Vormgeven, media & technologie

Films, apps, virtual reality , games… Mooie voorbeelden van producten waarbij media, vormgeving en technologie samenkomen. Binnen het cluster Vormgeven, media & technologie ga je hier zelf mee aan de slag. Je duikt in de wereld van online en offline mediaproducties. En je leert hoe je ze bedenkt, ontwerpt en maakt.  

Spreekt de combinatie van media, technologie en vormgeving jou aan? Bekijk dan snel onze opleidingen binnen het cluster Vormgeven, media & technologie. En ontdek in welke richting jij je na het oriëntatiejaar wilt specialiseren.

 

Over deze creatief-technologische media opleiding

In het eerste jaar van de opleiding Vormgeving, media & technologie maak je kennis met een breed scala aan online en offline mediaproducties. Tijdens dit oriëntatiejaar kies je op basis van je interesses, motivatie en resultaten een opleiding waarin je je de overige jaren specialiseert*. De opleidingen zijn:

  • AV-vormgeving & animatie
  • AV-technologie
  • Fotografie
  • Creative technologies
  • Crossmedia vormgeving
  • Game art & animatie
  • Software development

*Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het onderwijsteam bepaalt of je ook definitief geplaatst wordt in de gekozen opleiding.

Bewegende beelden bedenken en maken
Bij de opleiding Audiovisuele Vormgeving en Animatie draait alles om bewegende beelden. Je leert hoe je promotiefilmpjes, leaders, korte films, commercials, videorapportages, instructiefilmpjes en animaties bedenkt en maakt.
Alles over AV-vormgeving & animatie

Camera- en montagewerk
Wil je leren hoe een camera werkt, beelden bewerkt en films monteert? Je ontdekt het allemaal tijdens de opleiding Audiovisuele technologie.
Alles over AV-technologie

Van studio- tot reportagefotografie
Tijdens onze fotografie-opleiding maak je kennis met uiteenlopende vormen van fotografie en leer je alles over moderne fotografische technieken.
Alles over Fotografie

Media, technologie en creatief denken in één opleiding
Bij de opleiding Creative technologie komen media, technologie en creativiteit samen. Je bedenkt en maakt creatieve en technische concepten die de wereld leuker en beter maken.
Alles over Ceative technologies

Concepten, campagnes en media
Bij de opleiding Crossmedia vormgeving leer je concepten en campagnes te ontwikkelen voor zowel grafische, audiovisuele als interactieve media.
Alles over Crossmedia vormgeving

Spelomgeving en characters ontwerpen voor games
Als game artist en animator ontwerp je de characters en omgeving van games. Bij de opleiding Game art & animatie ga je dat leren. De game industrie wordt jouw speelveld.
Alles over Game art & animatie

Technologie en creativiteit met elkaar verbinden
De opleiding Software development is een opleiding gericht op de creatieve industrie. Als software developer ontwikkel je de technologie achter games, apps, websites en andere interactieve media.
Alles over Software development

Interesse in één van de opleidingen van Vormgeven, media & technologie?

Wil jij jouw carrière in de creatieve industrie starten met de opleiding Vormgeven, media & technologie? Lees meer over de aanmeldprocedure of vraag een brochure aan.

Student audiovisuele vormgeving & animatie