SiNTLUCAS EINDHOVEN

Crossmedia vormgeving

Niveau 4

Student Stan
OPLEIDING IN HET KORT

Tijdens de opleiding Crossmedia vormgeving leer je hoe je campagneconcepten ontwikkelt voor merken en bedrijven

Je gaat aan de slag met ideeën en werkt die uit tot grafische, audiovisuele en interactieve uitingen voor uiteenlopende media. Daarnaast leer je om je concept op een pakkende manier te presenteren aan de opdrachtgever.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Opleiding Crossmedia vormgeving

De opleiding Crossmedia vormgeving is een specialisatie binnen het cluster Vormgeven, media & technologie. Na het eerste (oriëntatie)jaar van je opleiding ga je je verder ontwikkelen in mediavormgeving en conceptontwikkeling. Je kunt je goed inleven in de doelgroep en werkt met verschillende softwareprogramma’s.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Mediavormgever

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik als mediavormgever in opleiding?

Als mediavormgever maak je creatieve uitingen voor verschillende media. Dat doe je vanuit een basisidee, een concept. Dat begint meestal met een onderzoek naar de opdrachtgever en de doelgroep die je wilt bereiken. Vervolgens ontwikkel je een campagne die de boodschap van de opdrachtgever perfect overbrengt. Je werkt de campagne uit voor grafische, audiovisuele en interactieve media.

Tijdens de opleiding leer je verschillende visualisatietechnieken om je ideeën te presenteren. Je gaat aan de slag met het ontwerp, waarbij de vormgeving, beelden en typografie in alle uitingen terugkomen. Uiteindelijk ga je jouw ontwerp zelf realiseren of draag je het over aan andere vakmensen.

Wat maak je?

Een combinatie van grafische, interactieve en audiovisuele media-uitingen en campagnes. Zoals bijvoorbeeld een logo, huisstijl, poster of een reclamefilmpje.

Welke vakken krijg je?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken als marketing, communicatie, conceptontwikkeling, vormgeving, copywriting, (Adobe) ontwerpprogramma’s.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden als mediavormgever?

Je hebt gevoel voor vorm, (bewegend) beeld, typografie en kleur. Ook heb je interesse in communicatie en kun je je goed verplaatsen in de doelgroep. Vanzelfsprekend volg je de mediaontwikkelingen en -mogelijkheden continu.

Wat kun je na SintLucas?

Je kunt aan de slag als (cross)mediavormgever, conceptontwikkelaar, art director of bijvoorbeeld illustrator. Met je mbo-diploma kun je doorstuderen aan een kunstacademie of opleiding op het gebied van communicatie, mediadesign of illustratie.

Zie jij een opleiding als crossmediavormgever wel zitten?

Kies dan voor de mbo-opleiding Vormgeven, media & technologie en specialiseer je vanaf het tweede jaar in Crossmedia vormgeving. Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag een brochure aan.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Daan ging doen na SintLucas.