SintLucas Microlab

Studenten dichter bij de praktijk in Microlab

Microlab Eindhoven

Vanaf het nieuwe schooljaar volgen zo’n 250 SintLucas studenten van de richtingen Crossmedia vormgeving en Creative technologies hun praktijkonderwijs in Microlab Strijp S in Eindhoven. SintLucas huurt voor een periode van twee jaar 900 m2 aan praktijklokalen die tijdens de zomervakantie in gereedheid zijn gebracht. Theorielessen blijven de studenten volgen in het hoofdgebouw van SintLucas op enkele minuten loopafstand.

Verbinding onderwijs met de praktijk

André Gehring, lid college van bestuur SintLucas licht toe waarom er is gekozen voor de nieuwe plek in Microlab: “In de ontwikkeling van het onderwijs heeft SintLucas meer én andere type ruimtes nodig zoals ateliers en experimenteerruimtes waar studenten kunnen werken aan opdrachten van het bedrijfsleven of maatschappelijke organisaties. SintLucas verbindt het onderwijs steeds meer aan de praktijk en betekenisvolle creativiteit. Het is voor de studenten en docenten heel leerzaam en interessant voor hun netwerk om deel uit te maken van de Microlab community van professionele makers, creators en innovators.” Microlab is voor SintLucas geen nieuwe plek. DeStudio, het ontwerpbureau voor stagiairs van SintLucas, en de Bacheloropleidingen Visual Communication en 3D Design zijn er al een aantal jaren gevestigd.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven gaat heel natuurlijk

Ook Microlab heeft veel zin in de intensievere samenwerking. “De SintLucas opleidingen die al in Microlab gehuisvest zijn, laten zien dat de samensmelting tussen onderwijs en bedrijfsleven heel natuurlijk kan verlopen,” zegt Luuk Visser, mede-oprichter van Microlab, “Ondernemers in Microlab genieten van het enthousiasme van de studenten en geven zelf graag gastcolleges of opdrachten. Zo leren de studenten nieuwe connecties te maken in een professionele werkomgeving. Dat is in het begin natuurlijk heel spannend, maar na een paar weken zie je de eerste studenten al volle bak meedoen op de netwerk events! Daar kijk ik echt naar uit!

Microlab Eindhoven