SiNTLUCAS EINDHOVEN

Crossmedia vormgeving

Niveau 4 - 4-jarige opleiding

OPLEIDING IN HET KORT

Als crossmedia vormgever weet je (combinaties van) grafische, audiovisuele en interactieve vormgeving op een effectieve en pakkende manier in te zetten. 

Je gaat aan de slag met ideeën en werkt die uit tot grafische, audiovisuele en interactieve uitingen voor uiteenlopende media. Daarnaast leer je om je concept op een pakkende manier te presenteren aan de opdrachtgever.

Crossmedia vormgeving

Met alle technologische ontwikkelingen groeit ook het aantal media: apps, websites, games en video, naast drukwerk. Het is belangrijk dat deze media elkaar versterken in het beeld dat organisaties naar buiten laten zien.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Mediavormgever

Crebonummer opleiding: 25633

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten.

Wat doe ik als mediavormgever in opleiding?

Als crossmedia vormgever maak je samen met een team creatieve uitingen voor verschillende media. Dat doe je vanuit een basisidee, een concept. Dat begint meestal met een onderzoek naar de opdrachtgever en de doelgroep die je wilt bereiken. Vervolgens ontwikkel je een campagne die de boodschap van een organisatie of product perfect overbrengt. Je combineert hiervoor grafische, audiovisuele en interactieve media. Tijdens de opleiding leer je verschillende visualisatietechnieken om jouw ideeën te presenteren. Dan ga je aan de slag met het definitieve ontwerp en de realisatie, waarbij de vormgeving, beelden en typografie in alle uitingen terugkomen.

Wat maak je?

Een combinatie van grafische, interactieve en audiovisuele media-uitingen (zoals logo, huisstijl, infographic, website, app of video) en complete campagnes.

Welke vakken krijg je?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken als marketing, communicatie, conceptontwikkeling, vormgeving, copywriting en (Adobe) ontwerpprogramma’s.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden als mediavormgever?

Je hebt gevoel voor vorm, (bewegend) beeld, typografie en kleur. Ook heb je interesse in communicatie en kun je je goed verplaatsen in de doelgroep. Vanzelfsprekend volg je de mediaontwikkelingen en -mogelijkheden continu.

Wat kun je na SintLucas?

Je kunt aan de slag als crossmedia vormgever, conceptontwikkelaar of artdirector. Met je mbo-diploma kun je onder meer doorstuderen aan een kunstacademie of opleiding op het gebied van communicatie of mediadesign.

Zie jij een opleiding als crossmediavormgever wel zitten?

Kies dan voor de mbo-opleiding Vormgeven, media & technologie en specialiseer je vanaf het tweede jaar in Crossmedia vormgeving. Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag een brochure aan.