SiNTLUCAS EINDHOVEN

Fotografie

Niveau 4

SiNT_OPL_Fotografie-Statisch
OPLEIDING IN HET KORT

Als fotograaf ben je in staat de wensen van een klant over te brengen in stilstaande en bewegende beelden.

Je werkt met professionele foto- en videoapparatuur en kunt artistieke ideeën technisch vertalen. Ook weet je mensen op hun gemak te stellen en kun je goed omgaan met tijdsdruk. Je gaat aan de slag met opdrachten voor studio- en reportagefotografie.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Fotografie

Je maakt beelden en je analyseert en bewerkt ze. Het is belangrijk je flexibel op te kunnen stellen. Ook heb je gevoel voor compositie, licht, kleur en sfeer.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma VMBO-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van HAVO 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Fotograaf

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Het uitgangspunt van een goede foto(serie) is een goed idee ofwel concept. Het creatieve proces begint met een verhaal of gevoel dat je wilt overbrengen. Vervolgens is het de uitdaging om hiervoor het juiste beeld te maken. Je leert daarom alles over moderne fotografische technieken, digitale nabewerking en bijzondere effecten. Je doet ook ervaring op met verschillende vormen van fotografie zoals studio-, reportage-, portret- en modefotografie en ontwikkelt uiteindelijk je eigen voorkeur en stijl.

Wat maak ik?

Productfoto’s, portretfoto’s en fotoreportages. Je maakt foto’s in de studio en op locatie.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals cameratechniek, belichtingstechniek, beeldbewerking, beeldanalyse, Photoshop, styling en projectmanagement.

Wat moet ik kunnen?

Uiteraard heb je gevoel voor compositie, kleur, licht en sfeer. Bij portret-, model- en modefotografie is het belangrijk dat je goed kunt omgaan met de mensen die je voor de camera krijgt. En als fotograaf heb je geen 9 tot 5 baan en werk je vaak op verschillende locaties. Je bent dan ook flexibel en zelfstandig en kunt goed organiseren en improviseren.

Wat kan ik na SintLucas?

Na de opleiding kun je onder andere aan de slag gaan als zelfstandig fotograaf of werken in loondienst. Ook kun je doorstuderen aan een hbo-opleiding zoals Avans Hogeschool
(St. Joost) in Breda of de KABK in Den Haag.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Jurian ging doen na SintLucas.