Vormgeven, media & technologie

Films, apps, virtual reality , games… Mooie voorbeelden van producten waarbij media, vormgeving en technologie samenkomen. Binnen het cluster Vormgeven, media & technologie (VMT) ga je hier zelf mee aan de slag. Je duikt in de wereld van online en offline mediaproducties. En je leert hoe je ze bedenkt, ontwerpt en maakt.

Je kiest meteen voor een opleiding, maar je start in een breed basisjaar waarin je ook kennismaakt met de andere opleidingen en richtingen binnen het cluster Vormgeven, media & technologie. Deze oriëntatie vinden we belangrijk omdat je tijdens je studie regelmatig met elkaar gaat samenwerken. Je komt in een gemengde klas met studenten van verschillende opleidingen binnen het cluster Vormgeven, media en technologie. Ook volgt je modules van andere opleidingen binnen dit cluster, zodat je een brede basis hebt. In de tweede helft van het eerste jaar ligt de focus steeds meer op de opleiding van jouw keuze.

Mediavormgeving

Concepten, campagnes en media
Bij de richting Crossmedia vormgeving leer je concepten en campagnes te ontwikkelen voor zowel grafische, audiovisuele als interactieve media.
Alles over Crossmedia vormgeving

Virtuele werelden, animaties en illustraties
Binnen de richting Digital design & motion leer je virtuele werelden, animaties en illustraties maken. Je voegt bijvoorbeeld 3D-dimensies toe aan een bestaand filmpje om iets te benadrukken of je maakt van saaie data een aantrekkelijke infographic.
Alles over Digital design & motion

Media, technologie en creatief denken in één opleiding
Bij de opleiding Creative technologie komen media, technologie en creativiteit samen. Je bedenkt en maakt creatieve en technische concepten die de wereld leuker en beter maken.
Alles over Creative technologies

Audiovisueel specialist

Video rules!
Een coole commercial, korte (bedrijfs)film of videorapportage. Met platforms als YouTube, Instagram en Facebook is videocontent niet meer weg te denken.
Alles over Audiovisueel specialist 

Fotografie

Van studio- tot reportagefotografie
Tijdens onze fotografie-opleiding maak je kennis met uiteenlopende vormen van fotografie en leer je alles over moderne fotografische technieken.
Alles over Fotografie

Software development
(Nederlandstalig- of Tweetalig)

Games, apps, websites en andere interactieve media
Als software developer weet als geen ander hoe je technologie en creativiteit met elkaar verbindt, zodat wij de media kunnen gebruiken.
Alles over Software development

Zin in een extra uitdaging? Volg de Bachelor Visual Communication!

Volg je bij SintLucas de niveau-4-richting Ruimtelijk vormgeven, Mediavormgeven, AV-specialist of Fotografie, dan kun je vanaf het derde jaar kiezen voor de Bachelor Visual Communication. Dit is een verdieping van je opleiding. In het derde jaar van je opleiding krijg je drie dagdelen in de week lessen in het Engels en bereid je je voor op de bachelor. In het vierde jaar ga je vijf dagen in de week aan de slag met de bachelor. De lessen volg je bij SintLucas, in het Microlab in Eindhoven.
Alles over de Bachelor Visual Communication

*Sommige opleidingen en richtingen hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het opleidingsteam bepaalt of je definitief geplaatst wordt in de richting van jouw keuze.

Interesse in één van de opleidingen van Vormgeven, media & technologie?

Wil jij jouw carrière in de creatieve industrie starten met een van de opleidingen van het cluster Vormgeven, media & technologie? Lees meer over de aanmeldprocedure of vraag een brochure aan.

Student audiovisuele vormgeving & animatie