SiNTLUCAS EINDHOVEN

Fotografie

Niveau 4

SiNT_OPL_Fotografie-Statisch
OPLEIDING IN HET KORT

Ben je benieuwd hoe je de wensen van de klant overbrengt in stilstaande en bewegende beelden?

Tijdens deze fotografie-opleiding werk je met professionele foto- en videoapparatuur, leer je creatieve ideeën technisch te vertalen en ga je aan de slag met opdrachten voor studio- en reportagefotografie. Van nature weet je mensen op hun gemak te stellen en kun je goed omgaan met tijdsdruk.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Fotografie

We leven in een beeldcultuur. Dagelijks worden er miljoenen foto’s gemaakt en gedeeld op Facebook, Instagram, Pinterest en andere platforms. Ook in professionele communicatie gebruiken we tegenwoordig vaker beelden dan tekst. Als fotograaf ben je in staat te communiceren met stilstaand en bewegend beeld en weet jij hoe je de persoon, het object of het landschap in een goed daglicht zet.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma VMBO-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van HAVO 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Fotograaf

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Het uitgangspunt van een goede foto(serie) is altijd een ijzersterk idee, ofwel een concept. Het creatieve proces begint met een verhaal of gevoel dat je wilt overbrengen. Aan jou de uitdaging om hiervoor het juiste beeld vast te leggen. Tijdens deze fotografie-opleiding leer je alles over moderne fotografische technieken, digitale nabewerking en bijzondere effecten. Ook doe je ervaring op met verschillende vormen van fotografie, zoals studio-, reportage-, portret- en modefotografie en ontwikkel je je eigen voorkeur en stijl.

Wat maak ik?

Naast dat je daadwerkelijk beelden zoals productfoto’s, portretfoto’s en fotoreportages schiet, analyseer en bewerk je ze ook. Je maakt foto’s in de studio en op locatie.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je tijdens deze fotografie-opleiding beroepsgerichte vakken zoals cameratechniek, belichtingstechniek, beeldbewerking, beeldanalyse, Photoshop, styling en projectmanagement.

Wat moet ik kunnen?

Als fotograaf heb je gevoel voor compositie, licht, kleur en sfeer en stel je je flexibel op. Bij portret-, model- en modefotografie goed om kunnen gaan met de mensen die je voor de camera krijgt. Je hebt als fotograaf geen 9-tot-5-baan en je werkt vaak op verschillende locaties. De eigenschappen van een goede fotograaf? Flexibel, zelfstandig en goed kunnen organiseren en improviseren.

Wat kan ik na SintLucas?

Na deze fotografie-opleiding kun je onder andere aan de slag als zelfstandig fotograaf of je gaat werken in loondienst. Ook kun je doorstuderen en een hbo-opleiding doen bij Avans Hogeschool (St. Joost) in Breda of de KABK in Den Haag.

Zie jij deze fotografie-opleiding wel zitten?

Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag een brochure aan.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Jurian ging doen na SintLucas.