SiNTLUCAS EINDHOVEN

Software development

Niveau 4 - 4-jarige opleiding (NL/EN)

OPLEIDING IN HET KORT

Tijdens de opleiding Software development maak je kennis met de technologie achter games, apps, websites en andere interactieve media. De software developer weet als geen ander hoe je technologie en creativiteit met elkaar verbindt, zodat wij de media kunnen gebruiken.

Games, apps, websites en andere interactieve media werken dankzij hoogstaande technologie. De software developer weet als geen ander hoe je technologie en creativiteit met elkaar verbindt, zodat wij de media kunnen gebruiken.

Open dag 5 november

Opleiding Software development (NL/EN)

Tweetalig (Engels) of Nederlandstalig SintLucas biedt de opleiding aan in een Nederlandse en tweetalige variant. Je diploma krijgt met de vermelding van de tweetalige variant een extra waarde. Als de tweetalige variant tijdens de opleiding niet haalbaar blijkt te zijn, kun je altijd terugvallen op de Nederlandse variant.

Let op: wij starten alleen met de tweetalige variant en/of de Nederlandse als er voldoende studenten voor een variant kiezen. Na aanmelding hoor je of de variant van jouw keuze doorgaat.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio
  • De toelating voor deze opleiding is minder gericht op creativiteit

Diploma

Software development

Crebonummer opleiding: 25604

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Je leert programmeren voor verschillende plaorms en brengt grafische en audiovisuele elementen tot een werkend geheel. Je weet hoe je een game of bijvoorbeeld (web)applicatie opzet. Hierbij durf je te experimenteren en nieuwe mogelijkheden uit te proberen. Tijdens je opleiding bij SintLucas werk je samen met studenten van verschillende opleidingen die de visuele uitwerking voor hun rekening nemen.

Wat maak ik?

Als Software developer ontwikkel je onder meer games, apps, websites en andere media.

Wat leer ik?

Je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van programmeren en krijgt softwaretrainingen. Je leert hoe je games, web(applicaties) en software ontwikkelt. Uiteraard staan ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen op het programma.

Waar loop ik stage?

Afhankelijk van jouw interesses en leerwensen kies je voor een stageplaats. Vaak is dit een bureau voor webdesign, multimedia of in de game-industrie. Maar een stage bij een ander soort bedrijf op het gebied van Software development is ook mogelijk. Tijdens je stage ga je o.a. aan de slag met het programmeren van applicaties, websites en apps en maak je kennis met verschillende programmeertalen.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je bent analytisch, gestructureerd en creatief in het bedenken van oplossingen. Je hebt gevoel voor technologie en volgt de ontwikkelingen op devoet. Als developer werk je altijd samen met andere developers, digital en motion designers of vormgevers. Je bent dan ook een echte teamplayer.

Wat kan ik na SintLucas?

Met je diploma op zak kun je aan de slag bij een webdesign- of multimediabureau, of in de gameindustrie. Wil je doorstuderen, dan kies je voor een opleiding op het gebied van ICT, bijvoorbeeld bij Fontys Hogeschool in Eindhoven of bij Avans Hogeschool in Den Bosch. Heb je de voorkeur voor een gamegerichte opleiding dan kun je terecht bij de HKU in Utrecht of de Breda University of Applied Sciences.

Zie jij deze opleiding wel zitten?

Kies dan voor de mbo-opleiding Software development. Lees meer over de aanmeldprocedure of vraag informatie aan.