SiNTLUCAS BOXTEL

Event

Niveau 4

Student Peer
OPLEIDING IN HET KORT

Jij zorgt ervoor dat tijdelijke ruimtelijke ontwerpen een blijvende indruk maken.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Event

Je favoriete food area op Paaspop of een pop-up stand van je vaste sneakermerk, twee voorbeelden van tijdelijke ruimtelijke toepassingen die een beleving creëren of een product presenteren. Met jouw ruimtelijke ontwerp weet jij de juiste sfeer en uitstraling te creëren. Jouw ideeën pakken het podium!

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Ruimtelijk vormgever

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Je begint met een onderzoek naar de doelgroep, het event en de producten of diensten die de opdrachtgever wil tonen. Op basis van dit onderzoek en je concept maak je een ontwerp dat onder meer bestaat uit een sfeerkaart, een lichtplan en vlekkenplan. Met een maquette, 3D-visualisatie of VR-toepassing laat je jouw ontwerp tot leven komen. Ook denk je na over de signing, projecties of andere communicatie-uitingen om de juiste boodschap of informatie over te brengen. Tot slot zorg je voor een kostencalculatie en een technische tekening en jouw ontwerp kan worden gerealiseerd.

Wat maak ik?

Je ontwerpt onder meer beursstands voor bedrijven, exposities voor musea of andere gelegenheden, bedrijfs- en productpresentaties, festival-area’s, podia of decors voor theater of film.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken als kleur- en materialenleer, 2D- en 3D-visualiseren, VR/AR, compositieleer en typografie, licht, calculatie en programma’s als Sketch-up en Vectorworks.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Voor dit vakgebied is het belangrijk dat je met vorm, kleur, materialen en communicatie een ruimtelijke beleving kunt neerzetten. Je hebt constructief en ruimtelijk inzicht. Daarnaast hebben materialen en hun toepassingen geen geheimen voor jou en ben je steeds op zoek naar de laatste trends. Tot slot heb je gevoel voor communicatie, typografie en beeld om de uitstraling compleet te maken.

Wat kan ik na SintLucas?

Na deze richting kun je werken bij standbouwbedrijven, bureaus voor expodesign, event- of festivalorganisaties, musea of bureaus voor beurs- of congresorganisaties.

Als je wilt door studeren kun je terecht bij de Design Academy in Eindhoven, Grafisch|ruimtelijk ontwerp bij St.Joost, Leisure & Events management en Lifestyle Transformation Design bij Willem de Kooning Academie, International Event, music & entertainment studies bij Fontys Hogescholen.