Je kiest meteen voor een opleiding, maar je start in een breed basisjaar waarin je ook kennismaakt met de andere opleidingen en richtingen binnen het cluster Vormgeven, media & technologie. Deze oriëntatie vinden we belangrijk omdat je tijdens je studie regelmatig met elkaar gaat samenwerken. Je komt in een gemengde klas met studenten van verschillende opleidingen binnen het cluster Vormgeven, media en technologie. Ook volgt je modules van andere opleidingen binnen dit cluster, zodat je een brede basis hebt. In de tweede helft van het eerste jaar ligt de focus steeds meer op de opleiding van jouw keuze.
Mediavormgeving
Een virtual reality beleving van een nieuwbouw huis. De reclamecampagne van jouw favoriete sneakermerk. Of een interactieve installatie die mensen bewust maakt van het scheiden van afval. Drie voorbeelden van mediatoepassingen waarbij communicatie, vormgeving, interactie en technologie perfect samenkomen. De wereld van online en online mediaproducties is breed: bijvoorbeeld websites, apps, animaties, posters, (digitale) illustraties,
virtual reality, installaties en combinaties hiervan.
Alles over Mediavormgeving
Creative producer
Wil jij social content ontwikkelen? Een evenement organiseren waar bezoekers niet omheen kunnen? Of assisteren bij de opnames van een nieuwe serie op Videoland? De wereld van media en entertainment is booming. Dit vraagt om mensen die weten wat er komt kijken bij de productie ervan. De Creative producer is de spin in het web die het allemaal regelt, de passende beleving creëert en de juiste boodschap weet over te brengen.
Alles over Creative producer
Software development (NL/EN)
Tijdens de opleiding Software development maak je kennis met de technologie achter games, apps, websites en andere interactieve media. De software developer weet als geen ander hoe je technologie en met elkaar verbindt. Jij zorgt ervoor dat media zowel aantrekkelijk, als gebruiksvriendelijk zijn.
Alles over Software development
Allround mediamaker
Als Allround mediamaker realiseer je de digitale bestanden. Dit kan bijvoorbeeld een (interactieve) brochure, verpakking, poster, app of website zijn. Je werkt vaak vanuit een ruw ontwerp, gemaakt door een vormgever. Als je niet samenwerkt met een vormgever ben je in staat zelfstandig een voorstel te maken voor een crossmedia-uiting.
Volg je bij SintLucas de niveau-4-richting Ruimtelijk vormgeven, Mediavormgeven, AV-specialist of Fotografie, dan kun je vanaf het derde jaar kiezen voor de Bachelor Visual Communication. Dit is een verdieping van je opleiding. In het derde jaar van je opleiding krijg je drie dagdelen in de week lessen in het Engels en bereid je je voor op de bachelor. In het vierde jaar ga je vijf dagen in de week aan de slag met de bachelor. De lessen volg je bij SintLucas, in het Microlab in Eindhoven.
Alles over de Bachelor Visual Communication
*Sommige opleidingen en richtingen hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het opleidingsteam bepaalt of je definitief geplaatst wordt in de richting van jouw keuze.
Wil jij jouw carrière in de creatieve industrie starten met een van de opleidingen van het cluster Vormgeven, media & technologie? Lees meer over de aanmeldprocedure of vraag een brochure aan.