Adobe Photoshop Pro

Adobe Photoshop is het meest populaire programma voor het corrigeren en combineren van foto’s en andere beelden.

Iedereen werkt ermee, van ontwerper tot marketeer, van hobbymatig tot beroepsmatige verslaving. Deze meerdaagse training is geschikt voor iedereen die al ervaring heeft met het programma en er aan toe is om de meer geavanceerde mogelijkheden te leren gebruiken.

Prijs

 • €649,- btw vrij

Startmoment(en) en duur

 • Startmoment: dinsdag 23 april 2024

 • Vier weken, per week een klassikale dag ca. 3,5 uur

Locatie en starttijd

 • Microlab, Eindhoven

 • 18:00 uur

Minimum- en maximumaantal deelnemers

 • 6 tot 12 deelnemers

Inclusief

 • Koffie/thee & water

 • Trainingsmateriaal

 • Certificaat

Wat leer ik?

Adobe Photoshop is het meest populaire programma voor het corrigeren en combineren van foto’s en andere beelden. Iedereen werkt ermee, van ontwerper tot marketeer, van hobbymatig tot beroepsmatige verslaving. Je leert tijdens deze training het programma effectiever te gebruiken voor professionele toepassingen.

De training is een constante afwisseling tussen toelichting, toepassing, begrijpen en doen. Uiteraard is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Afhankelijk van de tijd die beschikbaar is, is er ruimte voor extra uitleg, meer voorbeelden en nog meer oefeningen.

Wat kan ik na Adobe Photoshop training?

Na een training Adobe Photoshop voor gevorderden kun je een veelheid aan geavanceerde technieken en workflows verwachten te beheersen die verder gaan dan de basisfuncties. Hier zijn enkele vaardigheden die je vaak opdoet:

 1. Geavanceerde Laagtechnieken: Je beheerst het gebruik van laagcomposieten, geavanceerde maskeringstechnieken, en je begrijpt hoe je laagmodi (blend modes) kunt gebruiken om complexe visuele effecten te creëren.
 2. Complexe Selecties: Je kunt complexe selecties maken met behulp van kanalen, verfijnde randen en maskers, wat essentieel is voor nauwkeurige bewerkingen en compositing.
 3. Niet-destructieve Bewerkingen: Je past niet-destructieve bewerkingstechnieken toe, zoals het gebruik van aanpassingslagen en slimme objecten, waarmee je bewerkingen kunt aanpassen zonder de oorspronkelijke afbeelding te beschadigen.
 4. Retoucheren op Expertniveau: Je beheerst geavanceerde retoucheertechnieken voor portretten en landschappen, zoals frequentiescheiding en dodge & burn technieken.
 5. Vectorgereedschappen: Je kunt werken met vectorgebaseerde tools zoals de pen en vormgereedschappen voor het creëren van schaalbare grafische elementen.
 6. Gebruik van Camera RAW en HDR: Je kunt RAW-afbeeldingen verwerken en bewerken voor maximale beeldkwaliteit en je weet hoe je HDR (High Dynamic Range) beelden kunt samenstellen en bewerken.
 7. Geavanceerde Kleurbeheer: Je hebt kennis van kleurbeheer en -profielen, wat essentieel is voor een accurate weergave van kleuren in print en op verschillende apparaten.
 8. Automatisering en Scripting: Je kunt acties opnemen en bewerken voor het automatiseren van repetitieve taken en je hebt mogelijk basiskennis van scripting in Photoshop voor nog meer geavanceerde automatisering.
 9. 3D en Animatie: Afhankelijk van de versie van Photoshop en de diepgang van je cursus, kun je ook 3D-modellen bewerken en eenvoudige animaties maken binnen de software.
 10. Creatieve Compositie: Je hebt de vaardigheid om creatieve composities te maken door verschillende afbeeldingen en elementen samen te voegen tot een samenhangend geheel.
 11. Geavanceerd Filtergebruik: Je beheerst het gebruik van geavanceerde filters en je kunt filtergalerijen aanpassen en combineren voor speciale effecten.
 12. Printvoorbereiding en Uitvoer: Je weet hoe je afbeeldingen moet voorbereiden voor professioneel printwerk, inclusief het begrijpen van resolutie, kleurscheidingen en het gebruik van juiste bestandsformaten.

Een training voor gevorderden in Photoshop stelt je dus in staat om complexe projecten en bewerkingen uit te voeren en biedt een fundament voor creatieve expressie en professionele toepassing in verschillende disciplines zoals fotografie, grafisch ontwerp, webdesign en meer.

Trainingsmateriaal

Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma heb je een eigen laptop en een licentie van Adobe Creative Cloud nodig. Heb je geen licentie? Bestel deze dan via deze link.

De kosten van een Adobe licentie variëren en zijn afhankelijk van welk lidmaatschap je aanschaft. Het is ook mogelijk om eerst een proefversie van aan te schaffen. Let er hierbij op dat deze versie maar beperkte tijd te gebruiken is.

Installeer vooraf de software (Adobe Creative Cloud en de gewenste programma’s), controleer of je inloggegevens voor je Adobe ID kloppen en of de software werkt.

Vereisten Laptop

 • Windows of Mac
 • Processor: 2,3 GHz Dual-Core Intel Core i5
 • RAM: 8 GB 2133 MHz LPDDR3
 • Bij voorkeur de Engelstalige versie van Adobe Creative Cloud

Minimum & maximum aantal deelnemers

Trainingen kennen een minimum- en maximumaantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn hoor je direct of de training doorgaat. Wanneer een training niet doorgaat nemen we je inschrijving mee naar de eerstvolgende startdatum. Wel zo makkelijk. Door de kleine groepen blijft persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer gegarandeerd.

Een inschrijving is definitief

Wanneer je jezelf inschrijft via bovenstaand formulier is je inschrijving definitief.

 

Certificaat

Je ontvangt aan het einde van de training (bij het voldoende afronden van de eindopdracht en voldoende aanwezigheid) een NEXT by SintLucas certificaat.