studenten hun kennis met elkaar. Zo leerden de Chinese studenten de studenten van SintLucas bamboe tekenen met inkt.

Voor de docenten was er een lezing passend bij het DDW-thema “if not now then when”. De lezing van Daria Buriykova ging over circularity en de manier waarop zij glazuren ontwikkelde van afgedankte keramische objecten.

Dankzij de inzet van collega’s en de aansturing van studenten van de opleiding Media- en evenementenmanagement hebben we drie fantastische dagen gehad. Iedereen enorm bedankt!

Foto’s: Dirk Roebroek