SiNTLUCAS EINDHOVEN

Crossmedia vormgeving

Niveau 4

Student Stan
OPLEIDING IN HET KORT

Je leert totaalconcepten ontwikkelen voor campagnes.

Door het combineren van verschillende media bereik je de doelgroep en je communicatiedoelstellingen. Je maakt gebruik van grafische, audiovisuele en interactieve media-uitingen. Daarnaast leer je om je concept op een pakkende manier te presenteren aan de opdrachtgever.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Crossmedia vormgeving

Je kunt je goed inleven in de doelgroep. Je werkt met verschillende softwareprogramma’s, je ontwikkelt concepten en je presenteert jouw advies.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Mediavormgever

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe je?

Je werkt vanuit een basisidee, een concept, van waaruit je elke opdracht uitvoert. Je doet onderzoek naar de opdrachtgever en naar de doelgroep die je wilt bereiken. Vervolgens ontwikkel je een campagne die de boodschap van de opdrachtgever perfect overbrengt. Je combineert hiervoor grafische, audiovisuele en interactieve media. Je leert verschillende visualisatietechnieken om je ideeën te presenteren. Dan ga je aan de slag met het ontwerp, waarbij de vormgeving, beelden en typografie in alle uitingen terugkomen.Uiteindelijk ga je jouw ontwerp zelf realiseren of je draagt dit over aan andere vakmensen.

Wat maak je?

Een combinatie van grafische, interactieve en audiovisuele media-uitingen en campagnes. Zoals bijvoorbeeld een logo, huisstijl, poster of een reclamefilmpje.

Welke vakken krijg je?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken als marketing, communicatie, conceptontwikkeling, vormgeving, copywriting, (Adobe) ontwerpprogramma’s.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je hebt gevoel voor vorm, (bewegend) beeld, typografie en kleur. Ook heb je interesse in communicatie en kun je je goed verplaatsen in de doelgroep. Vanzelfsprekend volg je de media-ontwikkelingen en -mogelijkheden continu.

Wat kun je na SiNTLUCAS?

Je kunt aan de slag als (cross)mediavormgever, conceptontwikkelaar, artdirector of bijvoorbeeld illustrator. Met je diploma ben je ook van harte welkom bij kunstacademies of hbo-opleidingen op het gebied van communicatie of mediadesign.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Daan ging doen na SintLucas.