Beeld & Geluid

De Sfeer Bouwer

Een verhaal vertellen of een beleving creëren met beeld en geluid? Dat is wat de opleidingen binnen het cluster Beeld & Geluid verbindt. Je volgt binnen het cluster de opleiding van jouw keuze, maar werkt tijdens de studie samen met studenten van andere opleidingen, bijvoorbeeld in projecten. Bekijk dan snel onze opleidingen binnen het cluster Beeld & Geluid en ontdek welke opleiding het beste bij je past.

Binnen het cluster Beeld & Geluid vallen 3 verschillende opleidingen.

Je kiest meteen vanaf het eerste leerjaar waar jouw interesse naar uitgaat:

  • Audiovisueel specialist (niveau 4 – vierjarig)
  • Allround Podium- & evenemententechnicus  (niveau 4 – driejarig)
  • Fotografie (niveau 4 – vierjarig)

Audiovisueel specialist
Je leert om als beeldmaker verhalen te vertellen met bewegend beeld en geluid. Je maakt korte films, bedrijfsfilms, videoclips, live-registraties, animaties of social content en doorloopt het hele productieproces om een kwalitatief goed eindproduct te realiseren.
Alles over Audiovisueel specialist

Allround podium- en evenemententechnicus: held achter de schermen
Als podium- en evenemententechnicus creëer jij met licht, geluid en beeld de gewenste sfeer. Je ontwerpt en maakt licht-, beeld- en geluidsplannen. Je installeert de geluidsapparatuur, regelt de lichtshow en verzorgt de beeldtechniek. Samen met de opdrachtgever regel je het perfecte podium voor de show.
Alles over Allround podium- & evenemententechnicus

Fotografie
Een coverfoto of reportage voor een magazine, een foto bij een nieuwsartikel op een website of een foto van sneakers in een onlinecampagne. Fotografie is overal. Tijdens de opleiding Fotografie leer je hoe je een boodschap kunt overbrengen met behulp van beeld. Je organiseert een fotoproductie van A tot Z.
Alles over Fotografie

Start jij jouw carrière als audiovisueel vormgever, fotograaf of, evenemententechnicus?

Wil jij jouw carrière in de creatieve industrie starten met een van de mbo-opleidingen binnen het cluster Beeld & Geluid? Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag informatie aan.

Student PET