SiNTLUCAS BOXTEL & EINDHOVEN

Gebouwen

Hoe ziet onze school eruit?

SintLucas heeft gebouwen in Boxtel en Eindhoven. Op deze pagina lees je meer over onze gebouwen

Boxtel

In Boxtel hebben we vier gebouwen. Ons hoofdgebouw en drie ateliers. In het hoofdgebouw volgen de meeste studenten van de opleiding Ruimtelijk vormgeven hun onderwijs. Daarnaast zijn er nog de ateliers voor de opleiding creatief vakman leer, textiel en keramiek. Het gebouw De Witte Paters wordt gebruikt door studenten van de opleiding creatief vakman glas en het gebouw de Levensschool voor de opleiding Decoratie- en restauratieschilder. Ook is er in Boxtel een mooie tuin.

Flow

Onlangs heeft kunstenaarsduo Niels van Swaemen en Kaspar van Leek van Studio Giftig een gave muurschildering genaamd “Flow”op onze locatie in Boxtel gemaakt. Deze schildering verbeeldt de essentie van onze opleidingen: creativiteit, technologie en ambacht. Benieuwd naar deze muurschildering en hoe deze tot stand is gekomen? Lees hier meer.

Muurschildering

Onze locaties zijn beide makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer

In het hart van de creatieve industrie

Eindhoven

In Eindhoven ligt de school op Strijp-S, de creatieve en culturele hotspot van Eindhoven. SintLucas is gevestigd in een deel van het voormalig Philips Natuurkundig laboratorium, het NatLab. Een belangrijk industrieel erfgoed waar SintLucas heel goed bij aansluit. Dit is dé plek waar technologie en creativiteit al decennia samenkomen en producten als de televisie, de videoband en de compact disc zijn bedacht en ontwikkeld.

Tegenwoordig zijn in dit gebied veel creatieve bedrijven en vormgevers gevestigd. Ook is het de plek van de Dutch Design Week en andere mooie evenementen.

Gebouw locatie Eindhoven
Locatie Eindhoven