SiNTLUCAS BOXTEL

Creatief vakman leer

Niveau 4

SiNT_OPL_Creatief-Vakman-Leer_Statisch
OPLEIDING IN HET KORT

Binnen deze opleiding bedenk, ontwerp en maak je producten van leer.

Een leren hoesje voor je mobiele telefoon, een leren rugzak of een paar sneakers. Binnen deze richting van Creatief vakman bedenk, ontwerp en maak je unieke producten van leer.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Creatief vakman leer

Je weet een ontwerp te vertalen naar een product en je hebt gevoel voor materiaal, vormgeving en duurzaamheid. Daarnaast ben je op de hoogte van ontwikkelingen in mode, design en interieur.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Creatief vakman

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

 Wat doe ik?

Je gaat in ons leeratelier aan de slag met opdrachten waarbij je leert om van een ontwerp een product maken. Je krijgt kennis over materialen, past deze toe en experimenteert hiermee. Ook leer je met verschillende machines en gereedschappen te werken.

Wat maak ik?

Uiteenlopende leren producten. Van tassen en schoenen tot diverse andere producten van leer, zoals bijvoorbeeld een relatiegeschenk voor een bedrijf. Je maakt hierbij eigen ontwerpen of werkt in opdracht van een klant.

Welke vakken krijg ik?

Naast algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals tekenen, ontwerpen, digitale vaardigheden, fotografie, materiaalkennis, technieken en werkmethoden, kostprijsberekening en ondernemerschap.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je hebt gevoel voor materialen en vormgeving. Je beschikt over praktisch, ruimtelijk en technisch inzicht. En je hebt interesse in techniek en/of mode en design en werkt graag met je handen.

Wat kan ik na SintLucas?

Je kunt onder andere je eigen onderneming starten of gaan werken in een atelier van een ontwerper of in een werkplaats in de orthopedie of interieur- of auto-industrie. Je kunt ook doorstuderen en een lerarenopleiding voor creatieve vakken volgen of een hbo-opleiding op het gebied van design, mode of productontwerp bij bijvoorbeeld de kunstacademie.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Sharon & Neel gingen doen na SintLucas.