SketchUp Pro basis

SketchUp Pro is hét 3D-tekenprogramma voor Windows en Mac waarmee jij in zeer korte tijd een 3D-ontwerp voor o.a. interieur, gebouwen, constructies en landschappen kunt creëren.

In een intensieve tweedaagse training behandelen we de functies van het programma en ben je in staat om je ideeën naar een eenvoudig 3D model te vertalen. De training is geschikt voor de absolute beginnen én voor iedereen die al een poging heeft gewaagd om ermee te werken.

Prijs

  • €649,- btw vrij

Startmoment(en) en duur

  • Trainingsdatums: dinsdag 23 april en 14 mei 2024

  • 6 à 8 uur leren in een eigen online leeromgeving van SintLucas en twee klassikale trainingsdagen c.a. 8 uur

Locatie en starttijd

  • SintLucas, Boxtel

  • 09:00 uur

Minimum- en maximumaantal deelnemers

  • 6 tot 10 deelnemers

Inclusief

  • Koffie/thee & water

  • Lunch tijdens de klassikale trainingsdagen

  • Eigen online leeromgeving van SintLucas en trainingsmateriaal

  • Certificaat

Wat leer ik?

We beginnen met het tekenen van eenvoudige vormen waarbij ook aandacht wordt besteed aan handige sneltoetsen en praktijktips. Na de eerste dag ben je in staat om snel een gestructureerd model te produceren dat in de toekomst makkelijk is aan te passen. Maar met alleen een 3D model zijn we er nog niet. Op dag twee ligt de focus op presentatie en laten we de veelzijdigheid van dit innovatieve programma zien. Zelf materialen maken, met “tags” werken, doorsnedes maken, schaduw instellen, animaties maken, landschappen creëren, door je eigen ontwerp wandelen en nog veel meer. Verder besteden we veel aandacht aan de methodiek zodat de logica van het programma duidelijk wordt. Doordat er voldoende tijd tussen de trainingsdagen zit heb je genoeg tijd om te oefenen en al je vragen te bundelen voor de tweede klassikale trainingsdag.

Je gaat o.a. aan de slag met:
– Instellen template & uitleg (gebruik van) de werkruimte
– Teken met diverse tools
– Wijzigingen verwerken in een ontwerp
– Maken van een constructie
– Werken met lagen
– Model stylen en gebruik van de materialenbibliotheek
– Inzetten modellen uit 3D warehouse
– Groepen en componenten
– Exporteren van model naar 2D en 3D

Wat kan ik na SketchUp Pro training?

Architect:
Met SketchUp Pro kunnen architecten snel conceptuele ontwerpen maken en deze in 3D visualiseren voor presentaties aan klanten. Ze kunnen ook gedetailleerde bouwtekeningen genereren.

Binnenhuisarchitect:
Binnenhuisarchitecten gebruiken SketchUp om ruimte-indelingen te ontwerpen, meubels te plaatsen en materialen en kleuren te visualiseren voor interieurprojecten.

Landschapsarchitect:
Landschapsarchitecten kunnen SketchUp gebruiken om landschapsontwerpen te maken, zoals tuinen, parken en openbare ruimtes, en deze te presenteren aan klanten.

3D-modelleur:
3D-modelleurs kunnen SketchUp gebruiken om 3D-modellen te maken voor verschillende toepassingen, zoals productontwerp, decorontwerp, enzovoort.

Vastgoedmakelaar:
Vastgoedmakelaars kunnen SketchUp gebruiken om virtuele rondleidingen te maken door onroerend goed en potentiële kopers te helpen de lay-out en het potentieel van een eigendom te visualiseren.

Stedenbouwkundige:
Stedenbouwkundigen kunnen SketchUp gebruiken om stedelijke ontwerpen en plannen te maken, inclusief het modelleren van hele stadsblokken en openbare ruimtes.

Exhibition Designer:
Exhibition designers kunnen SketchUp gebruiken om beursstands en tentoonstellingsruimtes te ontwerpen en visualiseren voordat ze worden gebouwd.

Houtbewerker:
Houtbewerkers kunnen SketchUp gebruiken om gedetailleerde plannen te maken voor meubels en andere houten constructies.

Scenograaf:
Scenografen in theater en film kunnen SketchUp gebruiken om decorontwerpen te maken en te delen met het productieteam.

Onderwijs:
SketchUp kan ook worden gebruikt in het onderwijs om studenten 3D-modellering en ontwerpprincipes bij te brengen.

Trainingsmaterialen

Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma heb je een eigen laptop en een licentie van SketchUp Pro nodig.

Een SketchUp licentie kost €285 excl. btw per jaar. Bij aanschaf van de licentie via ITCAD heb je direct een Nederlandstalig aanspreekpunt voor support. Je krijgt bijvoorbeeld ondersteuning bij installatie problemen of problemen die zich voordoen tijdens het gebruik van de software. Het is ook mogelijk om eerst een proefversie van SketchUp Pro aan te schaffen. Let er hierbij op dat deze versie maar beperkte tijd te gebruiken is. Klik hier voor de SketchUp Pro proefversie.

Blended learning

De SketchUp Pro basistraining is een combinatie van een online leeromgeving ter voorbereiding op de twee intensieve, klassikale lesdagen. We verdelen deze twee klassikale trainingsdagen over twee weken, zodat je tussendoor alle tijd hebt om te oefenen en alle geleerde lesstof zelfstandig te bestuderen. Uiteraard is de trainer bij tussentijdse vragen ook bereikbaar voor jou. Voordat je start met de klassikale trainingsdagen rond je eerst de online training af. Zo heb je de basisvaardigheden onder de knie. Gemiddeld is de studiebelasting ter voorbereiding op de klassikale lesdagen 4-6 uur. Na je inschrijving ontvang je uiterlijk 2 weken voor de start van de training de inloggegevens van de online leeromgeving.

Minimum & maximum aantal deelnemers

Trainingen kennen een minimum- en maximumaantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn hoor je direct of de training doorgaat. Wanneer een training niet doorgaat nemen we je inschrijving mee naar de eerstvolgende startdatum. Wel zo makkelijk. Door de kleine groepen blijft persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer gegarandeerd.

Certificaat

Het is fantastisch dat je gaat investeren in je eigen groei en onderscheidend vermogen. Je ontvangt aan het einde van de training (bij het voldoende afronden van de eindopdracht en voldoende aanwezigheid) een SintLucas NEXTcertificaat. Het trainingsaanbod van SketchUp Pro is een samenwerking tussen Cibap Next en Eurosafe Solutions. Eurosafe Solutions is één van de authorized trainingcentra van SketchUp Nederland en de enige in Noordoost-Nederland. De SketchUp Pro trainingen worden altijd verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland.