“Meer genieten van school”

Myrthe Brouwer, tweedejaars student Digital publishing uit Vught is de eerste in de rubriek Hoe is het met?

Waar ben je op dit moment?
“Ik zit op mijn kamer. Vaak heb ik de radio aan en de deur dicht, omdat ik het lastig vind om me thuis te concentreren.”

Hoe heb je de afgelopen weken ervaren?
“Het weekend voordat we te horen kregen dat de school dicht ging, was ik met mijn ouders in Londen. Hoewel er toen al wel wat aan de hand was, zijn we wel gegaan. Mijn zusje begon in dat weekend berichten te sturen dat er in Nederland gehamsterd werd! Daardoor werd het wel spannend. Het was heel leuk in Londen maar ik liep daar wel met een ander gevoel en was blij dat we weer naar huis konden!”

Hoe was voor jou de omschakeling naar online onderwijs?
“In het begin was het wel gek. Ik heb veel geappt met klasgenoten en vrienden. Het begon een beetje chaotisch maar uiteindelijk wijst het zich vanzelf. De communicatie vanuit school over het online lesgeven, was trouwens top!

Waar moest je aan wennen?
“Ik ben gewend om naar school te gaan en daar ook het meeste te doen. Ik werk bij SintLucas aan de opdrachten die ik voor de verschillende vakken krijg. Daardoor hoef ik als ik thuis kom bijna niks meer te doen. Dat heb ik mezelf aangeleerd, omdat ik me op school beter kan concentreren.”

Worden er andere dingen van je verwacht?
“Je bent meer op jezelf aangewezen. Je start meestal met een call van een half uur waarin uitleg wordt gegeven. Daarna ga je zelfstandig aan de slag. De docenten zijn na die call online beschikbaar voor vragen.”

Je zit nu een paar weken thuis. Wat heb je geleerd van deze weken?
“Dat het toch wel fijn is als je gewoon naar school kunt gaan. Daar ga ik meer van genieten. En misschien nog net wat harder werken, zodat ik thuis minder hoef te doen voor school.”

Heb je nog een tip om deze dagen door te komen?
“Ik begin ieder ochtend met een wandeling. Dan start je net wat frisser met de dag. Ik heb vanmorgen anderhalf uur met onze hond gewandeld in het bos tegenover ons huis.”

Wat ga je als eerste doen als alles weer mogelijk is?
“Lekker de stad in om te winkelen en met vrienden een terrasje te pakken!”