SiNTLUCAS BOXTEL

Creatief vakman leer

Niveau 4

SiNT_OPL_Creatief-Vakman-Leer_Statisch
OPLEIDING IN HET KORT

Binnen deze opleiding bedenk, ontwerp en maak je producten van leer.

Een leren hoesje voor je mobiele telefoon, een paar schoenen of een poef om op te zitten. Je leert meer over de creatieve, technische en praktische mogelijkheden. Je werkt veel met je handen en weet een ontwerp te vertalen naar een product.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Creatief vakman leer

Je weet een ontwerp te vertalen naar een product en je hebt gevoel voor materiaal, vormgeving en duurzaamheid. Daarnaast ben je op de hoogte van ontwikkelingen in mode, design en interieur.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Creatief vakman

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe je?

In het leeratelier bij ons op school ga je aan de slag met opdrachten waarbij je leert om van een ontwerp een product te maken. Je krijgt kennis over materialen, past deze toe en leert hiermee experimenteren. Ook doe je ervaring op met het werken met verschillende machines en gereedschappen. Je maakt een eigen ontwerp of werkt in opdracht van een klant en maakt een product van begin tot eind.

Wat maak je?

Een tas, schoenen of leren toepassingen voor meubels, interieurs, auto- en paardenindustrie.

Welke vakken krijg je?

Naast algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals visualiseren, 2d- en 3d-vormgeving, fotografie, tekenen met de hand en computer, kennis over materialen, technieken en werkmethoden, ondernemerschap en kostprijsberekening.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je hebt gevoel voor materiaal en vormgeving. Je beschikt over praktisch, ruimtelijk en technisch inzicht. Je weet hoe je van een ontwerp een product moet maken. Je werkt graag met je handen en hebt interesse voor mode en design.

Wat kun je na SiNTLUCAS?

Je start je eigen onderneming, gaat werken bij een (leer)atelier of bij een modemerk waar ze schoenen en tassen maken. Wil je doorstuderen, dan kun je kiezen voor een hbo-opleiding op het gebied van design, mode, productontwerpen, kunstacademie of lerarenopleiding voor creatieve vakken.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Sharon & Neel gingen doen na SintLucas.