Creative producer

Wil jij social content ontwikkelen? Een evenement organiseren waar bezoekers niet omheen kunnen? Of assisteren bij de opnames van een nieuwe serie op Videoland?

De wereld van media en entertainment is booming. Dit vraagt om mensen die weten wat er komt kijken bij de productie ervan. De Creative producer is de spin in het web die het allemaal regelt, de passende beleving creëert en de juiste boodschap weet over te brengen.

Het eerste jaar van de opleiding is een breed oriëntatiejaar, waarin je met alle vakgebieden kennismaakt. Vanaf leerjaar 2 kun je je verdiepen op het gebied van Media & content, Entertainment of Event, of jezelf breed ontwikkelen tot een veelzijdige Creative producer!

 

Cluster

  • Vormgeven Media & Technologie

Opleidingsduur en -niveau

  • 3 jaar

  • Niveau 4

Locaties

  • Eindhoven

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg

  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4

Diploma

  • Mediamanager (crebo: 25881)

  • Mediaredactiemedewerker (crebo 25882)

Kosten

  • Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding

  • * De opleiding Media- en evenementenmanagement is onderdeel geworden van de opleiding Creative producer

Wat doe ik?

Het eerste jaar van de opleiding is een breed oriëntatiejaar, waarin je met alle vakgebieden kennismaakt. Vanaf leerjaar 2 kun je je verdiepen op onderstaande gebieden of jezelf breed ontwikkelen tot een veelzijdige Creative producer.

Media & content
Je creëert content met tekst en beeld voor verschillende communicatiemiddelen om te informeren of te beïnvloeden. Bijvoorbeeld informatie over het scheiden van afval of een campagne om een nieuw product te promoten. Je regelt de productie en werkt hiervoor samen met bijvoorbeeld copywriters, fotografen, videobedrijven en webdesigners. Je bewaakt de boodschap van de content, adviseert over mediagebruik, maakt contentplanningen en beheert social mediakanalen en websites.

Entertainment
Je werkt aan producties voor film, televisie, podcast of voorstellingen. Je bereidt de productie voor met call sheets, draaiboeken en planningen. Dit doe je in overleg met de technici, cameramensen, presentatoren, artiesten, de regisseur en andere betrokkenen. In de hectiek van de draaidag zorg jij ervoor dat mensen en middelen op de juiste tijd op de juiste plek zijn en dat alles vlekkeloos verloopt. Met de redactie stem je af welke beelden en teksten voor, tijdens of na een show beschikbaar moeten zijn.

Event
Als Creative Producer bij events ben je met name bezig met het creëren van een beleving, of het nu gaat om een festival of e-sportsevent. Dit doe je samen met een team van onder anderen productietechnici, marketeers, programmeurs en hospitality medewerkers. Je maakt hiervoor draaiboeken, crewroosters en afspraken met alle betrokkenen. Vervolgens bouw je het evenement mee op en werk je op de vloer en backstage, waarbij je onverwachte situaties meteen weet op te lossen.

Wat leer ik?

Een Creative producer word je vooral door te leren in de praktijk. Tijdens de opleiding werk je daarom veel aan opdrachten van echte klanten en leer je van creatieven en technici binnen en buiten SintLucas. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden op het gebied van onder meer mediaproductie, projectmanagement, creatief denken en handelen, conceptontwikkeling en onderzoek. Ook tekstschrijven en het creëren van content voor social media zijn belangrijke onderdelen. Daarnaast leer je werken met verschillende softwarepaketten.

Uiteraard staan ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap op het programma.

Waar loop ik stage?

Afhankelijk van jouw interesses en leerwensen kies je een stage die daarbij past. Je kunt kiezen voor een reclame- of fieldmarketingbureau, de communicatieafdeling van een bedrijf of je gaat aan de slag bij een influencer of modebedrijf. Ligt jouw interesse bij events, dan bieden festival- of beursorganisaties, e-sportsevenementenbureaus of congrescentra mogelijkheden. Voor stages op het gebied van entertainment kun je terecht bij televisie en filmproductiebedrijven, streamingdiensten, de radio en bijvoorbeeld podcastproducenten. Bekijk hier een filmpje van de stage van Lindsay bij SuperRebel en hier het filmpje van de stage van Lennie bij Fun Beach Event & Leisurepark.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Als Creative producer heb je een talent voor regelen en organiseren in samenwerking met anderen. Je legt gemakkelijk contact, of het nu met een vormgever, technicus, manager of marketeer is. Ook ben je goed in het bedenken van creatieve oplossingen. Jij ziet mogelijkheden waar anderen afhaken en van een deadline krijg jij juist energie. Je bent nieuwsgierig en weet als geen ander wat hip en happening is. De trends in de mediawereld houd je goed in de gaten en je gaat er graag op uit om nieuwe indrukken op te doen. Heb je interesse in de communicatiekant van het vakgebied, dan houd je uiteraard van schrijven, kun je je goed inleven in anderen en ben je actief op social media.

Wat kan ik na SintLucas?

Na SintLucas zijn er volop mogelijkheden om verder te studeren aan hbo-opleidingen op het gebied van Communicatie, Creative business, Journalistiek, Commerciële economie of bijvoorbeeld Event. Wil je gaan werken, dan ben je als Creative producer op veel plekken welkom: in de wereld van de entertainment, binnen het communicatievak of op het gebied van events. Je eigen bedrijf starten of als freelancer aan de slag kan natuurlijk ook!

Toelating

Je wordt niet automatisch na je aanmelding aangenomen. Voor de opleiding Creative producer geldt een toelatingsprocedure met een aantal verplichte activiteiten. Als je de juiste vooropleiding hebt en voldoet aan de verplichte activiteiten, ontvang je een studiekeuzeadvies om wel of niet met de opleiding te beginnen. Het studiekeuzeadvies dat we twee weken na de toelatingsprocedure via e-mail geven is niet bindend, de beslissing is aan jou. Heb je een vraag hierover, stuur dan een mailtje naar aanmelding@sintlucas.nl.

Meer weten?
Vraag de brochure aan

Meer opleidingen