SiNTLUCAS VMBO

Studiereis vmbo“The Future is Real"

Onze derdejaars leerlingen zijn zondag vertrokken naar Civitavecchia in Italië voor een studiereis. Tijdens deze studiereis werken zij aan het project “The Future is Real”. Het project richt zich op samenwerkend leren met Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Leerlingen en docenten onderzoeken en ervaren hierbij wat AR en VR voor het onderwijs kunnen betekenen. Tijdens het project werken de leerlingen samen met scholen uit Spanje en Italië. Hieronder lees je per dag een verslag over deze reis. De verslagen zijn geschreven door onze leerlingen.

Verslag dag 1

Door Femke de Bruin

We hadden de trein om kwart voor negen. Het was een trein die rechtstreeks naar Schiphol reed dus overstappen was niet nodig. Toen we op het vliegveld waren ging alles op zich wel snel. Er waren geen lange rijen. We moesten ongeveer een uurtje wachten tot we naar de gate gingen. Het was heel gezellig. In het vliegtuig zaten we allemaal bij elkaar en was het ook gezellig, maar na een uur begon ik me wel een beetje te vervelen. Toen we aankwamen hebben we onze koffers gepakt en zijn we met de bus naar Civitavecchia gegaan. Toen we daar waren, gingen we met onze gastgezinnen mee maar hun huis en mochten we met hen de rest van de dag vullen. Dat was ook gezellig. Kortom: de eerste dag was heel gezellig.

 

Verslag dag 2

Door Niels en Jan

Vandaag gingen we naar de school en we leerden daar hoe we een Italiaanse pizza moesten maken. Het was heel leuk om te doen en het ging ook goed. Niels had de rondste pizza gemaakt. Wat een topper! En even later gingen we ze eten. In de middag hadden we twee uurtjes vrij en daarna hadden we een tocht door de stad waar we opdrachten deden en informatie kregen.

 

Verslag dag 3

Door Pleun

Allereerst even een klaagmomentje: ik zit HELEMAAL onder de muggenbulten. Maar ja, dat maakt niet uit. Vandaag hebben we (alcoholvrije) cocktails gemaakt en die waren erg lekker. Daarna hebben we getest waar je de smaken proeft op je tong. Eerst met verschillende soorten water (water met zout, water met suiker enz.) en daarna moesten we raden welke chocolade we proefden. Het was wel leuk. Na het eten gingen we op de computer werken.

Door Lola

Haloha. Vandaag hebben we met een 3D-programma gewerkt wat best lang … Het was 40 minuten verder en we hadden alleen maar een lijn van 3 cm getekend. Hij was wel heeeeel mooi, de beste lijn ever. Na een korte pauze hebben ze geswitcht van programma. De lunch was best lekker, maar de risotto en de balletjes smaakte naar de bank van mijn oma. De tiramisu was super lekker!

Door Roxana en Lola

We hebben gebowld in een speelhal, maar we hebben geen pinnen omgegooid en de Italianen wilden ons leren poolen, maar dat was lastig. Over het algemeen was het een super leerzame dag! Buiten is het echt lekker weer het lijkt wel de Costa del Sol.

 

Verslag dag 4

Door Sophie

Vandaag moesten we op tijd verzamelen voor de bus. Dat was super gezellig en het was echt super mooi als je naar buiten keek. De Italianen draaiden aparte muziek, maar het was wel gezellig. Met de bus gingen we naar een soort wetenschap school. We gingen aan de slag om een robot te programmeren. We moesten eerst een karretje in elkaar zetten en daarna de motoren en de wielen eraan maken. De Italianen hebben Arduino (computerplatform) aangesloten en de rest van de taken werden een beetje verdeeld door iedereen. Uiteindelijk reed het karretje!

 

Verslag dag 5

Door Eva van Eizendoorn

Vandaag was eindelijk dé dag! We gingen naar Rome. We moesten al vroeg verzamelen en om 7:45 uur vertrokken we met de bus. In de bus was het heel gezellig, met harde muziek ondanks de vroege ochtend. Toen we aankwamen, gingen we als eerst naar het Colosseum. De Nederlanders en Spanjaarden begonnen met de VR brillen. Het was echt heel leuk. Daarna kregen we een rondleiding in het Engels door het Colosseum. Toen dat klaar was gingen we met de metro naar de stad. Het was heel druk in de metro en de Italianen hielden ons goed bij elkaar om ons niet kwijt te raken. Toen we eindelijk aankwamen gingen we naar de fontein in Rome. Daar was het heel druk. Ook gingen we nog naar een kerk met veel goud en met schilderijen van een bekende schilder.