Leerroute Ä6

Ä6 is een nieuwe onderwijsvorm binnen SintLucas waarin maximale ruimte is voor jouw leerproces. Je maakt zelf keuzes als het gaat om projecten, je leerplek en bijvoorbeeld je tijdsindeling. In deze leerroute tot mediavormgever is persoonlijk leren het uitgangspunt.

Experimenteren met verschillende media vanuit een doel dat je zelf stelt. Een game vormgeven, de branding van jouw eigen kledingmerk, vanuit jouw passie voor muziek een installatie of videoclip ontwikkelen of een samenwerking aangaan om je eigen bedrijf als mediavormgever op te zetten.

Cluster

  • Vormgeven, Media & Technologie

Opleidingsduur

  • 4 jaar (met de mogelijk om te versnellen of vertragen)

Locaties

  • Eindhoven en Boxtel

Toelatingseisen

  • Tijdens de opleiding Mediavormgeven kan je kiezen voor de leerroute Ä6. Het instroommoment voor Ä6 is twee keer per jaar. Als je start bij Ä6, kun je vier weken proefdraaien om te kijken of deze onderwijsvorm bij je past. Je kunt altijd terug naar het reguliere onderwijs.

Diploma

  • Mediavormgever

  • Crebonummer opleiding: 25633

Leerroute Ä6 – Geef vorm aan je eigen leren

Wat doe ik?

Ä6 studenten ontwikkelen zich tot mensen die binnen en buiten SintLucas zelfstandig experts aanspreken, samenwerkingen aangaan en inspiratie delen. Mensen met creatief zelfvertrouwen, die kritisch denken, weerbaar zijn en volledig eigenaar van hun eigen leerproces.

Jouw interesses en motivatie bepalen je leerroute, welke projecten je doet, waar en met wie. De opleiding hecht zich niet aan specifieke media of creatieve disciplines. Je ontwikkelt beroepsgerichte vaardigheden door keuzes te maken binnen de gehele breedte van de creatieve sector, zoals: beeldonderzoek, typografie, kleur, interactie, geluid en 3D-vormgeving.  Algemene vakken, zoals rekenen, Nederlands en Engels, dagen je uit om het geleerde toe te passen binnen je projecten.

Hoe leer ik?

Je stelt zelf je leerdoelen op, doet ervaringen op en reflecteert daarop op in je leerplan. Zo bouw je aan jouw eigen portfolio.

Met je leervragen kun je terecht bij docenten en experts binnen SintLucas of bijvoorbeeld in het bedrijfsleven. Bovendien doe je ervaringen op in het werkveld tijdens stage en projecten. Ook kun je kiezen uit een breed aanbod van masterclasses, workshops, trainingen en excursies binnen en buiten SintLucas om je kennis en vaardigheden te vergroten.

Hoe word je begeleid?

Ä6 kent geen klassen, maar kerngroepen. Een kerngroep bestaat uit zes tot tien studenten van verschillende leeftijden en met verschillende interesses, die van en met elkaar leren. Je hebt regelmatig gesprekken met je kerncoach.

Wanneer en waar leer ik?

Je hebt geen vast rooster, maar je werkt agenda gestuurd met een aantal vaste momenten waarbij we samen leren.

Na SintLucas, wat dan?

We gaan bij Ä6 samen aan de slag om je creatieve skills en persoonlijke vaardigheden, zoals creatief zelfvertrouwen, te ontwikkelen, waardoor je na je opleiding met overtuiging het werkveld instapt of begint aan een volgende studie. Van grafisch vormgever tot interaction designer, van filmmaker tot organisator van kunstzinnige events, alles is mogelijk. De waarde van je diploma wordt bepaald door je portfolio, waarmee jij jezelf kunt profileren en positioneren binnen het creatieve werkveld.

Toelating

Heb je interesse om te starten bij Ä6, meld je dan aan voor de opleiding Mediavormgeving. Je wordt niet automatisch na je opleiding aangenomen, maar doorloopt een toelating met een aantal verplichte activiteiten.

Het instroommoment voor Ä6 is twee keer per jaar. Als je start bij Ä6, kun je vier weken proefdraaien om te kijken of deze onderwijsvorm bij je past. Je kunt altijd terug naar het reguliere onderwijs.

Ä6 in de praktijk

Expositie Dutch Design Week

Afgelopen jaar organiseerde leerroute Ä6 een eigen expositie tijdens de Dutch Design Week. De expositie Bright & Blurry vertelde een verhaal over hoe leven en leren samengaan. Studenten lieten zien tussen welke disciplines, thema’s en waarheden zij zich bewegen. Bright & Blurry is een presentatie van een nieuwe vorm van onderwijs, waarbij de studenten in alle eigenheid het podium zullen pakken.  “Brightness within the blurry borders” De onscherpe kaders met de helderheid daarbinnen in, hier staat Bright & Blurry voor. Alle lijnen van Ä6 zijn hierop uitgezet. Het vraagt vertrouwen in je eigen kunnen, inzicht in de wereld om je heen en een enorm creatief denkvermogen. De studenten vinden scherpte in de onscherpe omlijningen.

Je hebt een keer per week een gesprek met jouw coach en of kerngroep
Samen bespreken we jouw leerervaringen.
Je neemt deel aan inspiratiesessies en trainingen van experts en medestudenten.
Studenten aan de slag met een social design project met ontwerper Lian Kroes.
Je bedenkt jouw eigen projecten op basis van wat je wilt leren.
Van exposeren, tot het vormgeven van de branding en media uitingen of het organiseren van een feest.

Meer weten over deze richting?
Vraag de brochure aan

Meer uitstroomrichtingen