SketchUp Pro gevorderd

SketchUp Pro is hét 3D-tekenprogramma voor Windows en Mac waarmee jij in zeer korte tijd een 3D-ontwerp voor o.a. interieur, gebouwen, constructies en landschappen kunt creëren.

In de intensieve tweedaagse training SketchUp voor gevorderden behandelen we meer geavanceerde functies van het 3D modelleringsprogramma. Je kunt hiermee starten als je de basistraining hiervoor hebt afgerond.

Prijs

 • €795,- btw vrij

Startmoment(en) en duur

 • Trainingsdatums: donderdag 27 februari 2025

 • 6 à 8 uur leren in een eigen online leeromgeving van SintLucas en twee klassikale dagen van c.a. 8 uur

Locatie en starttijd

 • SintLucas, Boxtel

 • 09:00 uur

Minimum- en maximumaantal deelnemers

 • 6 tot 10 deelnemers

Inclusief

 • Koffie/thee & water

 • Lunch tijdens de klassikale trainingsdagen

 • Eigen online leeromgeving van SintLucas en trainingsmateriaal

 • Certificaat

Wat leer ik?

De SketchUp Pro training voor gevorderden kan gevolgd worden als de basistraining afgerond is. In deze training maak je een verdiepingsslag met het model wat je in de beginnerstraining hebt gemaakt. Aan het einde van deze module ben je in staat om meerdere materialen toe te voegen, te werken met schaduw, lichtinval en een semi-professioneel model in je eigen stijl in te richten. Daarnaast is het mogelijk om door middel van scenes een model te animeren.

In deze training bespreken we onder andere:

 • Toevoegen schaduwen en lichtinval
 • Animeren model d.m.v. scenes
 • Toepassing verschillende extensies
 • Detailleringen in beeld brengen
 • Werken met lagen een verdieping
 • Model structuur bekijken en bewerken
 • Verdieping op symmetrie
 • Dynamische componenten
 • Stijlen aanmaken en toepassen
 • Face-me componenten
 • 2D afbeelding omzetten naar 3D tekening
 • Landschappen
 • Solid tools

Het vereist oefening en studie om deze vaardigheden te ontwikkelen en daar helpen we je in deze training graag bij.

Wat kan ik na SketchUp Pro voor gevorderden training?

Hier zijn enkele voorbeeld van wat je kunt na het volgend van deze training:

 1. Architectonisch ontwerp: Je kunt complexe architecturale modellen maken met gedetailleerde interieurs, aangepaste meubelontwerpen, en realistische materialen. Deze kunnen worden gebruikt voor presentaties aan klanten, bouwplannen of visualisaties van gebouwen.
 2. Stedenbouw en planning: Je kunt stedelijke omgevingen modelleren met straten, gebouwen, parken en infrastructuur. Dit kan van pas komen bij stadsplanning en het visualiseren van stedelijke ontwikkelingsprojecten.
 3. Landschapsarchitectuur: Geavanceerde SketchUp-gebruikers kunnen gedetailleerde landschapsontwerpen maken, waaronder tuinen, parken en natuurlijke omgevingen. Dit is nuttig voor landschapsarchitecten en hoveniers.
 4. Productontwerp: Als je geïnteresseerd bent in productontwerp, kun je complexe 3D-modellen maken van producten met behulp van geavanceerde modelleringstechnieken. Dit is handig voor industriële ontwerpers.
 5. Visualisatie en animatie: Je kunt animaties maken om je ontwerpen tot leven te brengen, zoals virtuele rondleidingen door gebouwen, bewegende mechanische onderdelen van machines, of geanimeerde infografieken.
 6. Renderings en presentaties: Geavanceerde renderingtechnieken kunnen worden gebruikt om realistische afbeeldingen van je modellen te maken. Dit is essentieel voor het maken van overtuigende presentaties en marketingmateriaal.
 7. Samenwerking: Na de training kun je samenwerken met anderen aan gedeelde projecten door SketchUp-bestanden effectief te delen en te werken volgens samenwerkingsnormen. Dit is vooral belangrijk in professionele omgevingen. Bovenkant formulier

Kortom, na deze training kun je SketchUp Pro gebruiken voor vele toepassingen en maak je indrukwekkende 3D-modellen en visualisaties  voor (semi) professioneel gebruik.

Trainingsmateriaal

Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma heb je een eigen laptop en een licentie van SketchUp Pro nodig. Een SketchUp licentie kost €285 excl. btw per jaar. Bij aanschaf van de licentie via ITCAD heb je direct een Nederlandstalig aanspreekpunt voor support. Je krijgt bijvoorbeeld ondersteuning bij installatie problemen of problemen die zich voordoen tijdens het gebruik van de software. Het is ook mogelijk om eerst een proefversie van SketchUp Pro aan te schaffen. Let er hierbij op dat deze versie maar beperkte tijd te gebruiken is. Klik hier voor de SketchUp Pro proefversie.

Blended learning

De SketchUp Pro gevorderden training is een combinatie van een online leeromgeving ter voorbereiding op de twee intensieve, klassikale lesdagen. Tussen de lessen zit minimaal 2 weken, zodat je tussendoor alle tijd hebt om te oefenen en alle geleerde lesstof zelfstandig te bestuderen. Uiteraard is de trainer bij tussentijdse vragen ook bereikbaar voor jou. Voordat je start met de klassikale trainingsdagen rond je eerst de online training af. Zo heb je de basisvaardigheden onder de knie. Gemiddeld is de studiebelasting ter voorbereiding op de klassikale lesdagen 6-7 uur. Na definitieve inschrijving ontvang je uiterlijk 2 weken voor de start van de training de inloggegevens van de online leeromgeving.

Minimum & maximum aantal deelnemers

Trainingen kennen een minimum- en maximumaantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn hoor je direct of de training doorgaat. Wanneer een training niet doorgaat nemen we je inschrijving mee naar de eerstvolgende startdatum. Wel zo makkelijk. Door de kleine groepen blijft persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer gegarandeerd.

Certificaat

Je ontvangt aan het einde van de training (bij het voldoende afronden van de eindopdracht en voldoende aanwezigheid) een SintLucas NEXT certificaat. Het trainingsaanbod van SketchUp Pro is een samenwerking tussen Cibap Next en Eurosafe Solutions. Eurosafe Solutions is één van de authorized trainingcentra van SketchUp Nederland en de enige in Noordoost-Nederland. De SketchUp Pro trainingen worden altijd verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland.