SiNTLUCAS OPLEIDINGEN

Bachelor Visual Communication

Student Sjoerd
OPLEIDING IN HET KORT

Zin in een extra uitdaging?

Volg je een niveau-4 opleiding en blijkt dat je tijdens die opleiding meer in je mars hebt? Dan kun je in studiejaar 3 en 4 een Britse bachelor volgen in de richtingen Graphic Design, Illustration, Photography, Moving Image of Spatial Design*. Dus dan heb je naast je mbo-diploma ook je Engelse bachelor gehaald in 4 jaar. Deze Bachelor is ontwikkeld en wordt gegeven in samenwerking met de University of Northampton, Groot-Brittanië.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

In 4 jaar 2 diploma's

Als je bij SintLucas een niveau 4 opleiding volgt, dan kun je kiezen voor de Bachelor Visual Communication. Dit is een verdieping van je opleiding waarbij je kunt afstuderen in verschillende  richtingen: Graphic Design, Illustration, Photography, Moving Image(Audiovisual) of Spatial design*. Vanaf het derde jaar kun je hiervoor kiezen. Je krijgt in het derde jaar drie dagdelen in de week lessen in het Engels en bereid je je voor op de bachelor. In het vierde jaar ga je vijf dagen in de week aan de slag met de bachelor. De lessen volg je bij SintLucas, Microlab.
*de studierichting Spatial Design zal, onder voorbehoud, vanaf leerjaar 20-21 gegeven worden.

Kosten Bachelor Visual Communication

IELTS lessen: geen extra kosten
Keuzedeel Voorbereiding HBO Kunsten: geen extra kosten
IELTS examen (extern afgenomen): ca. 230 euro
Inschrijfgeld vierde leerjaar University of Northampton: 1750 euro
(in het vierde leerjaar betaal je dus zowel lesgeld aan SintLucas, indien 18 jaar of ouder, en inschrijfgeld aan de University of Northampton.

 Wat maak ik?

Tijdens de bachelor krijg je verschillende opdrachten die van commerciële, maatschappelijke of autonome aard zijn. Wat je precies gaat maken bepaal je door gedegen onderzoek en je richting binnen de Bachelor. In het laatste deel van de Bachelor schrijf je je eigen opdracht. Naast het creëren reflecteer je ook op wat je hebt gemaakt. Door middel van het schrijven van een critical report.

Welke vakken krijg ik?

Je krijgt lessen in Visual Communication en in de richting die je kiest. Daarnaast zijn er Academic Writing lessen die je helpen om schrijvend te reflecteren op je werk. De lessen en presentaties van de bachelor zijn in het Engels. De workshops die we aanbieden zijn bijvoorbeeld: Boekbinden, Beeldrecht, Risoprinting en verdiepende workshops in de verschillende richtingen.  Daarnaast doen we ook mee aan (internationale) wedstrijden.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

  • Je bent goed in Engels: spreken en schrijven
  • Je kunt wat meer uitdaging gebruiken
  • Je verdiept je graag o.a. in design, trends en geschiedenis van het creatieve vakgebied

De bachelor (Hons) Visual Communication kan gevolgd worden vanuit de richtingen Ruimtelijk vormgeven en Vormgeven, media en technologie. Om toegelaten te worden tot de bachelor heb je een gesprek waarin je jouw portfolio laat zien en motiveer je waarom je dit traject wilt gaan volgen. Daarnaast maak je een toets voor het niveau van je Engels en moet je zorgen dat je bepaalde onderdelen uit je mbo-opleiding al hebt afgerond.

Je kunt starten met de Bachelor als je:

  • Een versnelde mbo-4 grotendeels hebt afgerond
  • De Engelse toets (IELTS Academic 6.0 of vergelijkbaar niveau) hebt behaald
  • Het keuzedeel Voorbereiding HBO Kunsten met een voldoende hebt afgerond

Wat kan ik na de Bachelor?

Met je persoonlijke portfolio en o.a. lessen in Beeldrecht en Productie kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als allround vormgever, conceptontwikkelaar of visualiser bij een creatief bedrijf. Of start je je eigen onderneming of studio en werk je voor diverse klanten. Locatie Microlab waar de lessen worden verzorgd is een creatieve hub met allerlei bedrijven en de uitstekende locatie om je netwerk uit te breiden.
Je kunt gaan doorstuderen aan verschillende hogescholen in binnen- en buitenland. De Engelse Bachelor is een level 6 opleiding die in Europa gelijk is aan andere Bachelors. Sommige HBO’s in Nederland werken met portfolio’s en een toelatingsopdracht die bepaalt of je toegelaten wordt.

Studenten aan het woord

Studenten Meyke Werdmölder en Gijs van de Veerdonk vertellen waarom voor ze de Bachelor Visual Communication gekozen hebben.

Lees hier hun verhaal
Expo Bachelor

Studenten in beeld

In onderstaand filmpje vertellen studenten van de Bachelor Visual Communication waarom ze deelgenomen hebben aan de bachelorroute en wat zij hiervan geleerd hebben.