SiNTLUCAS BOXTEL

Decoratie- en restauratieschilder

Niveau 4

Student Decoratie- en Restauratieschilder
OPLEIDING IN HET KORT

Een muurschildering in een openbaar gebouw aanbrengen of restaureren of een decoratie voor een themapark realiseren.

Binnen de richting Decoratie- en restauratieschilder krijg je een veelzijdig aanbod aan decoratieve technieken en leer je hoe je een object, interieur of exterieur kunt restaureren. Ook bedenk en maak je ontwerpen voor nieuwe decoraties in combinatie met kleurvormgeving in het interieur en exterieur van gebouwen.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Decoratie- en restauratieschilder

Je hebt oog voor detail en werkt heel precies. Je doet historisch en bouwkundig onderzoek en je hebt kennis van kleuren, technieken en materialen.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Decoratie- en restauratieschilder

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Je gaat in ons atelier aan de slag met opdrachten of modules waarbij je verschillende technieken en materialen leert toepassen zoals imitatietechnieken, decoratietechnieken of het aanbrengen van bladgoud en andere verguld toepassingen.   Je leert verschillende onderzoeksvaardigheden die nodig zijn bij restauratieschilderwerk in het interieur en exterieur. Daarnaast leer je een advies op te stellen en voert dit uit in een levensecht project.

Wat maak ik?

In de ateliers werk je aan fictieve opdrachten waarbij je processen leert die overeenkomen met de praktijk. Bij levensechte opdrachten restaureer je bijvoorbeeld de wanddecoratie in een historisch gebouw of breng je een moderne schildering aan op een muur.

Welke vakken krijg ik?

Naast algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals imitatietechnieken, vergulden, decoratieve en restauratieve technieken, vormgeving, tekenen met de hand en computer, kleurvormgeving, materialenkennis, verftechnologie, ondernemerschap en kostprijsberekening.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je beschikt over praktisch, ruimtelijk en technisch inzicht. Je werkt graag met je handen en je hebt interesse in interieur en kleur en vormgeving. Je vindt het leuk om onderzoek te doen naar de historie van gebouwen en objecten.

Wat kan ik na SintLucas ?

Je kunt onder andere je eigen onderneming starten of gaan werken bij een bedrijf dat restauratiewerkzaamheden uitvoert of daarover adviseert. Je kunt decoratief uitvoeren in themaparken of binnen het interieur en exterieur van gebouwen.  Je kunt ook doorstuderen en een hbo-opleiding op het gebied van interieur, bouwkunde, decoratie en restauratie gaan volgen.

In het onderstaande filmpje zie je onze studenten aan het werk in de Lambertuskerk in Helmond.

Wat kan je doen na SintLucas?

Bekijk het filmpje hieronder.

 

 

 

 

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Melanie ging doen na SintLucas.