SiNTLUCAS EINDHOVEN

Software development

Niveau 4 - 4-jarige opleiding (NL/EN)

OPLEIDING IN HET KORT

Tijdens de opleiding Software development maak je kennis met de technologie achter games, apps, websites en andere interactieve media.

Games, apps, websites en andere interactieve media werken dankzij hoogstaande technologie. De software developer weet als geen ander hoe je technologie en creativiteit met elkaar verbindt, zodat wij de media kunnen gebruiken.

Opleiding Software development (tweetalig of Nederlands)

SintLucas biedt de opleiding aan in een Nederlandse en tweetalige variant. Wij zijn de tweetalige variant gestart, omdat de creatieve industrie waarvoor je wordt opgeleid, steeds internationaler wordt met als voertaal Engels. Dit geldt ook voor vervolgopleidingen in het hbo. Je diploma krijgt met de vermelding van de tweetalige variant een extra waarde.

Als de Engelse variant tijdens de opleiding niet haalbaar blijkt te zijn, kun je altijd terugvallen op de Nederlandse variant.

Wij kunnen alleen met de tweetalige variant en/of de Nederlandse starten als er voldoende studenten voor een variant kiezen. Na de aanmelding hoor je of de variant van jouw keuze doorgaat.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio
  • De toelating voor deze opleiding is minder gericht op creativiteit

Diploma

Software development

Crebonummer opleiding: 25604

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik als Software developer in opleiding?

Je leert programmeren voor verschillende platforms en brengt grafische en audiovisuele elementen tot een werkend geheel. Je weet hoe je een game of bijvoorbeeld (web)applicatie opzet. Tijdens je opleiding bij SintLucas werk je samen met studenten van verschillende opleidingen die de visuele uitwerking voor hun rekening nemen.

Wat maak ik?

Als software developer maak je onder meer games, apps en websites.

Welke vakken krijg ik?

Je krijgt beroepsgerichte vakken zoals les in programmeren en software training. Je leert hoe je games, webs en software ontwikkelt.

De opleiding Software development is een specialisatie binnen het cluster Vormgeven, media & technologie. Word je aangenomen, dan kom je in een aparte klas Software development, maar je volgt wel modules van de andere opleidingen binnen het cluster om hiermee kennis te maken.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden als software developer in spé?

Je bent analytisch, nauwkeurig en kunt goed logisch denken. Je hebt gevoel voor technologie en volgt de ontwikkelingen op de voet. Als developer werk je altijd samen met andere developers, digital en motion designers of vormgevers, je bent dan ook een echte teamplayer.

Wat kan ik na SintLucas?

Met je diploma op zak kun je aan de slag bij een webdesign- of multimediabureau of in de game industrie. Wil je doorstuderen, dan kies je voor een opleiding op het gebied van ICT, bijvoorbeeld bij Fontys Hogescholen in Eindhoven of bij Avans Hogeschool in Den Bosch. Kies je voor een game-gerichte opleiding dan kun je terecht bij de HKU in Utrecht of de Breda University of Applied Science.

Zie jij een opleiding tot software developer wel zitten?

Kies dan voor de mbo-opleiding Software development. Lees meer over de aanmeldprocedure of vraag informatie aan.