SiNTLUCAS EINDHOVEN

Digital design & motion

Niveau 4 - 4-jarige opleiding

OPLEIDING IN HET KORT

Virtuele werelden zijn overal aanwezig. Natuurlijk er zijn de bekende games, maar wat te denken van simulatoren om mensen op te leiden. Of een virtuele wereld om angsten en fobieën te behandelen.

Binnen de richting Digital design & motion leer je virtuele werelden, animaties en illustraties maken. Je voegt bijvoorbeeld 3D-dimensies toe aan een bestaand filmpje om iets te benadrukken of je maakt van saaie data een aantrekkelijke infographic (de naam van deze opleiding was voorheen Game art en animatie).

Digital design & motion

Je leert virtuele werelden, animaties en illustraties maken en werkt je creaties tot in detail uit.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Mediavormgever

Crebonummer opleiding: 25633

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Met jouw kennis en talent voor vorm en stijl werk je aan producten die er visueel goed uitzien, passen bij de doelgroep en voldoen aan de wensen van een klant. Creativiteit is daarbij erg belangrijk, omdat je een boodschap of verhaal wilt overbrengen en een bepaalde sfeer wilt creëren. Een typische aanpak voor een Digital design & motion opdracht? Je start met onderzoek naar vorm en stijl. Je maakt testversies om je ideeën te bespreken en om erachter te komen of ze te realiseren zijn. Dan ga je aan de slag met de uitwerking in 2D- en 3D-visualisatie programma’s. Om je verhaal beter over te brengen of de virtuele wereld meer tot leven te brengen voorzie je de uiting nog van animatie.

Wat maak ik?

Voorbeelden van producten waar je aan werkt zijn games, virtual reality en augmented reality toepassingen, product- en data-visualisaties, animaties en illustraties.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je onder meer 2D art, 3D art, animatie, concept-art en illustratie.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je vindt het leuk om het visuele gedeelte van uiteenlopende media-uitingen te verzorgen. Je hebt interesse in technologie, bent artistiek en weet dat met elkaar te combineren. Uiteraard heb je gevoel voor vorm en stijl en kun je goed tekenen en 3D-modeleren. Je werkt vaak in teamverband, daarom is goed kunnen samenwerken van belang en ben je communicatief vaardig. Ook zijn een onderzoekende houding en probleemgericht kunnen werken belangrijk in dit vakgebied.

Wat kan ik na SintLucas?

Na de opleiding biedt de game-industrie in binnen- en buitenland mogelijkheden. Of je gaat aan de slag bij mediabureaus die breed georiënteerd zijn. Ook kun je doorstuderen aan een hbo-opleiding. Bijvoorbeeld Game design aan de HKU in Utrecht of de Breda University of Applied Sciences, Illustratie/Animatie aan AKV St. Joost of opleidingen op het gebied van ICT & mediadesign.