SintLucas vmbo Internationalisering

Virtuele uitwisseling vmbo-leerlingen

Virtuele uitwisseling

Eind april organiseerde SintLucas vanuit Erasmus+ samen met andere internationale scholen voor het eerst een virtuele uitwisseling. Aan de uitwisseling namen 9 vmbo-leerlingen van SintLucas deel en 45 leerlingen uit Spanje, Italië en Noorwegen. Ook docenten en andere medewerkers uit verschillende landen waren betrokken bij de uitvoering van de virtuele uitwisseling.

Online kennismaken

Tijdens de virtuele uitwisseling werkten de leerlingen in verschillende groepen aan leuke en uitdagende (kennismakings)opdrachten. Aan het einde van de uitwisseling was er voor de leerlingen tijd om gegevens uit te wisselen zodat ze ook in de toekomst in contact kunnen blijven met elkaar.

Tweedejaars vmbo-leerling Loïs: “Ik vond de virtuele uitwisseling heel erg leuk. Ik heb tijdens deze uitwisseling veel geleerd, bijvoorbeeld over de cultuur van de verschillende landen. Je leert ook andere leerlingen kennen en dat is ook  heel erg leuk. De leukste opdracht vond ik dat we typische dingen over ieder land mochten opschrijven en deze daarna met elkaar gingen delen. Omdat het online was, was het soms lastiger om elkaar te begrijpen, maar uiteindelijk was het heel erg leuk en leerzaam.”

Tweedejaars vmbo-leerling Jordy: “De virtuele uitwisseling was superleuk. Ik heb iedere dag contact gehad met mijn eigen groepje. In het groepje zaten leerlingen van verschillende landen. Ook hebben we veel spelletjes met elkaar gedaan.”

Project Relearnt

De virtuele uitwisseling is onderdeel van het Erasmus+ project Relearnt. Dit is een project wat zich richt op samenwerkend leren met inzet van social skills. Het project richt zich op de onderstaande vier onderwerpen. Tijdens de verschillende uitwisselingen is het onderwerp het hoofdthema. Het project loopt nog tot en met 2023.

  • Innovation and prototyping (Nederland)
  • Social skills project-based-learning (Spanje)
  • Art, history and design (Italië)
  • Sustainability (Noorwegen)

Bekijk hier een video over de virtuele uitwisseling.

Virtuele uitwisseling