SiNTLUCAS

In het hart van de creatieve wereld

Atrium Eindhoven

De creatieve wereld

Reclamebureaus, interieurvormgevers, keramisten, radio en televisie, uitgeverijen, multimediabureaus, content creators, theaters, meubelmakers, gamebedrijven, geluidstechnici, stylisten, de evenementenbranche, productvormgevers, filmmakers, restaurateurs, software developers… allemaal maken ze deel uit van het creatieve werkveld. Een sector die flink groeit en in beweging is. Want nieuwe technologieën zorgen steeds weer voor nieuwe mogelijkheden. En om onze wereld leefbaar te houden zijn duurzame en innovatieve oplossingen nodig.

De wereld schreeuwt om mensen met creatief talent, die technologie begrijpen en ondernemend zijn. Ook buiten de creatieve sector. Overal waar wordt nagedacht over nieuwe ontwikkelingen zijn creatieven aan het werk. Daarnaast zijn ze steeds vaker betrokken bij het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken.  De overheid heeft de creatieve sector niet voor niets benoemd als een van de topsectoren.

Als creatieve vakschool in Boxtel en Eindhoven bevindt SintLucas zich in het hart van de creatieve wereld. Studenten worden begeleid om met hun creatieve talent van betekenis te zijn in de veranderende wereld. Dit kunnen we alleen in samenwerking met andere scholen, ontwerpers, bedrijven, maatschappelijke instellingen en natuurlijk onze alumni die je overal in de creatieve wereld tegenkomt.

“Als je goed kijkt, zie je overal kansen om te groeien.”