SintLucas Stage

Leren in de praktijk bij Megawatt

Megawatt Fieldmarketing

Sep van der Spank is derdejaars student Media- en evenementenmanagement en loopt op dit moment stage bij Megawatt Fieldmarketing, een marketingbureau dat merken en consumenten in beweging brengt.

Sep maakt tijdens een schoolproject kennis met Megawatt. “Tijdens de projectweek kregen wij een superleuke opdracht van Megawatt. Deze opdracht is bij mij echt blijven hangen. En ik wist al meteen dat ik hier graag mijn afstudeerstage zou willen doen. Ik heb een mail gestuurd en mocht op gesprek komen. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik meteen werd aangenomen!”

Megawatt Fieldmarketing

“Bij Megawatt Fieldmarketing brengen we mensen fysiek in contact met een merk. Daarmee bedoel ik dat we de doelgroep op de juiste locatie en op het juiste moment proberen te bereiken. Zo organiseren we offline actiedagen vaak voor grote merken bijvoorbeeld Ricola en Bavaria. We bereiden alles voor en op de dag zelf zorgen we ervoor dat alles op rolletjes verloopt.”

Stagewerkzaamheden

Op zijn stage heeft Sep veel verschillende taken. Sep: “Ik maak briefings voor het team op locatie en regel de paklijsten. Dit betekent dat ik kijk wat er voor een actiedag nodig is en dan ga ik deze items verzamelen. Soms heb je een specifiek item nodig voor een bepaalde actie, dan onderzoek ik de mogelijkheden en bekijk wat de beste optie is. Daarnaast moet je ook denken aan het regelen van vergunningen en het maken van kledingvoorstellen. Op de actiedag zelf ben ik vooral bezig met het managen. Ik kijk of alles goed verloopt en kijk waar eventueel nog iets nodig is, mocht dit het geval zijn dan regel ik dit.”

Verantwoordelijkheidsgevoel

Voor zijn stage heeft Sep wel eens onderschat hoeveel werk het is om een groot event te organiseren. Sep: “Er komt heel veel kijken bij de organisatie van bijvoorbeeld een actiedag. Ook neemt dit een groot verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee, maar hier leer je juist veel van. Waar ik ook veel van geleerd heb is omgaan met tegenslagen. Soms gaan dingen niet zoals gepland en daar moet je dan wel flexibel op kunnen inspelen. ”

Trots

Het meest trots is Sep op een project wat hij samen met zijn team voor Netflix heeft uitgevoerd. “We moesten toen in een hele korte tijd heel veel regelen en bellen. Het was best wel chaotisch want alles veranderde de hele tijd en maar uiteindelijk hebben we in een korte tijd een heel mooi project gerealiseerd.”

Op zijn plek

In het jonge en gezellige team voelt Sep zich helemaal op zijn plek. Sep: “Megawatt is een leuk, dynamisch en divers bedrijf, dat past goed bij mij. Ze geven je veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en begeleiden je daarin ook goed.”