AMBITIES, TALENT EN IDENTITEIT

Ons onderwijs

Op deze pagina vind je informatie over de inrichting van ons onderwijs.

Creativiteit, persoonlijkheid en ondernemerschap

De kern van ons onderwijs is dat je werkt aan de vervulling van jouw ambities. En dat je tijdens de opleiding jouw talent verder ontwikkelt. Ook is het onderwijs bij SintLucas beroepsgericht. Je krijgt theorie en vaardigheden gericht op jouw vakgebied.

Creativiteit

Je ontwikkelt jouw creativiteit. Het bedenken van nieuwe ideeën en oplossingen  en experimenteren hiermee loopt als een rode draad door de hele opleiding. Ook leer je hoe je de nieuwste technologieën en technieken toepast. En weet je straks alles van de materialen en tools die je in jouw vak kunt gebruiken.

Persoonlijke ontwikkeling

Ook vinden we jouw persoonlijke ontwikkeling en beroepshouding belangrijk. Tijdens zogenaamde personality lessen ontdek je wat je leuk vindt, waar je goed in bent en welke keuzes daarbij passen. We dagen je uit het beste uit jezelf te halen en te laten zien waarin jij je onderscheidt van anderen. Je leert belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, presenteren, netwerken en probleemoplossend denken.

Ondernemerschap

En natuurlijk staan ook vakken als Nederlands, Engels en rekenen op het programma. Verder is er aandacht voor ondernemerschap. Want of je later een eigen bedrijf begint of in loondienst werkt, een ondernemende houding is tegenwoordig overal belangrijk.

Persoonlijk leren

Als je begint bij SintLucas is jouw opleiding nog niet helemaal uitgestippeld. Dat doe je samen met jouw loopbaancoach en docenten. Je maakt keuzes die passen bij jouw talent en interesses. En bij wat jij wilt bijdragen aan de wereld om jouw heen. Met jouw nieuwsgierige blik zie je altijd en overal nieuwe dingen om te leren. Je stelt daarom zelf doelen en leert en groeit in jouw eigen tempo.

Keuzedelen

Hiervoor bieden we onder meer keuzedelen aan. Dit kunnen modules zijn die aansluiten bij jouw eigen opleiding of bij een andere opleiding binnen SintLucas. Ook zijn er keuzedelen die je voorbereiden op de doorstroom naar een vervolgopleiding, het starten van je eigen bedrijf of het vinden van een baan. Door deze keuzedelen, deelname aan projecten en het volgen van stages geef je verder richting aan je loopbaan na SintLucas. Lees hier meer informatie over keuzedelen.

Projecten

Met projecten geef je verder invulling aan je studie. Dit zijn levensechte projecten die bedrijven of maatschappelijke organisaties bij SintLucas indienen. En je kunt aan eigen projecten werken, bijvoorbeeld vanuit vrijwilligerswerk dat je doet, jouw eigen bedrijfje of een tof idee dat je hebt. Jouw keuzes voor stage geven verder richting aan jouw ontwikkeling en loopbaan: doorstuderen, een toffe baan of eigen bedrijf.

Excellentietrajecten

Heb je meer in je mars, dan bieden we de mogelijkheid om een excellentietraject te volgen. De bacheloropleiding van de University of Northampton is hiervan een voorbeeld. S+activiteiten zijn er om je buiten je lesprogramma te verdiepen in een onderwerp of om bepaalde vaardigheden te leren. Bijvoorbeeld een cursus zeefdrukken, mindfulness of meedoen aan een ontwerpwedstrijd. Onderaan op deze pagina lees je meer informatie over Excellentie.

Studenten aan het werk

Oriëntatiefase: Past SintLucas bij mij?

Met een nieuwe opleiding starten is best spannend. Wat voor school is SintLucas? Wat wordt er van me verwacht? Hoe zien de lessen eruit? Om je voor te bereiden op je opleiding en te ontdekken of SintLucas bij je past, gaan we de eerste vier weken van de opleiding intensief met bovenstaande vragen aan de slag. Dit doen we aan de hand van verschillende activiteiten en opdrachten. Jouw loopbaancoach en de andere docenten begeleiden je hierin. Zodat je een bewuste keuze maakt voor SintLucas en vol zelfvertrouwen en plezier kunt studeren!

Student en docent

Hoe leer je?

SintLucas is een vakschool. De praktijk is de basis van ons onderwijs. Daarom lijkt de leeromgeving op school al op je toekomstige werkplek. Ook leer je steeds vaker op locaties buiten school. En je werkt tijdens de opleiding aan projecten van echte klanten, alleen of in groepen. Of het nou gaat om een filmpje, een huisstijl, een glas-in-lood-productie of een interieur, je leert wat in je toekomstige beroep belangrijk is.Tijdens de stage breng je de kennis en vaardigheden die je op school hebt opgedaan in de praktijk. Bij de meeste opleidingen loop je twee keer stage bij twee verschillende organisaties. Misschien kies jij wel voor een stage in het buitenland!

Begeleiding

Tijdens de opleiding bij SintLucas dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Wat wil ik worden en welke keuzes horen daarbij? Dat doe je niet alleen, maar met je loopbaancoach die jou tijdens je hele opleiding begeleidt. Met je loopbaancoach bespreek je de ontwikkeling die je doormaakt en je resultaten. Samen maak je keuzes voor je studievoortgang. Daarnaast is er een heel team van docenten en instructeurs die nauw betrokken zijn bij jouw opleiding. Wil je meer weten over onze extra ondersteuningsmogelijkheden of passend onderwijs? Klik dan hier voor meer informatie.

SiNTLUCAS

Over SintLucas

SiNTLUCAS

Onderwijsvisie

SiNTLUCAS

Missie & visie