SiNTLUCAS BOXTEL

Creatief vakman keramiek

Niveau 4 - 4-jarige opleiding

OPLEIDING IN HET KORT

Tijdens de opleiding Creatief vakman keramiek bedenk en maak je producten van keramiek!

Zoals het bord waar je je ontbijtje van eet. De mok waaruit je je koffie drinkt. De vaas waarin je bloemen zet. Je leert de technische en praktische mogelijkheden van keramiek toepassen. Je ontwerpt zelf producten of werkt in opdracht van een klant. Tijdens deze keramiek opleiding maak je kennis met alle ins en outs van dit mooie ambacht.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Opleiding Creatief vakman keramiek

Als Creatief vakman keramiek werk je graag met je handen. Je hebt gevoel voor duurzaamheid, materialen en vormgeving. Ook ken je de trends op het gebied van design en interieur

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Creatief vakman

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik als Creatief vakman keramiek in opleiding?

Als Creatief vakman keramiek ben je veel te vinden in het keramiekatelier bij ons op school. Hier ga je aan de slag met opdrachten waarbij je leert om producten te bedenken, ontwerpen en maken. Tijdens deze keramiek opleiding maak je technische tekeningen, zowel op papier als met de computer. Deze tekeningen gebruik je voor het maken van een mal (voor meerdere exemplaren) of een uniek product. Je leert hoe je van klei vormen kunt maken en deze vorm kunt bewerken (polijsten, schilderen, glazuren, etc).

Wat maak ik?

Gebruiksvoorwerpen zoals borden, mokken, vazen, messen of sieraden. Bouwmaterialen zoals bakstenen of tegels. Een kunstwerk voor een expositie of als cadeau.

Welke vakken krijg ik?

Naast algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals tekenen, ontwerpen, digitale vaardigheden, fotografie, kennis van materialen, technieken en werkmethoden, ondernemerschap en kostprijsberekening.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden als Creatief vakman keramiek?

Je bent praktisch en hebt ruimtelijk en technisch inzicht. Je werkt graag met je handen. Je weet een specifiek thema of de wens van een klant te vertalen in een passend ontwerp dat past bij de tijd. Je hebt interesse in design en interieur. Is dat het geval? Dan is de kans groot dat er een Creatief vakman keramiek in je schuilt!

Wat kan ik na SintLucas?

Je kunt je eigen onderneming starten, gaan werken in bijvoorbeeld een keramiekatelier of doorstuderen aan een hbo-opleiding zoals een kunstacademie, opleiding voor productontwerp, design, interieur of lerarenopleiding voor creatieve vakken.

Zie jij een opleiding tot Creatief vakman keramiek wel zitten?

Kies dan voor de richting Vormgeven & ambacht en specialiseer je vanaf het tweede jaar in creatief vakman keramiek. Lees meer over de aanmeldprocedure of vraag een brochure aan.

Afstudeerproject

Urnen tatoeëren met een echt tattoo apparaat! Kim, vierdejaars student keramiek, deed dit voor haar afstudeerproject. Op deze manier combineerde ze haar twee passies: tatoeëren en keramiek. In het filmpje vertelt ze hoe ze op dit idee gekomen is en zie je het prachtige resultaat!

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Marleen ging doen na SintLucas.