SintLucas Vormgeven, media en technologie

Mediavormgeving

Kies je voor Mediavormgeving dan kies je voor een toekomst als vormgever met een brede kennis van media en hun toepassingen: games, websites, posters, social media apps, animaties en bijvoorbeeld interactieve (kunst)installaties. Een toekomst waarin je samenwerkt met professionals uit verschillende vakgebieden zoals mediamanagement, marketing & communicatie en ICT. Samen ontwikkel je creatieve media-oplossingen voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Als mediavormgever verdiep je je in de doelgroep en stel je kritische vragen, geef je advies en presenteer je jouw ideeën.  Vervolgens verzorg je de vormgeving en technische realisatie van de media. Hiervoor heb je kennis nodig van communicatie, media, trends en vormgeving voor een diversiteit aan middelen of ze nu interactief, audiovisueel of grafisch zijn.

Het eerste jaar van de opleiding word je breed opgeleid. In de loop van het eerste jaar ga je specialiseren en maak je een keuze voor een van de drie richtingen: Crossmedia vormgeving, Digital design & motion en Creative technologies.

 

 • Crossmedia vormgeving
  Vind je het interessant om je te verdiepen in de creatieve boodschap die je via media mee kunt geven? Dan is Crossmedia vormgeving de opleiding die jij zoekt.
  Alles over Crossmedia vormgeving

 

 • Digital design & motion
  Wil je graag een verhaal vertellen door dit pakkend te illustreren of animeren? Dan past Digital design & motion bij jou.
  Alles over Digital design & motion

 

 • Creative technologies
  Experimenteer je liever met nieuwe media en technologie om interactieve oplossingen te ontwerpen? Dan zit je bij Creative technologies op je plek.
  Alles over Creative technologies 

Verkorte opleidingen voor havisten en vwo’ers met diploma!

Volg deze opleiding versneld in drie in plaats van vier jaar. Inhoudelijk is de opleiding hetzelfde als de vierjarige variant.

Start jij jouw carrière als mediavormgever?

Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag informatie aan.