Hi bezoeker,

Welkom! Maak hier online kennis met SintLucas.

Wat kan je hier doen en zien?

Door middel van deze online voorlichtingspagina zorgen wij ervoor dat jij onze school leert kennen. Je kunt hier de volgende onderdelen bekijken:

Online presentatie 
Bekijk de online presentatie over onze vmbo-opleiding. De online presentatie wordt verzorgd door twee docenten van onze vmbo-opleiding. Ze gaan in de presentatie dieper in op de leerwegen, de vakken, de toelating en de begeleiding binnen SintLucas. De presentatie wordt afgewisseld met filmpjes waarin leerlingen en docenten meer vertellen over hoe je les krijgt binnen ons vmbo. Ook geeft leerling Puk je een kijkje in onze school.

Filmpjes
Leerlingen en studenten vertellen in de verschillende filmpjes over: creatieve vakken, theorievakken, begeleiding, activiteiten, internationalisering en onze faciliteiten. Klik op de afbeelding om een filmpje te starten.

Veelgestelde vragen
Een lijstje met veelgestelde vragen kan je hier vinden.

Wil je op de hoogte blijven van onze school en onze vmbo-opleiding? Schrijf je dan hier in voor onze online nieuwsbrief!

Online presentatie

Ga met je muis over de afbeelding om het filmpje te starten of klik op de afbeelding om het filmpje te starten. Werkt dit niet? Klik dan hier.

Dit is Sintlucas
Creatieve vakken
Ontdek onze vmbo-opleiding
Theorievakken
Ontwikkelen, ontdekken en leren
Begeleiding
Boksgala en een gaaf introductiekamp
Activiteiten

Rondleiding door onze school

Vmbo-leerling Vince geeft een rondleiding door onze school. Klik op onderstaande button om het filmpje te bekijken.

Bekijk de rondleiding
Atrium Eindhoven

Intake en aanmelden

SintLucas vmbo is een creatief vmbo dat opleidt voor de creatieve industrie. Om jouw schoolcarrière zo succesvol mogelijk te maken en je goed voor te bereiden op ons vmbo werken wij met een creatieve intake. Zo gaan wij kijken naar jouw creatieve en artistieke aanleg..

Filmpje over de intake Informatie aanmelden

Faciliteitenbeleid

Heb jij een (leer-)probleem zoals bijvoorbeeld dyscalculie, dyslexie of ADHD? Dan kunnen faciliteiten aangevraagd worden. In het filmpje faciliteitenbeleid leggen we uit hoe het faciliteitenbeleid bij SintLucas werkt. Klik op de button hieronder om het filmpje te bekijken.

Animatie faciliteitenbeleid Meer informatie over begeleiding

Internationalisering

Wij vinden internationalisering, zowel in fysieke vorm als digitaal, belangrijk voor onze vmbo-leerlingen, omdat onze leerlingen met internationalisering letterlijk en figuurlijk verder kijken dan hun eigen grenzen. Ons streven is om iedere leerling en medewerker minimaal één internationale ervaring te laten opdoen in de tijd dat zij op het SintLucas doorbrengen. Hiervoor organiseren we online activiteiten, bijvoorbeeld via eTwinning (een online afgeschermd uitwisselingsplatform) waar leerlingen werk delen, leren van en communiceren met andere leerlingen uit Europa. Dit gebeurt allemaal met Engels als voertaal. Buiten de online internationaliseringsactiviteiten voeren we gesubsidieerde projecten uit, waarbij de leerlingen fysiek op uitwisseling mogen gaan. De leerlingen reizen dan naar een Europees land onder begeleiding van onze medewerkers. In dit partnerland verblijven onze leerlingen in een gastgezin en draaien onze leerlingen een week mee in het normale leven van hun gastleerling. Tijdens de uitwisseling hier in Nederland mogen onze leerlingen ook optreden als gastgezin.

Filmpje internationalisering
Kom de sfeer proeven

Proeflessen

Benieuwd hoe het is om lessen te volgen op SintLucas? Geef je dan op voor een proefles. Je krijgt een aantal lessen en een rondleiding door onze school. Klik op onderstaande button om jezelf aan te melden voor een proefles bij SintLucas.

Geef je op
Onze brochure op jouw deurmat

Brochure aanvragen

Wil je graag een brochure ontvangen over onze vmbo-opleiding? Dat kan! Klik op onderstaande button om een brochure aan te vragen.

Brochure aanvragen

Ouderraad

Het vmbo van SintLucas heeft een ouderraad die bestaat uit een groep betrokken ouder(s)/verzorger(s), die de vinger aan de pols houden. Zij vertegenwoordigen de belangen van ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen op school. Deze raad draagt graag vanuit het perspectief van de ouder(s)/verzorger(s) bij aan de ontwikkeling van de school en die van de leerlingen. Voor meer info over de ouderraad klik hier.

Bedankt voor je bezoek  

Bedankt voor je bezoek