Alumni

Oud-student doet mee aan wedstrijd Eigen Huis & Tuin

Oud-student Fabiënne van der Graaff (22) doet mee aan een wedstrijd van het tv-programma Eigen Huis & Tuin. Ze is in de race om de functie van stylist te vervullen voor een aflevering van dit welbekende klusprogramma. Fabiënne studeerde in 2018 af aan SintLucas richting Vormgeven, Product, Ruimte en Media (voorheen: Vormgeven, Product & Presentatie).

Fabiënne in het kort: interieur junkie / barista en daarom coffeelover / droomt over het opknappen van een oud pand / slaat ieder weekend een balletje op het hockeyveld / houdt ervan om nieuwe culturen te ontdekken / liefhebber van Golden Retrievers / Be (P)inspired / heeft een garage vol met ‘‘komt misschien nog van pas’’ spullen.

Na SintLucas
Fabiënne: “na het behalen van mijn mbo-diploma ben ik aan de slag gegaan als barista bij Coffeelab in Eindhoven en Den Bosch om geld te verdienen voor de reis die ik wilde gaan maken”. Afgelopen november heeft Fabiënne voor vier maanden door Azië en Australië gereisd. Ze is nu inmiddels drie maanden terug en bezig haar eigen bedrijfje op te zetten genaamd fabies. Toen Fabiënne op Facebook zag dat Eigen Huis & Tuin op zoek was naar een stylist greep ze meteen haar kans. Fabiënne: “ik vind Eigen Huis & Tuin een superleuk programma en ik kijk het ieder weekend. Het lijkt me heel gaaf om te zien hoe ze een stylingproject bij zo’n tv-programma aanpakken. Daarnaast is het natuurlijke goede promotie voor mijn eigen bedrijfje”.

Stylingswedstrijd
De wedstrijd waaraan Fabiënne meedoet bestaat uit drie rondes. In de eerste rondje moesten de kandidaten een filmpje van hun elevator pitch (presentatie van 1 minuut) opsturen. Ook moesten ze een moodboard inleveren waarbij het gevoel voor trends, sfeer en materiaal naar voren kwam.

In de tweede ronde gaat het om het krijgen van de meeste stemmen (klik op de link onder dit artikel om op Fabiënne te stemmen). Fabiënne: “per week worden er acht stylistes bekendgemaakt. Aan het einde van iedere week blijft er een winnaar over. Uiteindelijk strijden deze acht stylisten in de derde ronde om een finaleplaats”.

“De vaardigheden die ik op SintLucas geleerd heb, heb ik goed kunnen gebruiken tijdens deze wedstrijd, aldus Fabiënne”. “Tijdens mijn opleiding heb ik al ervaring opgedaan met het maken van een moodboard en het houden van een elevator pitch”.

Dromen
In de toekomst wil Fabiënne graag haar eigen bedrijf verder ontwikkelen “ik droom van het opknappen van oude panden, het maken van nieuwe concepten voor horecagelegenheden en het inrichten van huizen”.

Stem op Fabiënne
Help Fabiënne naar de finale. Klik op deze link op je stem uit te brengen.

 

Fabiënne (oud-student)