SintLucas Ruimtelijk vormgeven - styling

Studenten stylen etalage dameskledingzaak Diaan

Ontwerp etalage

Derdejaars studenten Luce Janssens, Sofie Rijnders en Sebb Venmans van de opleiding Ruimtelijk vormgeven specialisatie styling gingen voor dameskledingzaak Diaan Mode in Boxtel aan de slag met een supergave styling opdracht. Zo mochten zij een ontwerp voor de etalage, een lay-in (inlegvel) voor het zomerboek en post voor Instagram maken! Het winnende ontwerp werd ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Clean, vrouwelijk en up-to-date

Sofie: “De opdracht die we van Diana, de eigenaresse van de winkel, kregen was heel vrij. Wel had ze een aantal eisen. Zo moest de stijl clean, vrouwelijk en up-to-date zijn. Om een indruk te krijgen van de stijl van de winkel zouden we een bezoek brengen aan de winkel, maar in verband met het coronavirus was dit helaas niet mogelijk. Daardoor moesten we op zoek naar andere manieren om het juiste gevoel bij de winkel te creëren. Gelukkig was het op een later tijdstip wel mogelijk om in groepjes een bezoek te brengen aan de kledingzaak.”

De uitvoering

“Ik heb eerst mijn ontwerp voor de etalage uitgewerkt door middel van schetsen. Vervolgens heb ik een moodboard gemaakt. Ieder groepje mocht het concept presenteren aan Diana. Uiteindelijk heeft ze mijn etalage uitgekozen en mocht ik mijn concept in haar etalage uitvoeren, heel gaaf! Voor de uitvoering was ook budget beschikbaar. Zo heb ik droogbloemen, takken en etalagedraad gekocht. Ook mocht ik spullen uit de winkel van Diana lenen voor het ontwerp van de etalage.”

Ontwerp etalage

Fotoshoot

Sebb: “Luce en ik zijn samen aan de slag gegaan met de fotografie voor de lay-in (inlegvel) voor het zomerboek en de Instagrampost. Wij hebben hierbij goed gekeken naar het concept van de etalage en zijn hier vervolgens verder mee gegaan. Ook hebben we Sofie geholpen met de styling van de etalage. De foto’s hebben we in de fotostudio op school gemaakt.”

Werken voor een echte klant

Sofie: “Ik heb superveel geleerd om te werken door te werken voor een echte klant. Nu moesten we bijvoorbeeld extra goed letten op de wensen en eisen van de klant en op de kosten en de planning. Ook mochten we samenwerken met studenten van andere klassen. Dat vond ik ook erg leerzaam. Je kan veel van elkaar leren. Ik heb veel zelfvertrouwen gekregen door dit project.”

Ook Luce en Sebb kunnen zichzelf hierin vinden “Je leert hoe je jezelf professioneel moet opstellen tegenover de klant. Een opdracht voor school is toch net iets anders dan een opdracht voor een echte opdrachtgever. Hiervan heb hebben we veel geleerd.”

De opdrachtgever Diana is ook enthousiast over de samenwerking: “Supertof om samen te mogen werken met de creatiefste opleiding in Boxtel! Hopelijk kan ik de studenten de ruimte geven voor ontwikkeling, ze weten mij in ieder geval te inspireren!”