Ruimtelijk vormgeven

Het interieur van die ene waanzinnige winkel? Het decor van je favoriete festival? Of de set van die niet te missen Netflix-serie? Als ruimtelijk vormgever geef je vorm aan ruimtes, zoals het inrichten van een woonkamer of winkel(etalage). Ook ontwerp je producten en objecten zoals meubels of gebruiksvoorwerpen.

(de naam van deze opleiding was voorheen: Vormgeving, Product, Ruimte & Media)

Richtingen opleiding Ruimtelijk vormgeving

Ruimtelijk vormgeven is een brede opleiding met de mogelijkheid om je te verdiepen in één van de richtingen:

  • Interieur
  • Styling
  • Product
  • Event

Zo creëer je vanuit jouw belangstelling je eigen specialisme als ruimtelijk vormgever. Waarin wil jij je specialiseren? Leg je de focus op interieur? Wil je graag meubelontwerper worden? Of spreekt het ontwerpen van tijdelijke ruimtes, zoals een festivaldecor, jou meer aan? Wat jouw richting ook wordt, in combinatie met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en aandacht voor duurzaamheid hebben jouw ontwerpen de toekomst.

Interieur: tover ruimtes om
The floor is yours! In de richting Interieur leer jij ruimtes omtoveren tot een inspirerende en prettige woon-, winkel- of werkomgeving.
Alles over interieur

Styling: inspireer en verleid
Als stylist in spé leer je mensen te verleiden en inspireren door een sfeer en beleving neer te zetten. Iedere keer weer creëer jij het perfecte plaatje.
Alles over Styling

Product: combineer mooi en gebruiksvriendelijk
Dagelijks gebruiken we tal van producten. Als vormgever – zoals een meubelontwerper bijvoorbeeld – zorg jij ervoor dat deze mooi en gebruiksvriendelijk zijn.
Alles over Product

Event: pak het podium
Jij zorgt ervoor dat tijdelijke ruimtelijke ontwerpen een blijvende indruk achterlaten. Met jouw ontwerp weet jij de juiste sfeer en uitstraling te creëren.
Alles over Event

Start jij jouw carrière als Ruimtelijk vormgever?

Wil jij jouw carrière in de creatieve industrie starten met de mbo-opleiding Ruimtelijk vormgeven? Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag een brochure aan