19 t/m 27 oktober

Dutch Design Week 2019

Ieder jaar vindt in oktober de DDW plaats in Eindhoven. Dit is het grootste evenement op het gebied van design in Noord-Europa. Het thema is deze keer: if not now, then when?

DDW 2019

Eindhoven bruist tijdens de Dutch Design Week (DDW). Onze locatie op Strijp-S staat tijdens de DDW in het teken van ‘Share’. We delen met bezoekers verhalen, het werk van onze leerlingen en studenten en onze kennis. We nodigen je van harte uit om langs te komen en jouw feedback met ons te delen. Loop van 19 tot en met 26 oktober binnen bij Torenallee 75 in Eindhoven en laat je inspireren en intrigeren door onze verhalen.

 

Programma Dutch Design Week SintLucas

Voor iedereen te bezoeken:

 • Expositie SintLucas ‘Share’
  Werk van leerlingen en studenten van SintLucas is tijdens deze expositie te bewonderen op de benedenverdieping van onze locatie in Eindhoven. Te bezoeken van 19 t/m 26 oktober, 11.00 tot 17.00 uur.

 

 • Exposition SADTI
  SintLucas and Suzhou Art & Design Technology Institute (SADTI) work together for some years already. They share their content and are getting acquainted better every year and still want to learn a lot from each other. They exchange students and teachers and work together to develop new education-content. The education-programs of SADTI and SintLucas have a lot overlap, and though on the other side of the planet, the DNA of the students of both schools is the same: creative and focussed on the latest trends. In the exhibition you can see diverse products of graduates of SADTI; from international design-style to products crafted with ancient techniques, or a mixture of the both. Suzhou Art & Design Technology Institute (our Chinese partner school) will be represented by + 14 products from 7 departments: Fine Arts, Arts & Crafts, Environmental Arts, Visual Arts, Digital Arts, Industrial Design, Fashion Design.

 

 • Expositie Veem samenwerking consortium Cibap/SintLucas/HMC
  Studenten Creatief vakman leren de skills om een goede vakman of -vrouw en vormgever te zijn. De expositie ‘Creatief vakman on the edge’ geeft een beeld van de mogelijkheden van deze opleiding. Het is een initiatief van het Consortium Creatief vakman, mbo-scholen Cibap, HMC en SintLucas. De expositie is te vinden op de derde verdieping van het Veemgebouw op Strijp-S van 11.00 – 17.00 uur.

 

 • Alumni-bijeenkomst
  Alumni-bijeenkomst voor oud-studenten van het Grafisch Lyceum, de Eindhoven school en SintLucas. Het programma bestaat uit een aantal workshops en sprekers. Woensdag 23 oktober van 16.30 – 21.00 uur.

 

 • Kunstveiling vmbo
  Zoek je nog een mooi kunstwerk voor aan de muur? Kom dan op donderdag 24 oktober naar de kunstveiling. VMBO-leerlingen verkopen op die avond hun werk voor het goede doel 18.30 – 20.30 uur. Locatie Eindhoven.

 

Wat doet SintLucas nog meer tijdens de Dutch Desgin Week:

 • Bezoek Chinese delegatie
  Studenten en docenten uit van de Chinese school Suzou Art & Design Technology Insititute (onze partnerschool) komen naar SintLucas om inspiratie op te doen tijdens de DDW waarbij ze lezingen en workshops bijwonen.
 • Lezingen voor studenten
  Inspirerende sessies voor studenten gericht op de creatieve industrie.
 • Lego League vmbo
  Op woensdag 23 oktober zijn alle Eindhovense teams die meedoen aan de First Lego League bij SintLucas uitgenodigd. De teams krijgen die middag hulp bij het maken van een logo, wat ze op een T-shirt kunnen drukken. Voor ouders en begeleiders is er een rondleiding door het gebouw van SintLucas.
 • Decanendag
  Decanen bezoeken tijdens de DDW SintLucas waar zij een gevarieerd programma volgen met o.a. verschillende lezingen. Ze sluiten de dag af met een bezoek aan de DDW samen met onze studenten.
 • Bezoek Zweedse delegatie
  Studenten en docenten bezoeken SintLucas en doen mee aan de Creative Jam.
 • Creative Jam (i.s.m. Adobe)
  Een aantal teams van studenten voert een creatieve opdracht uit die wordt beoordeeld door een jury. De Creative Jam is in samenwerking met Adobe. Een buitenkans voor de ambitieuze student: een hele middag werken onder tijdsdruk terwijl het publiek meekijkt en coaching van professionals uit het werkveld!
 • Project KVGO
  PrintPakt organiseert opnieuw een sneak peek op de toekomst bij SintLucas. Bijeenkomst met als thema: data gedreven verdienmodellen.
 • CINOP
  DESIGNING NEW EDUCATION Deelnemers ervaren design thinking methodiek voor het ontwerpen van onderwijs en zien wat de meerwaarde hiervan is.