SiNTLUCAS BOXTEL

Event

Niveau 4 - 4-jarige opleiding

OPLEIDING IN HET KORT

Lijkt het je gaaf om een stand voor een beurs of festival uit te denken en te bouwen?

Lijkt het je gaaf om een stand voor een beurs of festival uit te denken en te bouwen? Of een theatershow aan te kleden met een door jou bedacht decor? Na de richting Event weet jij hoe je met tijdelijke ruimtelijke ontwerpen een blijvende indruk maakt.

Event

De foodarea op Paaspop of een pop-upstand van je vaste sneakermerk: twee voorbeelden van tijdelijke ruimtelijke toepassingen die een beleving creëren of een product presenteren. Met deze opleiding decorbouw leer jij met ruimtelijk ontwerp de juiste sfeer en uitstraling neer te zetten. Jouw ideeën stelen de show!

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Ruimtelijk vormgever

Crebonummer opleiding: 25811

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten.

Wat doe ik?

Je begint met een onderzoek naar de doelgroep, het event en de producten of diensten die de opdrachtgever wil tonen. Op basis van dit onderzoek en je concept maak je een ontwerp dat onder meer bestaat uit een sfeerkaart, een lichtplan en een voorlopige indeling van de ruimte. Met een maquette, 3D-visualisatie of VR-toepassing laat je jouw ontwerp tot leven komen. Ook denk je na over de signing, projecties of andere communicatie-uitingen zodat je met jouw ruimtelijke toepassing de juiste boodschap of informatie overbrengt. Tot slot zorg je voor een kostencalculatie en een technische tekening.

Wat maak ik?

Na deze opleiding decorbouw en productpresentatie ontwerp je onder andere beursstands voor bedrijven, exposities voor musea of andere gelegenheden, bedrijfs- en productpresentaties, festivalarea’s, podia of decors voor theater of film.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken als kleur- en materialenleer, 2D- en 3D-visualiseren, VR/AR, compositieleer en typografie, licht, calculatie en programma’s als Sketch-up en Vectorworks.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Voor dit vakgebied is het belangrijk dat je weet hoe je met vorm, kleur, materialen en communicatie een ruimtelijke beleving neerzet. Je hebt constructief en ruimtelijk inzicht. Daarnaast hebben materialen en hun toepassingen geen geheimen voor jou en ben je altijd op zoek naar de laatste trends. Tot slot heb je gevoel voor communicatie, typografie en beeld om de uitstraling compleet te maken.

Wat kan ik na SintLucas?

Na deze opleiding decorbouw kun je aan de slag bij standbouwbedrijven, bureaus voor expodesign, event- of festivalorganisaties, musea of bureaus voor beurs- of congresorganisaties.

Wil je doorstuderen, dan zijn de volgende opleidingen en hogescholen interessant voor jou:

  • Design Academy in Eindhoven
  • Grafisch | Ruimtelijk Ontwerp bij AKV St. Joost
  • Leisure & Events Management en Lifestyle Transformation Design bij Willem de Kooning Academie
  • International Event, Music & Entertainment Studies bij Fontys Hogescholen

Zie jij deze opleiding decorbouw wel zitten?

Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag informatie aan.