SintLucas in cijfers

Een duidelijk overzicht

Het kiezen van een vervolgopleiding is best lastig. Belangrijk is dat je een opleiding kiest die bij je past en die je voldoende kansen biedt op de arbeidsmarkt of op een goede doorstroom naar een vervolgstudie. De gegevens die je op deze pagina vindt, geven je een indruk van hoe SintLucas het doet als vakschool. Zo helpen we jou om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Deze pagina sluit aan op de opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met de SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven) om een studiebijsluiter te ontwikkelen voor alle mbo-scholen. De opleidingen in deze landelijke studiebijsluiter zijn echter zo ingedeeld dat de cijfers van ons als vakschool niet representatief zijn. Daarom vind je op deze pagina gegevens die specifiek van toepassing zijn voor SintLucas.

De landelijke website www.mbotransparant.nl geeft inzicht in de onderwijsresultaten van mbo-scholen op een aantal belangrijke gebieden, zoals voortijdig schoolverlaten, diplomaresultaat en studenttevredenheid. Onderstaand vind je bij deze gebieden een link naar de resultaten van SintLucas op deze website.

JOB-Monitor: studententevredenheid

JOB staat voor Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs en is de vakbond voor en door mbo-studenten. Tweejaarlijks voert deze vakbond de JOB-monitor uit, een onderzoek dat de tevredenheid meet van mbo-studenten op verschillende onderwerpen. SintLucas doet mee aan dit onderzoek. Klik hier voor het overzicht van de resultaten van SintLucas in vergelijking met het landelijk gemiddelde. Op de website van MBO Transparant kun je de resultaten van meerdere jaren vinden.

Studiesucces

Voortijdig schoolverlaten (VSV)
Om de kans op studiesucces zo groot mogelijk te maken, start je op onze vakschool binnen de meeste opleidingen met een basisjaar. In dit basisjaar maak je kennis met de mogelijkheden binnen het creatief-technische vakgebied. Op deze manier kies je een richting die ook echt bij je past, waardoor de kans dat je ‘uitvalt’ omdat je misschien een verkeerde keuze hebt gemaakt veel kleiner is. Dit zie je terug in onze cijfers ter voorkoming van vroegtijdig schoolverlaten. Klik hier voor de VSV-percentages van SintLucas op de website van MBO Transparant.

Diplomaresultaat

Na het basisjaar specialiseer je je verder in de richting van je keuze. Met je loopbaancoach stippel je jouw eigen leerroute uit met keuzes voor modules en projecten die aansluiten op jouw ambitie en talent. Deze aanpak resulteert in een goed diplomaresultaat. Bekijk hier het diplomaresultaat van SintLucas op de website van MBO Transparant.

Cijfers

Cijfers

Cijfers

Cijfers

Cijfers

Na SintLucas

Wat ga je na je opleiding doen? Als je een opleiding volgt bij SintLucas, bereid je je in de laatste fase van je opleiding voor op de volgende stap. Dat kan doorstuderen zijn aan een hbo, een eigen bedrijf starten (ondernemen) of op zoek gaan naar een baan. Wil je weten waar onze alumni terecht zijn gekomen en hoe ze terug kijken op hun mbo-opleiding? Bekijk dan het overzicht van de meest recente resultaten. Klik hier voor de resultaten van locatie Boxtel en klik hier voor de resultaten van locatie Eindhoven.

Studiebijsluiters

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een aantal kengetallen over mbo-opleidingen bij SintLucas en landelijk op een rijtje gezet. Deze vind je in onderstaande bijsluiters.

Studie in cijfers: Audiovisuele productie (Fotografie, Audiovisueel specialist)
Studie in cijfers: Allround mediamaker
Studie in cijfers: Media- en evenementenmanagement
Studie in cijfers: Podium- en evenemententechniek (licht en geluid)
Studie in cijfers: Creatief vakman (leer, textiel, keramiek, glas)
Studie in cijfers: Decoratie- en restauratieschilder
Studie in cijfers: Ruimtelijk vormgeven (styling, event, interieur, product)
Studie in cijfers: Software development
Studie in cijfers: Mediavormgeven (Crossmedia vormgeving, Creative technologies, Digital design & motion)