SiNTLUCAS EINDHOVEN

Software development

Niveau 4

Software Development
OPLEIDING IN HET KORT

Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende aspecten van ICT.

Games, apps, websites en andere interactieve media werken dankzij hoogstaande technologie. De software developer is degene die hier alles van af weet. Jij weet als geen ander technologie en creativiteit te verbinden.(de naam van deze opleiding was voorheen: Game Development)

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Software development

Je ontwikkelt diverse media-onderdelen en leert de techniek erachter. Je gaat programmeren en experimenteren. Ook werk je met verschillende softwareprogramma’s.

Als je interesse binnen het cluster Vormgeven, media & technologie uitgaat naar de opleiding Software development krijg je een aangepaste toelating die minder gericht is op creativiteit. Word je aangenomen, dan kom je in het eerste jaar in een aparte klas Software development. Je volgt wel modules van de andere opleidingen die binnen het cluster Vormgeven, media & technologie horen om kennis te maken met deze vakgebieden. Na een half jaar kies je definitief voor de opleiding Software development waarin je je de rest van je opleiding bij SintLucas specialiseert.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Software development

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Je leert programmeren voor verschillende platforms en brengt grafische en audiovisuele elementen tot een werkend geheel. Je weet hoe je een game of bijvoorbeeld (web)applicatie opzet. Tijdens je opleiding werk je samen met studenten van verschillende opleidingen.

Wat maak ik?

De software developer maakt onder meer games, apps en websites.

Welke vakken krijg ik?

Naast vakken gericht op software development, krijg je les in verschillende programmeertalen en in verschillende ontwikkelomgevingen. Ook krijg je training in webtechnologie en volg je verschillende keuzedelen.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je bent analytisch, nauwkeurig en kunt goed logisch denken. Je hebt gevoel voor technologie en volgt de ontwikkelingen op de voet. Als developer werk je altijd samen met andere developers, game artists of andere vormgevers, je bent dan ook een echte teamplayer.

Wat kan ik na SintLucas?

Met je diploma op zak kun je aan de slag bij een webdesign- of multimediabureau of in de game industrie.

Wil je doorstuderen, dan kies je voor een opleiding op het gebied van ICT, bijvoorbeeld bij Fontys Hogescholen in Eindhoven of bij Avans Hogeschool in Den Bosch. Kies je voor een game-gerichte opleiding dan kun je terecht bij de HKU in Utrecht of de Breda University of Applied Sciences.

SintLucas is bezig met de ontwikkeling van een tweetalige opleiding Software development. Deze opleiding start naar verwachting in schooljaar 2021-2022. In het eerste jaar Vormgeven, media & technologie worden in schooljaar 2020-2021 al modules software development Engelstalig aangeboden.