SintLucas Creatief vakman leer

Student Roos loopt stage in Barcelona

Roos stage in Barcelona

Dit jaar moest het gebeuren, een stage in het buitenland! Vierdejaars student Creatief vakman leer Roos was er afgelopen jaar ook al helemaal klaar voor, maar haar plannen konden door het coronavirus helaas niet doorgaan. Na lang zoeken heeft ze haar stageplek gevonden in het Spaanse Barcelona.

Roos: “Ik wilde heel graag even weg uit Nederland. Op ontdekking in het buitenland en dan het liefst schoenen maken in Italië. Al snel kwam ik erachter dat ze in Italië nauwelijks Engels spreken en ik spreek zelf ook geen Italiaans. Toen ben ik gaan kijken naar andere, meer internationale opties en kwam al snel uit op de Spaanse stad Barcelona. Toen ik wist waar ik naartoe wilde startte mijn zoektocht naar mogelijke stagebedrijven. Dit was best lastig. Ik heb twee bedrijven die aansloten bij mijn wensen mijn sollicitatiebrief gemaild. Met het eerste bedrijf verliep het contact en de communicatie erg moeizaam, maar het tweede bedrijf reageerde meteen enthousiast en gaf aan dat er na de stage mogelijkheden waren om te blijven werken. Na een videogesprek voelde het voor mij meteen goed en ik besloot ervoor te gaan.”

Leeratelier en winkel

Roos loopt stage bij Bonenfant Atelier. Dit is een leeratelier en een winkel in een. Roos: “We maken hier verschillende soorten tassen van rugtas tot classy schoudertas. Ook maken we veel leren accessoires op aanvraag. Zo kan je als klant een riem helemaal zelf samenstellen in onze winkel. Je kiest een kleur, de gesp en de finish en wij maken deze binnen 15 minuten ter plekke helemaal op maat, zodat je deze meteen mee kan nemen. Ook ben ik bezig met het maken van tassen. Hiervoor snijd en stik ik het leer van de tassen.”

Een grote uitdaging

“Ik heb het enorm naar mijn zin op mijn stageplek. Barcelona is echt een internationale stad en er is zoveel te doen. Ook heb ik al veel leuke mensen ontmoet. Iedereen staat open voor nieuwe contacten. Soms ga ik alleen op een terras zitten en dan raak je altijd wel aan de praat met iemand. Daarnaast worden er veel feestjes en evenementen georganiseerd waar je naartoe kan dus ik verveel mij hier nooit! De grootste uitdaging voor mij was wel de Spaanse taal. Dat wil ik nog graag leren. Zeker omdat ik na mijn stageperiode nog een jaar in Barcelona blijf werken bij mijn stagebedrijf. Ik ben hier nog lang niet uitgekeken!