Vormgeven & ambacht

Een hippe hoed, maatschoenen, een servies of een restauratieproject? Binnen de richting Vormgeven & Ambacht word je opgeleid tot een vakman of vakvrouw die unieke, exclusieve objecten kan maken. Je werkt met materialen als leer, textiel, keramiek of glas. Of je leert werken met restauratie- en decoratietechnieken.

Ambacht opleiding voor vormgevers

In het eerste jaar van de richting Vormgeven en Ambacht maak je kennis met verschillende materialen en technieken. Je doet ervaring op met leer, textiel, keramiek, glas en de technieken van decoratie en restauratie. Je leert hoe je met de materialen, technieken en gereedschappen hoogwaardige, unieke producten maakt.

Richtingen ambacht opleidingen

Na het oriëntatiejaar ga je je op basis van je interesses en resultaten specialiseren in één van de volgende ambachtelijke opleidingen:

  • Creatief vakman leer
  • Creatief vakman textiel
  • Creatief vakman keramiek
  • Creatief vakman glas
  • Decoratie- en restauratieschilder

Per opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het onderwijsteam bepaalt of je ook definitief geplaatst wordt in de gekozen opleiding.

Creatief vakman leer
Dit is dé opleiding tot creatief vakman waarbij je unieke producten bedenkt, ontwerpt en maakt van leer. Zoals rugzakken, sneakers of een telefoonhoesje.
Alles over Creatief vakman leer

Creatief vakman textiel
De ambachtelijke opleiding tot creatief vakman waarbij je producten van textiel bedenkt, ontwerpt en maakt. Denk aan het ontwerpen van interieurstoffen, beddengoed of een hoed, maar ook gordijnen.
Alles over Creatief vakman textiel

Creatief vakman keramiek
De ambacht opleiding tot creatief vakman waarbij je unieke producten bedenkt, ontwerpt en maakt van keramiek. Zoals servies of een mooie vaas.
Alles over Creatief vakman keramiek

Creatief vakman glas
Tijdens deze ambacht opleiding bedenk, ontwerp en maak je producten van glas, zoals glas-in-loodramen of glazen gebruiksvoorwerpen.
Alles over Creatief vakman glas

Decoratie- en restauratieschilder
De ambachtelijke opleiding tot decoratie- en restauratieschilder waarbij alles draait om decoratief schilderen en restaureren. Denk aan muurschilderingen in of op gebouwen. Of schilderingen die attracties op een themapark tot leven brengen.
Alles over decoratie- en restauratieschilder

Start jij jouw carrière als creatief vakman of restauratie- of decoratieschilder?

Wil jij jouw carrière starten met de richting Vormgeven & ambacht? Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag informatie aan.