Software development

Tijdens de opleiding Software development maak je kennis met de technologie achter games, apps, websites en andere interactieve media. De software developer weet als geen ander hoe je technologie en creativiteit met elkaar verbindt, zodat wij de media kunnen gebruiken.

Tweetalig (Engels) of Nederlandstalig
SintLucas biedt de opleiding aan in een Nederlandse en tweetalige variant. Je diploma krijgt met de vermelding van de tweetalige variant een extra waarde. Als de tweetalige variant tijdens de opleiding niet haalbaar blijkt te zijn, kun je altijd terugvallen op de Nederlandse variant.

Let op: wij starten alleen met de tweetalige variant en/of de Nederlandse als er voldoende studenten voor een variant kiezen. Na aanmelding hoor je of de variant van jouw keuze doorgaat.

 

Cluster

 • Vormgeven Media & Technologie

Opleidingsduur en -niveau

 • 4 jaar

 • Niveau 4

Variant

 • Nederlandstalig

 • Engelstalig

Locaties

 • Eindhoven

Toelatingseisen

 • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg

 • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4

 • De toelating voor deze opleiding is minder gericht op creativiteit

Diploma

 • Software developer

 • Crebonummer opleiding: 25998

 • Je ontvangt een Nuffic-certificaat als je de Tweetalige opleiding Software development afrondt

Kosten

 • Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding

Wat doe ik?

Je leert programmeren voor verschillende platforms en brengt grafische en audiovisuele elementen tot een werkend geheel. Je weet hoe je een game of bijvoorbeeld (web)applicatie opzet. Hierbij durf je te experimenteren en nieuwe mogelijkheden uit te proberen. Tijdens je opleiding bij SintLucas werk je samen met studenten van verschillende opleidingen die de visuele uitwerking voor hun rekening nemen.

Wat maak ik?

Als Software developer ontwikkel je onder meer games, apps, websites en andere media.

Wat leer ik?

Je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van programmeren en krijgt softwaretrainingen. Je leert hoe je games, web(applicaties) en software ontwikkelt. Uiteraard staan ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen op het programma.

Waar loop ik stage?

Afhankelijk van jouw interesses en leerwensen kies je voor een stageplaats. Vaak is dit een bureau voor webdesign, multimedia of in de game-industrie. Maar een stage bij een ander soort bedrijf op het gebied van Software development is ook mogelijk. Tijdens je stage ga je o.a. aan de slag met het programmeren van applicaties, websites en apps en maak je kennis met verschillende programmeertalen. Bekijk hier een filmpje van de stage van Levi bij STA Software.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je bent analytisch, gestructureerd en creatief in het bedenken van oplossingen. Je hebt gevoel voor technologie en volgt de ontwikkelingen op de voet. Als developer werk je altijd samen met andere developers, digital en motion designers of vormgevers. Je bent dan ook een echte teamplayer.

Wat kan ik na SintLucas?

Met je diploma op zak kun je aan de slag bij een webdesign- of multimediabureau, of in de gameindustrie. Wil je doorstuderen, dan kies je voor een opleiding op het gebied van ICT, bijvoorbeeld bij Fontys Hogeschool in Eindhoven of bij Avans Hogeschool in Den Bosch. Heb je de voorkeur voor een gamegerichte opleiding dan kun je terecht bij de HKU in Utrecht of de Breda University of Applied Sciences.

Toelating

Je wordt niet automatisch na je aanmelding aangenomen. Voor de opleiding Software development geldt een toelatingsprocedure met een aantal verplichte activiteiten. Als je de juiste vooropleiding hebt en voldoet aan de verplichte activiteiten, ontvang je een studiekeuzeadvies om wel of niet met de opleiding te beginnen. Het studiekeuzeadvies dat we twee weken na de toelatingsprocedure via e-mail geven is niet bindend, de beslissing is aan jou. Heb je een vraag hierover, stuur dan een mailtje naar aanmelding@sintlucas.nl.

Meer weten?
Vraag de brochure aan

Meer opleidingen