SintLucas 75 jaar

75 jaar creating opportunities

De week van 31 mei tot en met 3 juni 2023 was de aftrap van het jubileumjaar waarin we het 75-jarig bestaan vierden met activiteiten voor leerlingen, studenten, alumni, medewerkers, gepensioneerden en onze partners.

Waar het begon

In 1948 start in Boxtel een winteropleiding voor zonen van katholieke schildersbedrijven uit heel Nederland, de stichting Roomskatholieke Schildersschool St. Lucas. De school, met in de beginjaren een directeur en drie docenten, ontwikkelt zich via reclameschilderen en etaleren naar een creatieve mbo-vakschool.

Ondertussen is in 1964 in Eindhoven gestart met een lagere technische school voor druktechnieken. Hier komt in 1972 een middelbare technische school bij. In 1994 wordt dit het Grafisch lyceum en in 2004 verandert de naam naar De Eindhovense school. Druktechnieken zijn dan nog maar een klein onderdeel van het programma, creatief-technische opleidingen nemen steeds meer de overhand.

De vakschool voor betekenisvolle creativiteit

In 2009 bundelen SintLucas en De Eindhovense school (bestuurlijk) hun krachten, vanaf 2012 is het een organisatie met de naam SintLucas. Met opleidingen variërend van creatief ambachtelijke tot creatieve technologie is SintLucas nu de vakschool voor betekenisvolle creativiteit. Leerlingen en studenten dragen met hun creativiteit bij aan het het mooier, duurzamer en socialer maken van de maatschappij.

75 jaar creating opportunities

De missie van SintLucas is vanaf de start hetzelfde, talentvolle jongeren begeleiden naar een mooie toekomst. Inmiddels hebben al zo’n 26.000 studenten de eretitel Sint! Niet alleen de leerlingen en studenten krijgen kansen om zich te ontwikkelen. Dit geldt ook voor medewerkers en externe partners. 75 jaar Creating opportunities!

Ter ere van ons 75-jarig jubileum maakte we een inspirerende video. Bekijk de video hieronder.

Jubileumweek

75 jaar Creating opportunities en dat doen we samen! Deze week vierden we ons bijzondere jubileumjaar samen met medewerkers, gepensioneerden, relaties, studenten, leerlingen en alumni. In de video bekijk je de feestelijke terugblik van ons 75-jarig bestaan. Bekijk de video hieronder.

Alumni-reünie

Eens een sint, altijd een sint! Onze alumni hadden zich in grote getalen aangemeld voor de reünie! Er waren zelfs hele klassen die gezamenlijk naar de feestelijke avond gekomen waren. Tijdens dit event werd ook ons nieuwe alumni platform SintLucas Alumni gelanceerd. De plek voor alumni waar zij elkaar vinden, samenwerken, inspireren, innoveren bijscholen en vacatures delen. Iedereen die wil bijdragen, kan bijdragen!

Naar het platformNaar het platform

Groei

We geven onze leerlingen, studenten en medewerkers de ruimte om te groeien en zichzelf te ontwikkelen. Om uit te bloeien tot betekenisvolle, creatieve talenten, klaar voor de toekomst. Klaar voor de duurzame ontwikkeling van de wereld om ons heen. Voor de viering van ons 75-jarig jubileum geven we graag een duurzaam cadeau aan onze leefomgeving met het planten van bomen in het Brabantse Groene Woud.

Naar de actiepaginaNaar de actiepagina