SiNTLUCAS EINDHOVEN

Audiovisueel specialist

Niveau 4 - 4-jarige opleiding

Student Bas
OPLEIDING IN HET KORT

Een coole commercial, korte (bedrijfs)film of videorapportage. Met platforms als YouTube, Instagram en Facebook is videocontent niet meer weg te denken.

Video rules! Er is dan ook veel vraag naar audiovisuele professionals: mensen met gevoel voor bewegend beeld en geluid, die zowel creatief als technisch zijn.

Audiovisueel specialist

Je hebt interesse in techniek, bent stressbestendig en kunt goed improviseren. Ook kun je jezelf inleven in de doelgroep en je hebt gevoel voor beeld, typografie, timing en storytelling.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

AV-specialist

Crebonummer opleiding: 25194

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Je werkt mee aan producties waar bewegend beeld en geluid aan te pas komen. Je leert alles over camera’s, camera-standpunten, cameraregistratie, belichting en geluid-opname. Het kan ook zijn dat je begint met een idee (concept) voor een video of commercial op basis van de wensen van de opdrachtgever. Hierbij denk je ook na over speciale effecten, motion graphics en muziek. Jouw idee werk je uit in een storyboard. Vervolgens start de productie. Met softwareprogramma’s monteer je opgenomen beelden en geluid tot een goedlopend eindproduct.

De opleiding Audiovisueel Specialist bestaat uit twee specialisaties:

  • Audiovisuele Technologie
  • Audiovisuele Vormgeving

In de loop van het eerste leerjaar maak je kennis met beide specialisaties en maak je een keuze voor één van de specialisaties.

Wat maak ik?

Onder meer promotiefilmpjes, leaders, korte films, commercials, kunstuitingen, live-registraties, nieuwsitems, instructiefilmpjes, AV-animatie en videorapportages.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals vormgeving, conceptontwikkeling, cameratechniek, licht- geluidtechniek, editing, speciale effecten, geluidsbewerking en werken met verschillende softwarepakketten.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

In deze sector heb je geen 9 tot 5 baan. Je maakt meestal lange dagen en bent werkzaam op verschillende plekken. Je bent dan ook flexibel en stressbestendig. Ook kun je goed samenwerken want je werkt meestal in een team aan een productie. Je denkt in verhalen en hebt gevoel voor vorm, beeld, ritme én techniek. Ook heb je interesse in communicatie en kun je je goed inleven in een doelgroep. Vanzelfsprekend heb je interesse in AV en volg je de ontwikkelingen binnen dit gebied op de voet.

Wat kan ik na SintLucas?

Je kunt onder andere aan de slag als audiovisueel vormgever, cameraman, geluidstechnicus, lichttechnicus of editor bij een av-productie-bedrijf, radio, televisie of een reclamebureau. Ook zijn er mogelijkheden om door te studeren aan filmopleidingen.