SintLucas Creatief vakman keramiek

Studenten keramiek exposeren bij D&A platform

SintPatisserie

Van zaterdag 8 oktober 2022 tot zaterdag 11 februari 2023 exposeren studenten van Creatief vakman keramiek hun samenwerkingsproject SintPatisserie bij het D&A platform in Amsterdam. Het thema van de expositie is REBOOT, SEE, THINK AND WONDER en gaat over het vermogen om iets nieuws te scheppen.

Het D&A platform (Design & ARTemis) bestaat 15 jaar en organiseert om de vier maanden een expositie rondom een thema met kunstenaars en ontwerpers uit Nederland. Het D&A Platform is opgezet om verschillende werelden en groepen met elkaar te verbinden en elkaar zo te ontmoeten en te inspireren! Gedurende elke expositie organiseert het platform ‘Connected days’, waarvoor zij de exposanten en het werkveld uitnodigen. Ook de studenten keramiek zijn voor deze dagen uitgenodigd.

Over het thema van deze expositie schrijft het platform: “Tijdens Corona is veerkracht belangrijker geworden dan ooit, zeker in de creatieve industrie waar een betekenisvolle menselijke dialoog belangrijk is. De kunstenaars & designers laten zien wat Reboot voor hen betekent.” SintPatisserie werd als samenwerkingsproject en vanwege het uitgangspunt ‘recyclen en upcyclen’ geselecteerd voor de expositie.

SintPatisserie bestaat uit een uitgebreid banket dat gemaakt is van keramiek door te gaan recyclen en upcyclen. Gedurende de laatste schoolmodule van het tweede jaar hebben de studenten als team samengewerkt om tot een eindresultaat te komen. Van restgips zijn nieuwe modellen vervaardigd en van heel verschillend afvalmateriaal zijn mallen gemaakt. Hierin is klei gedrukt, gegoten of gespoten. Daarna zijn de werkstukken gedecoreerd in een grote variatie van texturen, kleuren en (afval)glazuren. Elk stuk uniek en door meerdere studenten vervaardigd maar allemaal een lust voor het oog!

De expositie is te bezoeken bij het Dutch Design Hotel Artemis, John M. Keynesplein 2 1066 EP Amsterdam.