JOB Monitor 2022

Studenten waarderen SintLucas met 7,5

Studenten zijn tevreden over SintLucas

Mbo-studenten vullen om de twee jaar de JOB Monitor in, waarin ze hun opleiding en school beoordelen. Ze krijgen vragen op basis van een aantal thema’s zoals het onderwijs en de begeleiding, de sfeer en veiligheid op school. Studenten van SintLucas geven hun opleiding een 7,6 en de school krijgt een 7,5. Hiermee scoort SintLucas een vol punt hoger voor de opleiding dan het landelijke gemiddelde (6,6) en ook voor de school is de waardering hoger (6,8). De landelijke resultaten van de JOB Monitor 2022 worden 3 juni overhandigd aan minister Dijkgraaf.

Ruim zeventig procent van de SintLucas studenten vulde de monitor in. Zij waarderen met name de veiligheid en sfeer. Ook geven studenten aan dat ze met plezier naar school gaan. Vergeleken met de JOB-monitor in 2020, zijn de scores voor SintLucas licht gestegen, opleiding en school scoorden toen een 7,4. Ruud Rabelink, lid college van bestuur SintLucas: “We zijn verheugd met de goede resultaten, evenals met de hoge respons. Het gaat tenslotte over onze belangrijkste stakeholders. En naast het mooie resultaat weten we ook waar ruimte is voor verbetering, dat inzicht biedt het JOB ook.” Een factsheet, gemaakt door JOB (Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs), is voor elke school gepubliceerd op en is hier te vinden.

In de JOB Monitor is ook gevraagd naar de invloed van corona op de waardering. Ruim de helft van de studenten geeft aan dat zij, als er geen corona was geweest, hetzelfde rapportcijfer hadden gegeven. 44% zou een hogere waardering hebben gegeven. Slechts 1% zou een lagere waardering hebben gegeven.

Lees op deze pagina een reactie van de MBO Raad op de JOB-Monitor.