SiNTLUCAS BOXTEL

Creatief vakman textiel

Niveau 4

SiNT_OPL_Creatief-Vakman-Textiel_Statisch
OPLEIDING IN HET KORT

Binnen deze opleiding bedenk, ontwerp en maak je producten van textiel.

Een hoed voor een bruiloft, een kussen als eye-catcher in een interieur of een theaterkostuum. Je weet een ontwerp te vertalen naar een product. Je leert meer over de creatieve, technische en praktische mogelijkheden.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Creatief vakman textiel

Je hebt gevoel voor materiaal, vormgeving en duurzaamheid. Daarnaast ben je op de hoogte van ontwikkelingen in mode, design en interieur.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Creatief vakman

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe je?

In het textielatelier bij ons op school ga je aan de slag met opdrachten waarbij je leert om van een ontwerp een product te maken. Je krijgt kennis over materialen, past deze toe en leert hiermee experimenteren. Ook doe je ervaring op met het werken met verschillende machines en gereedschappen. Je maakt een eigen ontwerp en werkt dat uit of je voert een opdracht uit voor een klant.

Wat maak je?

Een hoed voor Prinsjesdag of een andere (feestelijke) gebeurtenis, een wanddecoratie, een kussen voor in een interieur of een creatie van textiel voor in het theater. De stof die je gebruikt voor deze producten, kun je ook zelf ontwerpen.

Welke vakken krijg je?

Naast algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals visualiseren, 2d- en 3d-vormgeving, fotografie, tekenen met de hand en computer, kennis over materialen, technieken en werkmethoden, ondernemerschap en kostprijsberekening.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je hebt gevoel voor materiaal en vormgeving. Je bent praktisch en hebt ruimtelijk en technisch inzicht. Je weet hoe je van een ontwerp een product moet maken. Je werkt graag met je handen en hebt interesse voor mode en design.

Wat kun je na SiNTLUCAS?

Je start je eigen onderneming, gaat werken in bijvoorbeeld een hoeden- of textielatelier, bij een modelabel. Kies je voor doorstuderen dan heb je de mogelijkheid voor een hbo-opleiding op het gebied van design, interieur, mode, productontwerpen, kunstacademie of lerarenopleiding voor creatieve vakken.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Sarah ging doen na SintLucas.