SiNTLUCAS EINDHOVEN

Software development

Niveau 4

Software Development
OPLEIDING IN HET KORT

Tijdens de opleiding Software development maak je kennis met de technologie achter games, apps, websites en andere interactieve media.

Als software developer in opleiding ontdek je de verschillende aspecten van ICT, de technologie van applicaties en media en leer je programmeren. En je weet als geen ander hoe je technologie en creativiteit met elkaar verbindt. (De naam van deze software developer opleiding was voorheen: Game Development)

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Opleiding Software development

De opleiding Software development is een specialisatie binnen het cluster Vormgeven, Media & Technologie. Wil je na het eerste (oriëntatie)jaar software developer worden? Dan krijg je een aangepaste toelating die minder gericht is op creativiteit. Word je aangenomen? Dan kom je in het eerste jaar in een aparte klas Software development. Je volgt wel modules van de andere opleidingen die vallen binnen het cluster Vormgeven, media & technologie om kennis te maken met deze vakgebieden. Na een half jaar kies je definitief voor de opleiding Software development. De rest van je opleiding bij SintLucas specialiseer je je dan in deze richting.

Tijdens de opleiding ontwikkel je diverse mediaonderdelen en leer je de techniek erachter. Je gaat programmeren en experimenteren en je werkt met verschillende softwareprogramma’s.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Software development

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik als Software developer in opleiding?

Tijdens je software development opleiding leer je programmeren voor verschillende platforms en breng je grafische en audiovisuele elementen tot een werkend geheel. Je weet hoe je een game of bijvoorbeeld (web)applicatie opzet. Tijdens je opleiding werk je samen met studenten van verschillende opleidingen.

Wat maak ik?

Als software developer maak je onder andere games, apps en websites.

Welke vakken krijg ik?

Naast vakken gericht op software development, krijg je les in verschillende programmeertalen en in ontwikkelomgevingen. Ook krijg je training in webtechnologie en volg je verschillende keuzedelen.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden als software developer in spé?

Je bent analytisch, nauwkeurig en kunt goed logisch denken. Je hebt gevoel voor technologie en volgt de ontwikkelingen op de voet. Als software developer werk je altijd samen met andere developers, game artists of vormgevers. Je bent dan ook een echte teamplayer.

Wat kan ik na SintLucas?

Met je diploma op zak kun je aan de slag bij een webdesign- of multimediabureau of in de game industrie.

Wil je doorstuderen, dan kies je voor een opleiding op het gebied van ICT, bijvoorbeeld bij Fontys Hogescholen in Eindhoven of bij Avans Hogeschool in Den Bosch. Kies je voor een game-gerichte opleiding? Dan kun je terecht bij de HKU in Utrecht of de Breda University of Applied Sciences.

SintLucas is bezig met de ontwikkeling van een tweetalige opleiding Software Development. Deze opleiding start naar verwachting in schooljaar 2021-2022. In het eerste jaar Vormgeven, Media & Technologie worden in schooljaar 2020-2021 al modules software development Engelstalig aangeboden. 

Zie jij een opleiding tot software developer wel zitten?

Kies dan voor de mbo-opleiding Vormgeven, media & technologie en specialiseer je vanaf het tweede jaar in Software development. Lees meer over de aanmeldprocedure of vraag een brochure aan.