SiNTLUCAS EINDHOVEN

Fotografie

Niveau 4 - 4-jarige opleiding

OPLEIDING IN HET KORT

Dagelijks worden er miljoenen foto’s gemaakt en gedeeld op Facebook, Instagram, Pinterest en andere platforms. Ook in professionele communicatie gebruiken we tegenwoordig vaker beelden dan tekst

Als fotograaf ben je in staat te communiceren met (stilstaand) beeld.

Fotografie

We leven in een beeldcultuur. Dagelijks worden er miljoenen foto’s gemaakt en gedeeld op Facebook, Instagram, Pinterest en andere platforms. Ook in professionele communicatie gebruiken we tegenwoordig vaker beelden dan tekst. Als fotograaf ben je in staat te communiceren met stilstaand en bewegend beeld en weet jij hoe je de persoon, het object of het landschap in een goed daglicht zet.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma VMBO-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van HAVO 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Fotograaf

Crebonummer opleiding: 25718

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Het uitgangspunt van een goede foto(serie) is een goed idee ofwel concept. Het creatieve proces begint met een verhaal of gevoel dat je wilt overbrengen. Vervolgens is het de uitdaging om hiervoor het juiste beeld te maken. Je leert daarom alles over moderne fotografische technieken, digitale nabewerking en bijzondere effecten. Je doet ook ervaring op met verschillende vormen van fotografie zoals studio-, reportage-, portret- en modefotografie en ontwikkelt uiteindelijk je eigen voorkeur en stijl.

Wat maak ik?

Productfoto’s, portretfoto’s en fotoreportages. Je maakt foto’s in de studio en op locatie.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals cameratechniek, belichtingstechniek, beeldbewerking, beeldanalyse, Photoshop, styling en projectmanagement.

Wat moet ik kunnen?

Uiteraard heb je gevoel voor compositie, kleur, licht en sfeer. Bij portret-, model- en modefotografie is het belangrijk dat je goed kunt omgaan met de mensen die je voor de camera krijgt. En als fotograaf heb je geen 9 tot 5 baan en werk je vaak op verschillende locaties. Je bent dan ook flexibel en zelfstandig en kunt goed organiseren en improviseren.

Wat kan ik na SintLucas?

Na de opleiding kun je onder andere aan de slag gaan als zelfstandig fotograaf. Ook kun je doorstuderen aan een hbo-opleiding.

Zie jij deze fotografie-opleiding wel zitten?

Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag informatie aan.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Jurian ging doen na SintLucas.