SintLucas Ruimtelijk vormgeven

Studenten maken inspiratiekamers

Opdracht Baril Coatings

Hoe inspireer je mensen om in hun interieur gebruik te maken van duurzame verf? Bij deze vraag kon Baril Coatings, producent van plantaardige verf, de hulp van onze studenten wel gebruiken.

Want verf is natuurlijk mooi, maar het zou natuurlijk nog mooier zijn als de impact op het milieu zo minimaal mogelijk is. Daarom produceert Baril Coatings biobased schildersverf. Baril Coatings vroeg onze studenten om een sfeerimpressie te creëren door middel van een fotoserie waarin een of meerdere onderdelen (bijvoorbeeld een muur of een meubel) op de foto een nieuw leven hebben gekregen door middel van de duurzame verf. Vierdejaars student Ruimtelijk vormgeven Bente Rijnberg ging aan de slag met deze stylingsopdracht.

De briefing

Bente: “We kregen op school een briefing van de opdrachtgever. Naar aanleiding van deze briefing was ik meteen enthousiast en ik had gelijk een idee voor mijn concept, de locatie en de fotosetting. De fotosetting moest je namelijk zelf bedenken, regelen en schilderen met de duurzame verf.”

Zeeuwse nuchterheid

“Mijn ouders wonen in een oude boerderij met een schuur in Zeeland. Ik wilde graag de Zeeuwse nuchterheid laten zien en de geschiedenis van toen en nu met elkaar verbinden. Hiervoor heb ik een deel van de oude muren geschilderd met de beige kleur Joost. Je mocht zelf een van de 96 duurzame verfkleuren kiezen die het beste bij jouw concept paste. Dat vond ik erg leuk. De brede strook die ik geschilderd heb in de roest/rode kleur staat symbool voor eenvoud. Ik heb deze kleuren ook op de vloer door laten lopen. Dit maakt het een geheel. De attributen die op de muur hangen, heb ik ook gebruikt om de setting te stylen. Toen de setting klaar was heb ik verschillende foto’s gemaakt.”

“Tijdens de eindpresentatie mochten wij onze foto’s presenteren aan de opdrachtgever. Het leuke aan deze opdracht is dat de opdrachtgever onze fotoseries gaat gebruiken op hun website en social media ter inspiratie, dus deze worden ook echt gebruikt. Het was echt een superleuke opdracht waarbij we veel vrijheid kregen en echt zelf aan de slag zijn gegaan.”