SiNTLUCAS EINDHOVEN

Audiovisueel specialist

Niveau 4 - 4-jarige opleiding

OPLEIDING IN HET KORT

Heb jij gevoel voor bewegend beeld en ben jij zowel creatief als technisch? Lees dan snel verder.

Je hebt een passie voor video, bent een teamplayer, stressbestendig en je kunt goed improviseren. Je vindt het geweldig om met een camera op pad te gaan. Ook kun je jezelf goed inleven in je publiek en heb je gevoel voor vormgeving, timing en storytelling.

Audiovisueel specialist

Commercials, (bedrijfs)films en live registraties videorapportage. Met platforms als YouTube, Instagram en Facebook is videocontent niet meer weg te denken. Video rules! Er is dan ook veel vraag naar audiovisuele professionals: mensen met gevoel voor bewegend beeld en geluid, die zowel creatief als technisch zijn.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

AV-specialist

Crebonummer opleiding: 25717

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Als Audiovisueel Specialist werk je mee aan producties waar bewegend beeld en geluid aan te pas komen. Je leert over conceptontwikkeling, storytelling, cameravoering, belichting, geluidsopname en montage/nabewerking.

Het begint allemaal met een idee (concept) voor een video op basis van de wensen van de opdrachtgever. Jouw idee werk je uit tot een ontwerp en een productieplan. Vervolgens start de productie en ga je het concept daadwerkelijk filmen. Uiteindelijk monteer je met specialistische software de opgenomen beelden en het geluidsontwerp tot een goedlopend eindproduct.

Binnen de opleiding Audiovisueel Specialist ga je aan de slag met audiovisuele vormgeving en audiovisuele technologie. Vanuit een allround basis ontdek je waar jouw talenten liggen.

Wat maak ik?

Tijdens je studie maak je een diversiteit aan opdrachten, dit kunnen bijvoorbeeld promotiefilms, leaders, korte films, videoportretten, commercials, kunstuitingen, live-registraties, nieuwsitems, instructiefilms, AV-animatie of videorapportages zijn.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte trainingen met betrekking tot conceptontwikkeling, vormgeving, cameratechniek, belichting, geluidstechniek, montage, geluidsbewerking en het werken met verschillende softwarepakketten.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

In deze sector heb je geen 9 tot 5 baan. Je maakt meestal lange dagen en bent fysiek werkzaam op verschillende locaties. Je bent een aanpakker, flexibel en stressbestendig. Ook kun je goed samenwerken want je werkt meestal in een team aan een productie. Je denkt in verhalen en hebt gevoel voor vorm, beeld, ritme en techniek. Ook heb je interesse in communicatie en kun je je goed inleven in een doelgroep. Vanzelfsprekend heb je interesse in AV en volg je de ontwikkelingen binnen dit gebied op de voet.

Wat kan ik na SintLucas?

Je kunt onder andere aan de slag als audiovisueel vormgever, cameraman, editor bij een av-productie-bedrijf, televisie of een reclamebureau. Ook zijn er mogelijkheden om door te studeren aan filmopleidingen.