Ruimtelijk vormgeven

Het interieur van die ene waanzinnige winkel? Het decor van je favoriete festival? Of de set van die niet te missen Netflix-serie? Als ruimtelijk vormgever geef je vorm aan ruimtes, zoals het inrichten van een woonkamer of winkel(etalage). Ook ontwerp je producten en objecten zoals meubels of gebruiksvoorwerpen.

(de naam van deze opleiding was voorheen: Vormgeving, Product, Ruimte & Media)

Richtingen opleiding Ruimtelijk vormgeving

Ruimtelijk vormgeven is een brede opleiding met de mogelijkheid om je te verdiepen in één van de richtingen:

  • Interieur
  • Styling
  • Product
  • Event

Zo creëer je vanuit jouw belangstelling je eigen specialisme als ruimtelijk vormgever. Waarin wil jij je specialiseren? Leg je de focus op interieur? Wil je graag meubelontwerper worden? Of spreekt het ontwerpen van tijdelijke ruimtes, zoals een festivaldecor, jou meer aan? Wat jouw richting ook wordt, in combinatie met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en aandacht voor duurzaamheid hebben jouw ontwerpen de toekomst.

Interieur: tover ruimtes om
The floor is yours! In de richting Interieur leer jij ruimtes omtoveren tot een inspirerende en prettige woon-, winkel- of werkomgeving.
Alles over interieur

Styling: inspireer en verleid
Als stylist in spé leer je mensen te verleiden en inspireren door een sfeer en beleving neer te zetten. Iedere keer weer creëer jij het perfecte plaatje.
Alles over Styling

Product: combineer mooi en gebruiksvriendelijk
Dagelijks gebruiken we tal van producten. Als vormgever – zoals een meubelontwerper bijvoorbeeld – zorg jij ervoor dat deze mooi en gebruiksvriendelijk zijn.
Alles over Product

Event: pak het podium
Jij zorgt ervoor dat tijdelijke ruimtelijke ontwerpen een blijvende indruk achterlaten. Met jouw ontwerp weet jij de juiste sfeer en uitstraling te creëren.
Alles over Event

Verkorte opleidingen voor havisten en vwo’ers met diploma!

Volg deze opleiding versneld in drie in plaats van vier jaar. Inhoudelijk is de opleiding hetzelfde als de vierjarige variant.

Zin in een extra uitdaging? Volg de Bachelor Visual Communication!

Volg je bij SintLucas de niveau-4-richting Ruimtelijk vormgeven of Vormgeven, media en technologie, dan kun je vanaf het derde jaar kiezen voor de Bachelor Visual Communication of de Bachelor 3D Design. Dit is een verdieping van je opleiding. In het derde jaar van je opleiding krijg je drie dagdelen in de week lessen in het Engels en bereid je je voor op de bachelor. In het vierde jaar ga je vijf dagen in de week aan de slag met de bachelor. De lessen volg je bij SintLucas, in het Microlab in Eindhoven.
Alles over de Bachelor Visual Communication
Alles over de Bachelor 3D Design

Start jij jouw carrière als Ruimtelijk vormgever?

Wil jij jouw carrière in de creatieve industrie starten met de mbo-opleiding Ruimtelijk vormgeven? Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag informatie aan

SintLucas Ruimtelijk vormgeven

Tien studenten van de opleiding Ruimtelijk Vormgeven van SintLucas kregen de opdracht om de uitdagingen die spelen in de zorg visueel in beeld te brengen. Dit was zo'n succes dat er een expositie van is gemaakt. Lees meer:

Expositie Samenzorg in Boxtel