SiNTLUCAS BOXTEL

Creatief vakman leer

Niveau 4 - 4-jarige opleiding

OPLEIDING IN HET KORT

Tijdens de opleiding Creatief vakman leer bedenk, ontwerp en maak je producten van leer.

 Zoals een hoesje voor je telefoon, een rugzak of een paar sneakers. Je ontdekt de technische en praktische mogelijkheden en gaat zelf, of in opdracht van de klant, aan de slag met het ontwerpen en maken van verschillende producten. Je maakt  kennis met de verschillende kanten van dit mooie en veelzijdige ambacht.

Aanmelden opleiding

Creatief vakman leer

Als Creatief vakman leer weet je een ontwerp te vertalen naar een product en heb je gevoel voor materiaal, vormgeving en duurzaamheid. Daarnaast ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mode, design en interieur.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Creatief vakman

Crebonummer opleiding: 25548

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten.

Wat doe ik als Creatief vakman leer in opleiding?

Tijdens deze opleiding leer bewerken ben je veel te vinden in ons leeratelier. Hier ga je aan de slag met opdrachten waarbij je leert om van een ontwerp een product te maken. Je krijgt kennis over materialen, past deze toe en experimenteert hiermee. Ook werk je met verschillende machines en gereedschappen.

Wat maak ik?

Uiteenlopende leren producten. Van tassen en schoenen tot diverse accessoires of interieurproducten. Je maakt hierbij eigen ontwerpen of werkt in opdracht van een klant.

Welke vakken krijg ik?

Naast algemene vakken krijg je tijdens deze opleiding leer bewerken beroepsgerichte vakken zoals tekenen, ontwerpen, digitale vaardigheden, fotografie, materiaalkennis, technieken en werkmethoden, kostprijsberekening en ondernemerschap.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden als Creatief vakman leer?

Je hebt gevoel voor materialen en vormgeving. Je beschikt over praktisch, ruimtelijk en technisch inzicht. En je hebt interesse in techniek en/of mode en design en werkt graag met je handen. Herken jij jezelf hierin? Dan is de kans groot dat er een Creatief vakman leer in je schuilt!

Wat kan ik na SintLucas?

Je kunt onder andere je eigen onderneming starten of gaan werken in een atelier van een ontwerper. Of in een werkplaats in de orthopedie of in de interieur- of auto-industrie. Je kunt ook doorstuderen en een lerarenopleiding voor creatieve vakken volgen of een hbo-opleiding op het gebied van design, mode of productontwerp. Bijvoorbeeld aan de kunstacademie.

Zie jij een vakopleiding tot Creatief vakman leer wel zitten?

Kies dan voor de richting Vormgeven & Ambacht en specialiseer je vanaf het tweede jaar in creatief vakman leer. Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag informatie aan.

Studentenwerk

Op de foto’s hieronder zie je een aantal voorbeelden van studentenwerk van de opleiding Creatief vakman leer.  De eerste afbeelding is een filmpje. Klik op de play button om het filmpje te starten. In het filmpje vertelt Sjors Scheurs over zijn stage bij Cools bekledingen, een bedrijf gespecialiseerd in de stoffering van superjachten en supercars.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Sharon & Neel gingen doen na SintLucas.